Зетят на Тръмп със заеми от корумпиран израелски милиардер

Ню Йорк таймс: Компанията не разкрива откъде идват $190 млн.
Обновена: 27 апр 2017 20:54 | 27 апр 2017 20:52, Елка Василева
5
Зетят на Тръмп със заеми от корумпиран израелски милиардер
Джаред Къшнър. Снимка: архив, Reuters

Семейната компания на зетя и старши съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп - Джаред Къшнър "Къшнър къмпанис" е взела назаем най-малко 50 милиона долара от едно от най-богатите семейства на Израел, което прави сделки с диаманти.

Става дума за милиардера Бени Щайнмец, който е разследван по подозрение в даване на подкупи на членове на правителството на Гвинея, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от ТАСС.

Изданието отбелязва, че "Къшнър къмпанис" не разкрива откъде се е сдобила със 190 милиона долара през 2012 г. за купуване на скъпи имоти в най-престижните райони на Манхатън.

Вестникът твърди, че е успял да се ориентира в сложната мрежа от фиктивни офшорни фирми, през които са минали парите и да открие, че 50 милиона долара са дошли от 53-годишния Раз Щайнмец.

Неговият дядо Бени Щайнмец е заподозрян от властите на Израел, САЩ и Швейцария в подкупване на членове на правителството на Гвинея, за да получи договор за милиарди долари за добив на полезни изкопаеми в тази западноафриканска страна.

Зетят на Тръмп Джаред Къшнър е вторият най-влиятелен човек в Белия дом след президента на САЩ, смята "Ню Йорк таймс". Къшнър освен това се занимава с политиката на САЩ за постигане на мир в Близкия изток и в това си качество може да попадне под подозрение в тайно лобиране за империята на Щайнмец, отбелязва вестникът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зетят на Тръмп със заеми от корумпиран израелски милиардерНапълно закономерно, все пак това е зетят на Тръмп, а Тръмп е избранникът на корумпе номер едно в света Путин.
2
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
искали мир а продадоха 3 самолета на израел сащ имат 680 милиарда за отбранагледаите сега какво ще измисли зетя за да намести парите израел удари вчера сирияа англия шяла да удари ако и каже сащ тези идшшшшти ще подпалят света
1
4
 
20
 
! Отговори
бесен саркастик преди 6 години
Аз съм сравнително ***, средностатистически българин, обаче, без да съм фен на теориите на конспирацията, странно ми звучи словосъчетанието корумпиран израелски милиардер?! Милиардер-ев..ин -това ясно, ама чак пък да е корумпиран? ТОВА-Е-НЕ-ВЪЗ-МОЖ-НО! Ми те евр..те са като синеоки бебенца с дрънкалка, всичките, нихната..... И какво ли влияние имат върху президента на щерката на вожда на САЩ?!