Милиардерът Дейвид Рокфелер почина на 101 години

Издъхнал е в съня си в дома си в Ню Йорк
253
Милиардерът Дейвид Рокфелер почина на 101 години
Снимка: БТА

Американският милиардер, банкер и филантроп Дейвид Рокфелер почина в САЩ на 101 години, информират световните агенции, цитирани от БТА.

Той е починал спокойно в съня си тази сутрин в дома си в Покантико хилс, Ню Йорк, уточни говорител на семейство Рокфелер, цитиран от Асошиейтед прес.

Дейвид Рокфелер е шестото дете на Джон Д. Рокфелер Джуниър и внук на съоснователя на Стандард ойл (Standard Oil) Джон Д. Рокфелер.

След като починаха по-големите му братя и сестри, Рокфелер бе начело на обширна мрежа от семейни интереси - както бизнес, така и филантропски - простиращи се от опазване на околната среда до изкуство.

Той ръководеше банката, която сега носи името Джей Пи Морган Чейс (JPMorgan Chase).

Чествайки 100-ния си рожден ден през 2015 година, той дарява 1000 акра земя до национален парк в Мейн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От утре задунайците - объркани русофили вече няма да има кой да плюят. Ама те пак ще си го плюят защото иначе няма кой друг.
121
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ми смешни русофобите, дето не се погледнат на какво диридже им е държавата, подкрепяна вече 30 години от евроатлантизма. По зле сте от Куба, приятели, а там има ембарго от 60 години. Русия била зле... За 8 години бойко удвои външния дълг и стопи всички резерви, а руснаците за периода на ембаргото си увеличиха златните запаси с 12%, намалиха си външния дълг с към 20%, развиха си селското стопанство и азиатските пазари. Ако евроатлантизма имаше и половината от това, сега щяхме да цъвтим.
120
0
 
12
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
всички алчни за пари милиардери трябва да почиват в мир!
119
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рептилите имат технология с която директно реинкарнират отново същността си в друго тяло при тях няма развитие *** духовно ниво
118
23
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Ся ако умре и Сорос /1930 г./ и не знам кой ще плюят путинците :)))))))))))))))))))))))))))) и кой ще им е крив, че са некадърни?
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алло новини бьгь пак не сте в час не 101а на 102
116
19
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Една опорна точка умря. За ''ватата'' остана само Сорос. Дано да живее дълго, че да може *** да имат по-дълго време оправдание за мързела си.
115
4
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 7 години
до 93Светът върви към отворени граници, свобода, нещото, което е и смисъла на човешкия живот!!! Отворени пазари...Задай си въпроса, ако ЕС не се обедини в едни 500млн, дали Китайците, които за 3 пъти повече с лекота няма да ни превземат, ЕДИН ПО ЕДИН!!!А вие тук се разделяйте и плюйте, те хората са го мислили... Ама айде да плюем.Е има и лоши страни, както всичко друго, но това е единствения път...
114
1
 
28
 
! Отговори
Рептил4о преди 7 години
И Бил Гейтс дарява уж много, а богатството му се увеличи с 14 милиарда.Какви са тези дарения с които печелят още незнам.
113
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 7 години
до 93Приятелю, не те прави комунист това! Дори думата комунист е висша форма на идеал,който е използван в политиката с определени цели, както в средновековието е използвано християнството! Мисля, че ме разбираш какво искам да кажа!Относно ЕС! Някои хора не могат да разберат, че нещата в Света вървят в тази посока!Отворени пазари в ЕС са жизнено необходими за нас! Няма как да си съществуваме самостоятелно, затворено...Но дали в тази форма е друг въпрос..
112
6
 
4
 
! Отговори
ватник преди 7 години
И от утре светът става по-добър. Всички ставаме равни и вече няма да има по кого да плюеме. Ами като умре и Сорос, копраим?
111
0
 
3
 
! Отговори
4ERVENI,SINI,BENBENI преди 7 години
До ВЪПРОС ?NAPALNO SI PRAV-VSI4KITE SA ZA DO STENATA I S POJARNIKARSKI MARKU4 DA GI MIEME......
110
1
 
19
 
! Отговори
Манолски преди 7 години
тоз с кървясалите очи е едно от злите лица на фамилиите, управляващи света. В гроба си ли занесе тези милиарди бе, *** ?
109
0
 
15
 
! Отговори
тъпанар преди 7 години
Божията мелница мели бавно ,но за сметка на това ситно !
108
1
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 7 години
Пак ви казвам, Русия и САЩ са империи, те винаги ще си търсят интересите...Дали ще е Рокфелер, Сорос, Путин, Ердоган, на тяхно място ще има други...ПРОБЛЕМЪТ Е В ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
107
0
 
1
 
! Отговори
TOZI преди 7 години
STRANDJATA E DRT PUFTORAZ, OT NI6TO NE RAZBIRA-AMA MNOGO KOMENTIRA !
106
1
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 7 години
Сега като започнах, К. Нинова е прекрасен пример за българският политик,в ЛЯВО и в ДЯСНО!!!Била в СДС, в БСП, от бившите комунисти-капиталисти, които решиха даосребрят комунистическата ни тогава държава във вече капиталистическото си джобче!!!За нея дали ще е Русия, дали ще е САЩ, ДАЛИ ПРОДАВА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА,е все едно, важното е да напълни джобчето си...Синчето да учи в САЩ забележете :))))))))))А вие се карате тука...
105
1
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Нееееее!!!Защо в понеделник, бе хора???Защо не се отправи към пъкъла в петък???Сега как ще ходя на работа с тежък махмурлук???P.S. Ще извадя едно оливено шише с грозданка, през буре преминала!НАЗДРАВЕ!
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SVATA SE OTARVA OT SERIOZNO ZABOLIAVANE, G.SORUUUSSS SEGA REVE LI REVE....RED SALZI-RED SOPOLI.
103
2
 
16
 
! Отговори
93 до Странджата преди 7 години
Казвам вманичени защото в България ако не гласуваш за ГЕРБ си комунист, ако си против зверските престъпления на банките, на корпорациите, на НАТО и САЩ, си комунист, ако мислиш че ЕС е една голяма лъжа, си комунист. Други пътища няма ли? ГЕРБ до един са бивши комунисти. Рокфелер и други като него, са виновни за престъпления срещу човечеството и природата. Комунист ли ме прави да казвам истината???