Синът на Мохамед Али задържан и разпитван на летище в САЩ

Причината била мюсюлманското име на сина на легендарния боксьор
Обновена: 25 фев 2017 12:00 | 25 фев 2017 11:38, Елка Василева
33
Синът на Мохамед Али задържан и разпитван на летище в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Синът на легендарния американски боксьор Мохамед Али е бил задържан и разпитван два часа при пристигане на летище във Флорида в началото на този месец заради мюсюлманското си име, предаде Асошиейтед прес, цитирайки издавания в Луисвил, щата Кентъки, вестник "Куриер джърнъл".

Според адвоката Крис Манчини, разказал случката на вестника, 44-годишният Мохамед Али-младши и майка му Халила Камачо-Али се връщали от Ямайка и кацнали на международното летище във Форт Лодърдейл на 7 февруари.

Имиграционните служители разпитвали Али-младши близо два часа, като настоятелно се интересували какъв е произходът на името му и дали е мюсюлманин.

Разпитът станал още по-строг, след като мъжът признал, че е мюсюлманин. Синът на покойния боксьор е роден във Флорида и има американски паспорт, припомня АП.

Служителите на американската служба за митнически и граничен контрол заявили по този повод, че не могат да обсъждат казуси с отделни пътници и че всички пристигащи в САЩ от чужбина подлежат на щателни проверки от тях.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен че си смени името Касиус Клей стана фен на ИюдПише го в Уикипедия
16
3
 
2
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До Анонимен 5 Твърдението ти е абсолютно невярно! Първо, трябва да ти е пределно известно, че 99,99 % от жертвите на тероризма са мюсюлмани. В Сирия, Ирак, либия са извършени хиляди атентати и хиляди са жертвите им, които са основно мюсюлмани. Тези които се борят срещу тероризма също са основно мюсюлмани и всеки ден десетки майки заравят убитите от терористите войници. Второ, държавата на любимия ти чичо Тръмп е основен спонсор на тероризма и съюзник на Ал Кайда в Сирия! Информирай се!
15
1
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 19 (ognyanz)Не че искам да се заяждам, просто не съм фен на Доналд Тръмп, не съм фен изобщо и на републиканците - само те могат да измислят подобни безумия.Аз мога да се оплача също, че като ходих в САЩ, мен ме разпитваше една чepнa американка (не съм я питал даже дали не е мюсюлманка, което не е изключено като се замисля), гледаше ме на кръв и с бялото на окото, от което ми се смръзна кръвчицата.Е, не ме разпитва два часа, всъщност май нямаше и пет минути. Но си беше гaднo.
14
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 19 (ognyanz)Ами аз да ти кажа, ако случайно не знаеш, американците по принцип са си малко чалнати, особено на тема религия. И много от тях изведнъж им хрумва да станат кой мюсюлманин, кой християнин, кой будист - все тая.Я ми обясни следния куриозен факт:Майк Тайсън, също чepeн, също с корени от Ямайка, също боксьор, изведнъж решил, че много му харесва исляма? А паралелно с това, бил голям фен и поддръжник на Доналд Тръмп??? То простотията ходи по хората - така си го обяснявам.
13
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
А кой го накара Касиус Клей да стане мю'сюлманин и да си смени името на Мохамед Али? Нека сега да ги тарашат по летищата, каквото търсили - това и намерили.
12
2
 
13
 
! Отговори
IYI преди 7 години
Мохамед да заповяда в българия.Тук никой няма да го притеснява.Бг-то може да е мизерия и ***,на всяка крачка да има крадливи индивиди и чалгари,неграмотни и полуграмотни хорано ако има пари Мохамед ще живее добре.Ако имаш пари в бедна българия закон не те лови.
11
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като е син на Мохамед Али то какво?! Брикет с муслимско име. Видял им се е подозрителен, проверили са го. Законът е за всички!
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Легендарният американски боксьор се казва Касиус Клей а след това всеки има право и синът му да стане обратното.
9
6
 
17
 
! Отговори
Тази п ечка преди 7 години
..да е благодарен че не е пресичал Югославия преди има няма 20 год. в района около Босна.
8
7
 
32
 
! Отговори
Кво ме вълнува... преди 7 години
че го спрели за проверка тоя. И аз като минавам граници ме спират за проверка . И не ме питат чий син син съм или каква религия изповядвам. Много ви разглезиха последните 50 години. Бат Доналд ши ва опрай. Засега следва правилната посока
7
1
 
21
 
! Отговори
нсп преди 7 години
До ХмА пък на Пеле синът влиза в затвора за 14 години за трафик на наркотици...
6
8
 
38
 
! Отговори
Хм преди 7 години
"Син на Мохамед Али" да не е благородническа титла с право на неприкосновеност?По общия ред и толкоз!
5
30
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Жалкарията на Тръмп гони жалкарията на Шойгу.
4
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с право са го задържали. Докато самите мюсюлмани не започнат сами да се следят и да предават терористите сред тях, все по-зле ще става. Всички знаем обаче, че вътрешно те самите одобряват всички тези атентати и нападения и няма как да стане.
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия вървят по пътя на комунизма.
2
10
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Какво само прави едно име,ако беше запазил името на баща си Касиус Клей и мюсюлманин да беше никой нямаше да знае ,че е такъв и да му създава проблеми.
1
7
 
26
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Джихадистите вършат чудесна работа! Показват в аванс истинското лице на тази религиозна доктрина. А то е много грозно лице. Дано европейците не го видят в пълния му блясък.