Атентат в Швеция? Тръмп се обяснява в Twitter

"Отнасяше се за репортаж за имигрантите", написа US-президентът
Обновена: 20 фев 2017 08:09 | 20 фев 2017 08:05,
57
Атентат в Швеция? Тръмп се обяснява в Twitter
Снимка: архив Reuters

На президента на САЩ Доналд Тръмп се наложи да се обяснява за изявлението си, че Швеция е била арена на терористичен атентат.

"Казаното за Швеция се отнасяше за репортаж за имигрантите и Швеция, излъчен от телевизия "Фокс нюз", написа в Twitter Тръмп.

Ден по-рано той предизвика недоумение в Стокхолм с изказване на митинг в щата Флорида в събота, припомни Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Тогава Тръмп предизвика озадачение и дори насмешки в Швеция, след като в реч за бежанската криза и несигурността в света спомена атентат в скандинавската страна, какъвто никога не е имало.

"Вижте какво става в Германия, вижте какво стана снощи в Швеция. В Швеция - не е за вярване. Швеция. Те приеха много бежанци и сега имат проблеми, каквито не са си и представяли", заяви президентът, като наред с това цитира реалните атентати в Брюксел, Ница и Париж.

Обяснението дойде, след като шведското външно министерство, чрез посолството си във Вашингтон, поиска да получи разяснения.

Говорителката на министерството Катарина Акселсон каза, че правителството не е информирано за каквито и да било "свързани с тероризъм големи инциденти".

Според представителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс Тръмп е говорил за увеличаващата се престъпност и инцидентите напоследък като цяло без да има предвид конкретен случай.

Според официалната статистика от 2005 г. насам равнището на престъпността в Швеция спада, въпреки че страната прие стотици хиляди мигранти от раздирани от война страни като Сирия и Ирак, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Да де, само дето не се отчитат малките инциденти, а по думите на "Катарина Акселсон ... правителството не е информирано за каквито и да било "свързани с тероризъм големи инциденти". Дано на щерките и съпругите в правителството се случат повечко от ония "малките" инциденти, и те ще станат "големи". Но на извратеняци "малките инциденти" може пък и да им харесват, зер.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АспарухЩо се хабиш за тоя п-с. Нали знаеш, че тия за един ... и родителите си продават. Това са зависими хора. Но когато са е докопали до власт, е тогава не става само да не им се обръща внимание. Трябва си гьостерица, неодялана...
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХмНе само днес, Тръмп е винаги прав. Но подкупената сороглутница, която иска да държи в подчинение всеки ум в света, която не се радва на благата, които огромните им пари могат да им осигурят, а на възможността чрез тях да удовлетворяват прищевките на психическото си заболяване да въртят хората на шиш. Е, няма да стане. Чрез "Френска", "Октомврийска" или каквато и да е революция, но ще бъдат пометени. Пепел няма да остане от тях. Опротивяха. А хората се осъзнаха въпреки невероятните подкупи
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50Военолюбците - канибали в САЩ, които се пръскат, че не спечелиха изборите, както и нискоинтелигентните и диви имигранти там, се мъчат по всякакъв начин да дискредитират Тръмп. Е, той е емоционален, но винаги много прав и справедлив. Това демоните - вампири, пиещи човешка ктръв не могат да понесат. Погледнете само информациите от последните години, колко тероризъм се е развил точно от имигрантите - Стокхолм, молове в стрелба, Малмьо,... а изнасилванията, те са листенца от рози, а?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
47, верно се мега, ултра, супер, гига кух.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В случая Тръмп е много прав.
42
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Обаче Тръмп се оказа прав-днес Стокхолм гори!
41
3
 
17
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До анонимем 47.Кух си отвсякъде!!!Заради такива като тебе вероятно сме паднали под турско робство.Били процеси,които никой не можел да спре,егаси разсъжденията.За какво с границите тогава,бе?За какво нашите деди са си давали живота за да я има държавата България.За да дойдат такива като тебе и да са съгласни амуджите да ни се заселят в двора?Ти изперкал ли?
40
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аспарух 45Аспарух, и ти ли ще спасиш света от мюсюлманите? Това са процеси които никой не може да спре. На времето Хитлер се опита да спре евреите и какво направи? Точно обратното на ефекта който преследваше. Появи се изключително силна държава Израел. Та момче с едно голо отрицание на процесите в човечеството каквото предлага путин до никъде няма да я докарате, освен до камари трупове.
39
1
 
9
 
! Отговори
opps преди 7 години
До Анонимен 27Дано е гледал филми за ПСВ и ВСВ за да знае какво значи война...Така няма да допусне Трета....Защото Килърката не е гледала, или не й пука за мизерията, убитите и ранените хора.....
38
2
 
11
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До анонимният 41.Аз също съм се разхождал из почти всички Европейски държавию,но нещата след отварянето на границите по заповед на фюрера "Меркел" драстично се промениха.Атентатите във Франция или във Белгия също ли са измислица.А палежите във Фрация,които ги даваха по нашата национлана телевизия?
37
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** се нааккват само като чуят лъвов мост.
36
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достатъчно е да харасваш путин за да станеш за резил като Тръмп.
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или сооорос или путин са диригентите
34
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АспарухГлупаче, аз съм се разхождал много повече от тебе из европейските столици и съм видял много ама много повече чер.нилки отколкото на Лъвов мост. Ама това не значи че съм се уплашил от тях и съм повярвал на глупостите на путин.
33
8
 
2
 
! Отговори
Комисар Попов преди 7 години
Мен ме уволниха защото последните които залових бяха с имена Иво, Джаро, Ангел, Митьо, Ивака
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп.... Олигофр3нчооооооооооо..........
31
3
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До анонимен 36.Ей как не се сетих,че Путин е дерижирал едно флилмче.Наел е Шведски полицаи,малко Шведски граждани и млако чер.нилка от Африка,та е спретнал едно меле....А ти бе умнико,я отиди и се разходи малко в района около лъвов мост...А за изнасилваниятв Германия пак Путин ли ги дерижира?
30
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АспарухАспарух, а ти погледна ли кой агент на путин е качил клиповете? Но това едва ли те интересува, за теб е важно да сътрудничиш на руската дезинформация и хибридна война срещу цивилизования свят.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо гестапото и неговия сподвижник ат Тръмп обществото доктор Цеков, също потвърдиха, че е имало големи терористични атаки в Швеция преди 2 дни. Докато умните се наумуват лудите се налудуваха.