Милиардерът Дейвид Рокфелер почина на 101 години

Издъхнал е в съня си в дома си в Ню Йорк
253
Милиардерът Дейвид Рокфелер почина на 101 години
Снимка: БТА

Американският милиардер, банкер и филантроп Дейвид Рокфелер почина в САЩ на 101 години, информират световните агенции, цитирани от БТА.

Той е починал спокойно в съня си тази сутрин в дома си в Покантико хилс, Ню Йорк, уточни говорител на семейство Рокфелер, цитиран от Асошиейтед прес.

Дейвид Рокфелер е шестото дете на Джон Д. Рокфелер Джуниър и внук на съоснователя на Стандард ойл (Standard Oil) Джон Д. Рокфелер.

След като починаха по-големите му братя и сестри, Рокфелер бе начело на обширна мрежа от семейни интереси - както бизнес, така и филантропски - простиращи се от опазване на околната среда до изкуство.

Той ръководеше банката, която сега носи името Джей Пи Морган Чейс (JPMorgan Chase).

Чествайки 100-ния си рожден ден през 2015 година, той дарява 1000 акра земя до национален парк в Мейн.

 


253
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 месец
И какво стана сега? Тоя нали беше рептил ли или както там им викаха. Явно нещо се е издънки и са му свалили нашивките...
139
0
 
19
 
! Отговори
ДА ДА ДА преди 1 месец
Чарли Чаплин имаше филм в който Хитлер си играеше като господар на земята нарисувана на един балон В един балона се спука и нищо не му остана -Това е живота И милиардерите смятат че света е техен но този миг ги стига и тях -
138
1
 
22
 
! Отговори
Дуумс дей преди 1 месец
Дано поне намери мир със себе си в небитието. Не бих изразил надежда душата му да почива в покой, защото подобни създания душа нямат. Дори и да имаше душа, стотиците милиони, може би и милиарди човешки съдби погубени от този човек и династията му ще го чакат в отвъдното за възмездие. Светът и човечеството ще въздъхнат с облекчение и надежда, когато и приятелите му по безумие Ротшилд и Шорош ги застигне предопределението на съдбата!
137
0
 
17
 
! Отговори
РВ преди 1 месец
Айде дедо боже, ти си....
136
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъпоумието на русофобите вече става нарицателно /ако разбират к`во значи това?!/...
135
8
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 1 месец
До Анонимен 139
Е как не са се сетили руснаците да наложат санкциите на европейските стоки по-рано, щом толкова добре им се отразява? Лошо управление???
134
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 139
Що просто не се разходиш за една събота и неделя до Стърбия и Македония и да спреш да говориш глупости... Защото сме много зле в ЕС, та всички македонци почнаха да искат българско гражданство!

А относно ЕС, много точно е казано по-долу! Без ЕС с 500млн., ще бъдем изядени един по един от Китай с 3 пъти по-голямо население!

А с Русия е ясно, с империя не може да си равностоен, в ЕС е друго!!!
133
2
 
15
 
! Отговори
До 124 преди 1 месец
Абсолютно съгласен съм с теб! Даже според мен САЩ и Русия реално се управляват от едни и същи хора и всичко това в момента дето става е пълен цирк!Просто разделят хората и ги карат да се бият помежду си!
132
1
 
6
 
! Отговори
стефчо преди 1 месец
всички алчни и ояли се във пари власт милиардери трябва да освободят земята от своето присъствие-дали ще е по естетствен начин или насилствено ,няма значение!
131
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От утре задунайците - объркани русофили вече няма да има кой да плюят. Ама те пак ще си го плюят защото иначе няма кой друг.
130
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много са ми смешни русофобите, дето не се погледнат на какво диридже им е държавата, подкрепяна вече 30 години от евроатлантизма. По зле сте от Куба, приятели, а там има ембарго от 60 години. Русия била зле... За 8 години бойко удвои външния дълг и стопи всички резерви, а руснаците за периода на ембаргото си увеличиха златните запаси с 12%, намалиха си външния дълг с към 20%, развиха си селското стопанство и азиатските пазари. Ако евроатлантизма имаше и половината от това, сега щяхме да цъвтим.
129
0
 
12
 
! Отговори
стефчо преди 1 месец
всички алчни за пари милиардери трябва да почиват в мир!
128
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рептилите имат технология с която директно реинкарнират отново същността си в друго тяло при тях няма развитие ма духовно ниво
127
23
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Ся ако умре и Сорос /1930 г./ и не знам кой ще плюят путинците :)))))))))))))))))))))))))))) и кой ще им е крив, че са некадърни?
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алло новини бьгь пак не сте в час не 101а на 102
125
19
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 1 месец
Една опорна точка умря. За ''ватата'' остана само Сорос. Дано да живее дълго, че да може ватниците да имат по-дълго време оправдание за мързела си.
124
4
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 1 месец
до 93

Светът върви към отворени граници, свобода, нещото, което е и смисъла на човешкия живот!!! Отворени пазари...

Задай си въпроса, ако ЕС не се обедини в едни 500млн, дали Китайците, които за 3 пъти повече с лекота няма да ни превземат, ЕДИН ПО ЕДИН!!!

А вие тук се разделяйте и плюйте, те хората са го мислили... Ама айде да плюем.
Е има и лоши страни, както всичко друго, но това е единствения път...
123
1
 
28
 
! Отговори
Рептил4о преди 1 месец
И Бил Гейтс дарява уж много, а богатството му се увеличи с 14 милиарда.Какви са тези дарения с които печелят още незнам.
122
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 1 месец
до 93

Приятелю, не те прави комунист това! Дори думата комунист е висша форма на идеал,
който е използван в политиката с определени цели, както в средновековието е използвано християнството! Мисля, че ме разбираш какво искам да кажа!

Относно ЕС! Някои хора не могат да разберат, че нещата в Света вървят в тази посока!
Отворени пазари в ЕС са жизнено необходими за нас! Няма как да си съществуваме самостоятелно, затворено...
Но дали в тази форма е друг въпрос..
121
6
 
4
 
! Отговори
ватник преди 1 месец
И от утре светът става по-добър. Всички ставаме равни и вече няма да има по кого да плюеме. Ами като умре и Сорос, копраим?