Тръмп нападна "Ню Йорк таймс", написали, че е в изолация в Белия дом

Служителите там пък нямат никакъв опит, твърди изданието
7 фев 2017 09:20, Елка Василева
24
Тръмп нападна "Ню Йорк таймс", написали, че е в изолация в Белия дом
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът Доналд Тръмп отправи остри нападки срещу американските медии и специално срещу "Ню Йорк таймс", който написа, че новият президент е в изолация в Белия дом, а неговите служители нямат никакъв опит, предаде ДПА.

Подновявайки враждебността към влиятелния американски вестник, която прояви от самото начало на предизборната кампания, Тръмп написа в Тwitter: "Слабият "Ню Йорк таймс" пише пълни измислици за мен. Правят го погрешно от две години, а сега съчиняват истории и източници!"

"Ню Йорк таймс" публикува статия в неделя, според която в Белия дом има изненадващо малък екип, състоящ се от половин дузина съветници, които не знаят нищо за дейността на федералното правителство. Вестникът се позовава на правителствени служители, помощници на конгресмени и бивши служители, повечето неназовани. В статията се твърди, че съветниците на президента заседавали на тъмно, защото не открили ключа за осветлението.

Освен това вестникът пише, че президентът често прекарва вечерите сам в Белия дом, тъй като съпругата му Мелания и синът им живеят в Ню Йорк. Тръмп прекарва много време по халат пред телевизора "и се чувства все по-зле под натиска на задълженията му и от нестихващите протести", цитира публикацията ДПА. Според вестника шефът на президентския кабинет Райнс Прийбъс и главният стратег Стив Банън са "два центъра на власт в конфликт".

След туита на Тръмп "Ню Йорк таймс" потвърди написаното, както и източниците си и добави, че никак не е "слаб", защото общият брой абонати на печатното и електронното му издание са надвишили 3 милиона миналата седмица.

Белият дом остро нападна твърдението на вестника, че президентът "гледа телевизия по халат", предаде Франс прес. Говорителят Шон Спайсър заяви: "Не мисля, че президентът притежава халат и е ясно, че не носи такава дреха. Тази история е пълна с толкова грешки, че те трябва да се извинят на президента".

Освен това Белият дом публикува списък със 78 нападения, които "са извършени или вдъхновени" от групировката Ислямска държава и на които медиите не са отделили достатъчно внимание, предаде Асошиейтед прес. Този списък бе публикуван след вчерашното изявление на Тръмп, че "в доста случаи много, много непочтеният печат дори не иска да пише. Те имат причини и вие сте наясно с това".

В списъка са кървавото нападение с камион в Ница на 14 юли, при което бяха избити над 80 души и което бе широко отразено от медиите, както и други атаки, при които няма жертви, отбелязва АП и добавя, че не е могла да провери дали всички нападения в списъка са свързани с Ислямска държава.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
о боже преди 7 години
Направо покъртително .Човека имал халат и гледа телевизия.Да ви имам новината Ню Йорк Таймс.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тръмпи е краварският горбачов не му пречете да изпрати кравария в третия свят където им е мястото.иначе путин ще го накаже
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Как е възможно всички (независими!) медии да са се наговорили да казват едно и също? ли пак ще се появи сега някой вманиачен фен на световните конспирации"Казва се "информационна агенция", не световна конспирация. Например "Ройтерс". Медиите не са независими, а получават новините си от тях и си плащат за това. Владееш ли информационната агенция, владееш и "независимите" медии в куп държави. Така работи системата на медиите.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медиината воина ще спре срещо Трънп когато Свети Петър си прибере горе на небето Сорос
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това доказва че телевизиите манипулират хората и отразяват това каквото им наредят Редакторите. а пък те ни информират за това което трябва да знаем според вижданията на тяхните началници.А БЕ БАЛЪЦИ МНОГО НА ТАЯ ЗЕМЯ
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичкото кеч на баналатума! Ей това е войната медийна срещу Доналд Тръмп! Всичко е впрегнато за бой последен, след това гущера Сорос ще *** на умряло... и не само той! Брюкселските *** и те!
2
12
 
4
 
! Отговори
До хибридна война преди 7 години
Сега пък почнахте да величаете Сорос. На вас путинофилите все ви е нужно да величаете някого! И CNN ли е на Сорос? И Шпигел? И..... И Боко величаехте така преди време!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странна е стратегията на Доналд: да спечели, като се изпокара със всички. Дали ще му стигнат силите да се пребори с истинския враг?