Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори

Сирийски военни обсъждали химическата атака над Идлиб
13 апр 2017 09:37,
225
Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори
Снимка: Reuters

Американското разузнаване е прехванало разговори, в които сирийски военни и експерти по химически оръжия са обсъждали подготовка на нападение с използване на бойното отровно вещество зарин в сирийската провинция Идлиб, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на неназовани източници в американското правителство.

Прехванатите данни били част от огромния масив разузнавателна информация, събирана от САЩ в страни като Сирия и Ирак.

Още по темата

Си Ен Ен посочи, че Вашингтон не е знаел за подготвяната атака по-рано, защото поради огромния обем събирана информация голяма част от нея често остава необработена. Но след като стана известно за нападението с химическо оръжие в провинция Идлиб, САЩ веднага започнали да изучават събраните разузнавателни данни с цел установяване на виновника за нападението.

Цитирани от телевизията американски официални представители заявили, че за тях няма никакво съмнение, че за използването на химическо оръжие носят отговорност сили, подчинени на сирийския президент Башар Асад.

Според Си Ен Ен, до момента САЩ не са открили в прехванатите от тях данни информация, показваща, че представители на руските въоръжени сили са влизали в каквито и да са комуникации във връзка с атаката в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
как можете да драскате глупости не ли ви е срам
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 195Вулгарно лъжеш! И знай, за руснаците ние не сме интересни, напълно сме им отмилели, пет пари не дават за нас, капка кръв няма да пролеят за нас, когато припищим. И даже във форумите им се намират добичета, които ни наричат "голодранци" за бедността ни.Дотам се докарахме сами с помощта на такива като теб! Пцовисайте от злобата си!
182
1
 
7
 
! Отговори
Мадафакарист преди 7 години
Оти не прихванаа за терористичната атака от вчера или още обработват информацията
181
1
 
11
 
! Отговори
гого преди 7 години
даа бе, те са толкова прости че си приказвст по телефона или с уоки токи та.Партенки за нсивници. Сценарии за пиредния евтинджак на Бояна ню имдж филмс.
180
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
фалшиви новини не им се хващаите
179
1
 
22
 
! Отговори
Агент Ронин преди 7 години
Записа:"-Ало, Мусуф....фърли ли бомбата със зарина .-Тъй вярно, г-н капитан. Аз съм редник Мусуф, от редовата войска на Асад. Хвърчах със сирийски самолет и фърлих бомба със зарин. Прочети текста и кажи, да живее Асад.......туй май не трябваше да го чета, може ли да запишем още един път....."
178
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Техните " сигурни" данни са много съмнителни след Ирак
177
1
 
9
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ТО И АЗ ПРИХВАНАХ ЕДНИ РАЗГОВОРИ ЗА ГАЗОВЕ....ОТ ЕДНА БЛОНДИНКА В МЪЖКАТА ТОАЛЕТНА. ОТИВАМ ДА ПУСНА ЛИ 59 РАКЕТИ...
176
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдааа. Изглежда за действията на Тръмпи трябва да се следи Туитъра на дъщеря му...Възмути ли се от някого щерката, да му мисли причинителят на възмущението!
175
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
рускя ***...или е прекалено *** или с прекалено промит мозъци...Русия е вредна за България. Русия е най-големия враг на България
174
3
 
27
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Убедени са, както бяха убедени за ядреното оръжие на Садам. Времената се промениха, вече не сме такива льольовци, както им се иска. Или поне не и извън САЩ.
173
3
 
20
 
! Отговори
Oвца преди 7 години
да да , точно така е... беее бее. Ние сме овце и вярваме,че е точно така.Беее беее
172
3
 
18
 
! Отговори
Доку Умаров преди 7 години
До АнонименАмиииииии, бъркаш са! Страшно са бъркаш! Този път има жертви и живо доказателство че обгазяване има. Кой го е направил е загадка. За сега. Това което не сфащаш е че ИД благодарение на хамериканците са се сдобили с химикалите за направа на бинарен зарин и бинарен VX - миксираш methylphosphonyl difluoride (DF) + isopropyl alcohol като нескафе с вода и бомбандираш. Сфащаш?
171
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този цирк е същият като ,,химическото ,бактиреологично,атомно оръжие на С .Хюсеин. Дори и словореда не са променили . Явно демократичната общност начело със САЩ и пригласящ ЕС са още във 50 -60 - 70 години на миналият век. Едни и същи кухи фази ,едни и същи лъжи .
170
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заринът е произведен в сащ ,пуснат е от ид ,виновен е асад и руснаците ,краварите са герои ,,а че заради тази краварска афера изгинаха 100 сирийци кой го е грижа .важното е че западът пак подлъга демократопитеците и те сега вият на умряло за световната демонокрация.със ненормалните си лидери западът е обречен въпрос на време
169
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен АМЕРИКОПИТЕЦИ , ЩО НЕ КРЕЩИТЕ ,САЩ -ИДИЛ- ВЕЧНА ДРУЖБА ,ВЕЧНА ДРУЖБА .
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Депресор Шизофренски(източник;Дойче веле България) - ????
167
2
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Не съм чел статията, ама Меркел е виновна по принцип.
166
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** нещо се умълчаха. Що не скандирате РУСКИЯ ЗАРИН - НАЙ-ХУМАННИЯ ЗАРИН :)))
165
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Депресор ШизофренскиОня ден Лавров каза Българите да внимават да не стане като в Украйна.Тя мумията напоследък все тъпотии ръси, явно годините си казват думата. Но може да се пробва, ако и стиска :)