Руски афери: Тръмп обвини демократ във връзки с Путин

Тръмп е качил снимка на сенатор Чарлз Шумър от 2003 година
4 мар 2017 11:35,
19
Руски афери: Тръмп обвини демократ във връзки с Путин
Снимка: архив Reuters

Администрацията на президента Доналд Тръмп, срещу която се сипят обвинения от опозицията заради контакти на нейни представители с Русия, поиска незабавно разследване на "собствените" връзки на лидера на демократическото малцинство в Сената Чарлз Шумър с руския президент Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Тръмп е качил в Twitter снимка на Шумър на събитие с Путин в Ню Йорк през 2003 г. На нея се вижда как двамата държат понички в ръце.

Президентът настоя за разследване на "връзките на Шумър с Русия и Путин" и нарече сенатора от Ню Йорк "пълен лицемер".

Шумър отговори в Twitter малко по-късно, че с "готовност" ще говори под клетва за срещата с Путин, която се е състояла по думите му "изцяло на светло пред медиите и обществеността". Сенаторът настоя и Тръмп да направи същото.

По време на визитата си в САЩ през 2003 г. Путин посети Кемп Дейвид в Мериленд, където разговаря с президента републиканец Джордж У. Буш и даде с него две пресконференции, припомни АП.

Тръмп помести туита си ден след като Шумър уличи министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс в укриване на контакти с руския посланик. Демократът го обвини, че е излъгал под клетва, прикривайки тези контакти, когато отговаряше на въпроси пред сенатската правна комисия.

"А между другото", е написал в Twitter Шумър, "поничките бяха "Криспи Крийм".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, като са яли понички, след това яздили ли са понита?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е разликата между съвременните политически системи на Северна Корея и САЩ, след като са "семейно" или кланово тоталитарни? Примери за САЩ:Кенеди,Буш и Клинтън.
13
0
 
0
 
! Отговори
Джо преди 7 години
8, говори от свое име шушумиго, целия демократичен свят, няма такова понятие
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп обвини Обама в подслушване на своя телефон преди изборите. Съгласно логиката на вашето заглавие това също са руски афери.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп го пита кой му е платил поничките. И ако не си ги е платил, дали руския Президент или данакоплатците са ги платил. Щото знаем, че конгресмен с дълъг стаж, не плащат, на него му плащат.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КОЙ Е ПЛАТИЛ ПОНИЧКИТЕ.
9
0
 
7
 
! Отговори
Стара истина преди 7 години
С каквато мярка мерите, с такава ще ви отмерят! Демократите започнаха една игра, която може да докара американците до там да внимават в кой ресторант влизат, за да не се окаже, че там преди 15 години е вечерял руския посланик.
8
0
 
2
 
! Отговори
ф преди 7 години
Ако 4 г я караме така ТСВ ни е в кърпа вързана.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е.Като че ли целият демократичен свят започва да се срамува от общуването си с Путин.Нещо се случва и всеки бяга от Путин като от прокажен.Но българските путинофили продължават да се увиват около него и да предават българските интереси.
6
1
 
1
 
! Отговори
oia преди 7 години
До АнонименВсички са от едно котило. То се възпроизвежда перманентно, и само слепци не го виждат. Успяха да превърнат целокупно българския народ в слепец, бездарник ипродажник, за да оцелява. Не ги делете, а в едно ги сложете, защото така е по-лесно да бъдат изметени. Но и на това му идва редът. Изборите, които предстоятне им носят желаните резултати. Отнася се за всички, без изключение
5
8
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Джуджето сякаш е прокажено, та в Америка се обвиняват един друг във връзки с него!
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е пионка на БСП.Каквото му напишат-това прочита.И както каза Илияна Йотова която на практика е президент -и най малкото движение против БСП няма да му бъде простено.Той и до тоалетна да му се доходи от Йотова разрешение иска.Ей сега като дойде на 26-ти март БСП на власт още 2 милиона българи трябва или да бягаме или да преживяваме като при Жан Виденов-с 4-5 долара месечно,защото заплатат толкова ще ни бъде.
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***. Като няма друго какво да каже, търси под вола теле отпреди 14 години. Жалка история.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май ще се окаже, че Путин е назначил и Обама за президент! И то два мандата. Да видим в Германия, кого ще хареса за канцлер:-)
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жребе