Тръмп отменя правото на транссексуалните за WC-тата

Ще са нужни решения по въпроса за "войната на тоалетните"
23 фев 2017 14:39, Елка Василева
42
Тръмп отменя правото на транссексуалните за WC-тата
Снимка: архив, Reuters

Правителството на американския президент Доналд Тръмп обяви, че отменя федерална разпоредба за по-добра защита на правата на транссексуалните ученици, предаде Франс прес.

Министерствата на правосъдието и на образованието, и двете - оглавени от консервативни християни, огласиха кратко комюнике, в което отбелязват, че "оттеглят препоръките във връзка с член 9 (против сексуалната дискриминация в образованието) от 2015 и 2016 г." за достъпа до помещения, които не са предназначени за общо ползване от двата пола като съблекални или тоалетни например.

Така отново федералните щати и ръководствата на учебните заведения ще трябва да вземат решения по въпрос, добил популярност като "войната на тоалетните".

"Войната" беше отприщена от бившия губернатор на Северна Каролина Пат Маккрори, който налагаше използването на обществените тоалетни в зависимост от половото самоопределение, а не от рождения пол.

Обнародването на тази разпоредба, смятана за дискриминационна, незабавно предизвика протестно движение.

Президентът Барак Обама застана зад въвеждането на федерални мерки в подкрепа на чл. 9, които дават възможност на учениците да използват тоалетните и съблекалните според пола, в който се разпознават, а не според този, вписан в акта им за раждане.
В отговор цялата християнска десница се надигна, опасявайки се от зачестяване на нападенията в дамските тоалетни.

Президентът Тръмп ясно показа, че иска да остави на щатските власти да решават, с което даде предимство на консерваторите, които са мнозинство в голяма част от щатите.

През май миналата година Обама даде указания на държавните училища да разрешат на транссексуалните ученици да използват тоалетни според пола, с който се идентифицират. Насоките нямаха правнозадължителен характер, но отправиха предупреждение към училищата, че може да бъдат лишени от федерално финансиране, ако не следват правителственото тълкуване на закона, отбелязват Ройтерс и Асошиейтед прес.

Около 150 000 младежи (0,7 процента от децата на възраст между 13 и 17 години) в САЩ се самоопределят като транссексуални, показва изследване на Института "Уилямс" към правния факултет на Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бонго Обама дали се е самоопределил от кой пол е? След като е такъв яростен защитник, защо публично не ползва дмаските тоалетни??
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми да съм кръгъл **** и да плащам данъци, ток, вода, наем. Как мога да се самоопределя като ромб и да трупам хилядарки от помощи?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са странни. Тоалетните са за мъже и жени. На входа да не би да ти искат акт за раждане или да ти правят преглед? Направо са изперкали от манията за внимание.Да дойдат у нас - тоалетните са еднакво мръсни, а и като спре някой бус на бензиностанцията жените веднага окупират всички възможни тоалетни - женската, втората женска, мъжката, тоалетната за инвалиди, тоалетната за персонал ...
23
0
 
20
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Ама ти не проумяваш ли че с този закон в училищните *** може да се чукат на воля и десет двойки едновременно.И то законно,така са се самоопределили,всеки да влиза където си иска без задръжки и забрани.Ами тогава да направят нужника общ,щом ще се разхождат свободно мъже и жени из него.На никой не пише на челото какъв е.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама какви перуки какви пет лева бе? Става дума за САМООПРЕДЕЛИЛ се.А това значи чеможеш да влизаш където си искаш .Пък с какви намерения влизаш един господ знае.Ако видиш в мъжката WC голо женско дупе това би трябвало да значи че е лезбийка а ако го размахаш в дамската как ще те посрещнат нормалните.Ходи обяснявай че си обратен.Ама дали няма да се ,,злоупотребява" Не. нормална работа е тая.Може да влезе нормална двойка и да си се чукат уж че са..???Просто така в междучасието.*** доказвай каквиса
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението няма нищо общо с Тръмп, а е взето от двама министри, както пише в статията. Тръмп си беше казал, че според него могат да ходят в която тоалетна си искат, и затова беше поканил и Кейтлин Дженър в небостъргача си.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"воайори и ексхибиционисти с радост ще се самоопределят като женички и ще налазят дамските вецета."Само дето това разрешение отдавна го имаше в САЩ, и все още го има в куп други страни, но не се е случвало нито веднъж. Перверзнеците в дамските тоалетни НЕ се преобличат като жени. Защо им е да си правят този труд и да привличат внимание по улиците и коридорите, като могат да си влязат и така в женска тоалетна, без никой да ги види?
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само да не търси писоар в дамската тоалетна? :)
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABCИма жени, радващи се на shemale
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално погледнато специалните тоалетни за трансексуални са ненужни и са разходи за фирмите. Има си кабинки и всеки да влиза в която иско тоалетна.
16
3
 
29
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Ами Тръмп е закъснял, но е добре, че навсякаде по света почна да се усеща, че на нормалните хора (които слава богу все още са повече) леко взе да им писва от прищевките на вегани, транссексуални, апачи хеликоптери, феминистки, ислямисти, религиозни и тн които определено слагам под общ знаменател! То стана така, че ако си нормален атеист които си гледа себе си и живота и не се чуди като какъв пол да се "определи" веднага те смятат за расист, хомовоф, антихрист, неверник.
15
2
 
3
 
! Отговори
ц ц ц преди 7 години
воайори и ексхибиционисти с радост ще се самоопределят като женички и ще налазят дамските вецета.Толкова ли не могат да направят ке нефи и за третия пол?!
14
2
 
25
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Съгласен съм с Тръмп. Да демонстрираш извратеността си и да се гордееш с това е политика на криворазбраната телерастия. Включително и да пишеш глупости без много да мислиш само, за да цапаш и мажеш, както един коментатор по-долу. Мислех, че плащат на ***, които поне могат да мислят аргументи за едната страна на монетата.
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не е ли най-уместно тоалетната да се посещава според това, което имаш в гащите и го ползваш за съответната нужда?"Не. Търси в Гугъл "транс мъже" и ще видиш защо. Ако един такъв влезе в дамска тоалетна, веднага ще извикат полиция. Колкото до транс жените, ако не им личи, че са транс, ще си имат проблеми, а ако им личи, още повече проблеми, защото ще ги помислят за гейове, дошли за секс. Пребиват ги. А случай на жена, изнасилена в тоалетна от мъж, ппреоблечен като жена, няма. Нито един.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са страхотни новини. Не разбрах нищо, но това е без значение. Сега пуснете нещо Ким Пърдашян.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "Ами тогава по коридорите ли да се облекчават?" Да си изберат пол бе мумун.А не днес мъж, утре жена и т.н.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли най-уместно тоалетната да се посещава според това, което имаш в гащите и го ползваш за съответната нужда?
9
2
 
1
 
! Отговори
Jj преди 7 години
До МатематикаСамо .. твоята математика е грешна. Ако 150к са 0.7%, то това значи, че има 21 милиона, а не 210 милиона младежи в САЩ. Но нищо - то и без твоята грешна математика, аргументът ти е невалиден :)
8
0
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Поувлякъл си се с математиката.21 428 571 излиза, че са децата между 13 и 17 години.Все пак множко ми се виждат тези 0,7%, но може би при англосаксонците е така.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не малка част от американската нация е тотално изперкала,само хора като Тръмп ,могат намалят процеса на деградация.