Милиардерът Дейвид Рокфелер почина на 101 години

Издъхнал е в съня си в дома си в Ню Йорк
253
Милиардерът Дейвид Рокфелер почина на 101 години
Снимка: БТА

Американският милиардер, банкер и филантроп Дейвид Рокфелер почина в САЩ на 101 години, информират световните агенции, цитирани от БТА.

Той е починал спокойно в съня си тази сутрин в дома си в Покантико хилс, Ню Йорк, уточни говорител на семейство Рокфелер, цитиран от Асошиейтед прес.

Дейвид Рокфелер е шестото дете на Джон Д. Рокфелер Джуниър и внук на съоснователя на Стандард ойл (Standard Oil) Джон Д. Рокфелер.

След като починаха по-големите му братя и сестри, Рокфелер бе начело на обширна мрежа от семейни интереси - както бизнес, така и филантропски - простиращи се от опазване на околната среда до изкуство.

Той ръководеше банката, която сега носи името Джей Пи Морган Чейс (JPMorgan Chase).

Чествайки 100-ния си рожден ден през 2015 година, той дарява 1000 акра земя до национален парк в Мейн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
16
 
! Отговори
Венцу Дебелия преди 7 години
Оня горе си знае работата.
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Шорош кога? Сега ще се разреват хранениците му!
140
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей пукна тая гад ***, черпа сички
139
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това онзи със шестте сменени сърца ли е?
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Василевами имаш си марешки
137
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо при тези средства за производство, автоматизацията и роботизацията, наясно ли сте въобще къде сме? Доказателство - масова безработица в ЦЕЛИЯ свят. Което значи, че можем с много по-малко усилия ВСИЧКИ да живеем доста по-добре. Но на някой не им изнася, очевидно.Власт и контрол, а раята - за доене и за ДОНОРСТВО.После, как да не си сипеш едно в днешната вечер.
136
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Милиардите и компаниите оставят и ще работят за просперитета на американската икономика и обикновения американец!!!"Партията-майка донесе електричеството и топлата вода в нашите домове!Не напредъка! Не човешкия ум! Партията!Та в твоя случай обикновения американец си отпира 4-5 кожи от гърба да тича във въртележката за хомяци, за да може Скалистия рептил да си играе на геополитика.
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво е създал този за да има толкова пари,хората доброволно ли са му ги дали или ги е лъгал и използвал за да ги получи
134
2
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Така е, и богатите умират, но един път. Бедните умират бавно всеки ден по малко.
133
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички такива милиардери са направили богатството си на гърба на хората на които не са плащали реални заплати. Няма честно забогатял и това е всеизвестна истина. Вече и ние виждаме какво значи частник. Преди малко, много, но всеки си е получавал заплатата, а сега непрекъснато има неплатени заплати и държавата нищо не прави. Лека му пръст на човека и той няма да отнесе нищо със себе си.
132
0
 
9
 
! Отговори
пророка преди 7 години
До стефчоВсички алчни за пари милиардери трябва да почиват в мир.??? "в мир" ??? трябва да се пържат в Ад-а...
131
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 139Ми бегай при Путин бре! И без това сигурно си от смесен брак с рускиня!
130
0
 
1
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
И какво стана сега? Тоя нали беше рептил ли или както там им викаха. Явно нещо се е издънки и са му свалили нашивките...
129
0
 
19
 
! Отговори
ДА ДА ДА преди 7 години
Чарли Чаплин имаше филм в който Хитлер си играеше като господар на земята нарисувана на един балон В един балона се спука и нищо не му остана -Това е живота И милиардерите смятат че света е техен но този миг ги стига и тях -
128
1
 
22
 
! Отговори
Дуумс дей преди 7 години
Дано поне намери мир със себе си в небитието. Не бих изразил надежда душата му да почива в покой, защото подобни създания душа нямат. Дори и да имаше душа, стотиците милиони, може би и милиарди човешки съдби погубени от този човек и династията му ще го чакат в отвъдното за възмездие. Светът и човечеството ще въздъхнат с облекчение и надежда, когато и приятелите му по безумие Ротшилд и Шорош ги застигне предопределението на съдбата!
127
0
 
17
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Айде дедо боже, ти си....
126
8
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Анонимен 139Е как не са се сетили руснаците да наложат санкциите на европейските стоки по-рано, щом толкова добре им се отразява? Лошо управление???
125
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 139 Що просто не се разходиш за една събота и неделя до Стърбия и Македония и да спреш да говориш глупости... Защото сме много зле в ЕС, та всички македонци почнаха да искат българско гражданство!А относно ЕС, много точно е казано по-долу! Без ЕС с 500млн., ще бъдем изядени един по един от Китай с 3 пъти по-голямо население! А с Русия е ясно, с империя не може да си равностоен, в ЕС е друго!!!
124
2
 
16
 
! Отговори
До 124 преди 7 години
Абсолютно съгласен съм с теб! Даже според мен САЩ и Русия реално се управляват от едни и същи хора и всичко това в момента дето става е пълен цирк!Просто разделят хората и ги карат да се бият помежду си!
123
1
 
6
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
всички алчни и ояли се във пари власт милиардери трябва да освободят земята от своето присъствие-дали ще е по естетствен начин или насилствено ,няма значение!