Тръмп: Антисемитизмът в САЩ е ужасяващ, ще бъде спрян

Президентът на САЩ отговаря за заплахи в еврейски център
Обновена: 21 фев 2017 19:16 | 21 фев 2017 19:07, Петя Славова
68
Тръмп: Антисемитизмът в САЩ е ужасяващ, ще бъде спрян
Снимка: БТА

Президентът Доналд Тръмп осъди антисемитизма в Съединените щати и каза, че той трябва да бъде спрян, предаде Ройтерс.

"Ще ви кажа, че антисемитизмът е ужасяващ, че той ще бъде спрян и трябва да бъде спрян", каза Тръмп в интервю за американската телевизия Ен Би Си. Президентът на САЩ заяви това в отговор на въпрос за заплахи.

Вчера единадесет еврейски центъра в Съединените щати бяха заплашени по телефона и евакуирани. Впоследствие се оказа, че заплахите са фалшиви, съобщиха еврейски организации и представители на властите.
ФБР започна разследване заедно с министерството на правосъдието, което отговаря за спазването на човешките права и гражданските свободи. Правителството на Тръмп осъди заплахите.

В разпространена днес декларация на Белия дом, цитирана от Асошиейтед прес, се заклеймяват "омразата и мотивираното от омраза насилие" и се изтъква, че президентът на САЩ "е дал ясно да се разбере, че подобни действия са неприемливи".

Преди това Иванка Тръмп призова в Туитър към религиозна толерантност. В туита й се казва: "Ние трябва да защитим молитвените си домове и религиозни центрове".

Дъщерята на Доналд Тръмп прие юдаизма, преди да се омъжи за Джаред Къшнър, припомня БТА.

Президентът на САЩ нарече заплахите срещу еврейските центрове "ужасяващи и болезнени" и по време на посещение в новооткрития във Вашингтон Национален музей за афроамериканска история и култура. Те са "многозначително напомняне защо трябва да се води битка с фанатизма, нетърпимостта и омразата във всичките й форми", коментира той.

Тръмп допълни, че заплахите срещу еврейските центрове са "тъжно напомняне" за работата, която предстои да се свърши в Съединените щати.

Президентът на САЩ беше придружен в музея от дъщеря си Иванка, номинирания от него за министър на жилищното строителство и градоустройството Бен Карсън, съпругата му Канди Карсън и сенатора от Южна Каролина Тим Скот. Групата разгледа експозиция, посветена на израстването на Карсън от бедно момче до известен неврохирург педиатър.

Чернокожият лекар беше съперник на Тръмп в борбата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори.

"Честно казано, фантастичен е", каза американският президент за музея.

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп посети миналата седмица тази нова забележителност заедно със Сара Нетаняху, съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Щом толкова хора и народи ги мразят ,значи не е без причина.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 52 Не евреи, а еврейки в Хазария. Точно от тогава започват те да раждат и децата се смятат еврейчета. До този момент при евреите раждат изключително мъжете. Описано е в Библията: Аврам роди Исак, Исак роди Яков и т.н.
29
1
 
3
 
! Отговори
Аре ве преди 7 години
Истината е, че откакто САЩ добиват шистов петрол и газ вече не са чак такива дружки с мракобесните монархии като Саудитска Арабия - затова петрола беше толкова евтин толкова дълго време. Затова пък арабеските си имат нова дружка, която се нарича Русия - целия театър със сваления руски самолет беше само, за да се изработи повод за създаване на оста Русия-Турция-Саудитска Арабия, която да се противопостави на затоплянето на отношенията между САЩ и Иран.
28
6
 
6
 
! Отговори
Трончо преди 7 години
Нормално е всяка напреднала страна да си пази евреите.Да започнем от Тръмп. Зет му е евреин. Дъщеря му Иванка преди да роди последния си син прие еврейската религия. дедето също е еврейче.Да преминем към Путин. Путин сам разказва че е роден в много бедно християнско семейство. Част от детството си Путин е прекарал в еврейско приемно семейство, което е помагало на родителите му да изхрани и отгледа децата си.Израел не свали руския военен самолет нарушил въздушното им пространство. Факти !
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй като сегашните "евреи" не са семити, а тюрки, Тръмп да не би да вземе да помогне на палестинците?
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"заплахите срещу еврейските центрове са "тъжно напомняне" за работата, която предстои да се свърши в Съединените щати."Дааааа, трябва някой да продължи и довърши работата на Хитлер в САЩ. Давай Тръмпи, мачкай хазарските гнидди.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47 Иран е набеден от Запада за заплаха и Израел им приглася,истината е ,че всичката неприязън към Иран идва от Суадитска Арабия и монархийте от залива които са дружки на Запада.Режимите в тях са по мракобесни от този в Иран.
24
3
 
15
 
! Отговори
А бе преди 7 години
К'во стана с Швеция,нещо голяма веселба паднала!?Оня ден се бъзикаха с Тръмп,ама днес не им е до остроумия!Ще влязат в час,ама късно....Това не беше по темата,ама е страшно актуално-Тръмп е напълно прав в крайна сметка!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврейте не обичат да им се казва, че болшинството от тях имат хазарско потекло .Всъщност има една теория /може и еврейска да е/че след като хазарите приели юдаизма огромна маса от еврей се заселила в Хазарския хаганат
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"АНТИХРИСТИЯНСТВОТО, ИСЛЯМОФОБИЯТА, АНТИЮДАИЗМА СА РАЗБИРА СЕ ЛОШИ НЕЩА. ХОРАТА ТРЯБВА ДА ИМАТ СВОБОДА ДА ИЗПОВЯДВАТ СВОИТЕ РЕЛИГИИ."Нямам нищо напротив. Само дето ислямските страни имат, както и поне половината от идващите от тях, според всички проведени досега социологически проучвания.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41 А кой владее света ако не евреите за мен те са господарите на света между впрочем аз не съм анти-семит даже и се възхищавам на ума и парите,който имат просто се чудя,кой може да ги заплашва Иран ли та това е държава по-слаба икономически от Полша..
20
4
 
4
 
! Отговори
Койчо Коев преди 7 години
Вижте кой говори да няма антисемитизьм! (значи расизьм нацизьм неонацизьм неонацистки организации това значи антисемитизьм! За пореден пьт обьрка гласоподавателите си, тьй нареченaта работническа класа!
19
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Тръмп може да се скара с много хора,но поддържа топли отношения с тези,от които зависи поста му-ев.ре.йското лоби!Е,Сорос може да е остро против Тръмп,но явно не се е съобразил с официалната позиция и нещо взеха да го отлюспват(заради самосиндикални действия).
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има еврей по кръв и по вяра. Юдайзма е вяра,има *** еврей, от монголоидната раса същоимаю еврей,както и от ***,хазарите преди 1500г. приемат юдайзма,затова в бившата Руска империя е имало милиони еврей.Еврейте по кръв не са повече от 2млн.казват им сафарди.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам кой може да заплашва всемогъщите евреи??Няма сила,която да спре евреите те имат всичко,което им е необходимо да владеят света поне още 1000 години!
16
3
 
6
 
! Отговори
wow преди 7 години
Тръмп е пророк!Защото бунтове на мигранти в Швеция все пак имаше - с два дни закъснение!! Започвам да се плаша от пророчествата му...
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, гоним арабите, а приветстваме семитите. Въпросът е как да ги различаваме едни от други?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18Една нация за да е Велика е нужно преди всичко да се занимава със себе си!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДеморализация на запада има само в главите на путинистите.Друже, първо научи правопис, после се се разрови из нета и виж какво става в Стара Европа. на Европа й трябва справедливост, която в момента е изметена под килима. Ако прочетеш повече, ще разбереш и защо а,мериканците избраха Тръмп напук на всички медии и атаки срещу него.Нещо не е справедливо в сегашния вид на Запада. Не намесвай други. Плоско е .
12
2
 
9
 
! Отговори
Историята 4 преди 7 години
Ама вие с този Крим .Това е все едно да кажем ,че ПСВ война е само заради една Босна ,а Втората заради един полски коридор..... Това са детайли ,убягва ви цялата деморализация на запад относно истинския им враг.Разделението скоро ще ги направи две отделни единици -ЕС с някакви рехави армии .И старите САЩ с уж още годна военна машина.Докога при неизясняване на врага им .Русия с тоталитарния подход или исляма с асимилиране на собственият ти народ . Докато изобщо се замислят вече ще е късно ,а и е