Въпреки скандалите – Тръмп е жертва за подръжниците си

Той ще се измъкне от ситуацията, убедени са те
22 май 2017 20:00, Елка Василева
37
Въпреки скандалите – Тръмп е жертва за подръжниците си
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Четири месеца след встъпването му в длъжност скандалите около Доналд Тръмп се трупат, но ревностните му поддръжници смятат американския президент по-скоро за жертва на политическата и медийната върхушка, които му слагат прът в колелата, пише Франс прес.

Много от хората, които бяха отишли в петък вечерта да гледат автомобилните състезания в Алтамахоу в Северна Каролина, все още вярват в човека, когото подкрепиха с гласовете си през ноември.

"Мисля, че демократите опитват да му усложнят задачата", обясни Робин Хол, седнала на трибуните на състезателната писта "Ейс", за да гледа надпреварата със състезателни автомобили, която е много популярна в този край на страната.

Според 53-годишната детегледачка ситуацията около Белия дом се дължи на критични хора, които не могат да преглътнат избирането на Тръмп.

"Те изпитват силно негодувание. Не контролират нищо", каза тя.

Разследването на връзки между екипа на Тръмп и Русия, уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми, издаването на класифицирана информация на руснаците - с всеки изминал ден Тръмп изглежда все по-заплетен в афери, които получават голямо медийно внимание.

Някои демократи на изборни длъжности вече призовават открито за започване на процедура по импийчмънт заради предполагаемите нарушения, извършени от президента.

"Няма да има импийчмънт", е категоричен Уейн Букър, чернокож адвокат от Кеъри (Северна Каролина) и горещ привърженик на Тръмп.

Той не е убеден в обосноваността на разследването по руската афера: "Да зарежем това, да преминем нататък и да го оставим да си върши работата".

Някои негови симпатизанти признават, че президентът е направил няколко грешни стъпки, но са уверени, че може да се справи с новата си длъжност.

"Той ще се измъкне от ситуацията", смята Касиди Клоър, 21-годишна студентка от Роли (Северна Каролина) . "Не ме е грижа" за скандалите, казва тя. "Искат да му сложат прът в колелата".

Северна Каролина, която дълги години е била бастион на демократите, от близо 50 години гласува за десните (републиканците - бел. ред.), въпреки че Барак Обама победи през 2008 г. в този предимно аграрен щат.

Въпреки противоречията и полемиките много привърженици на Тръмп в този щат все още ценят неговия непочтителен стил, при все че му създава трудности.

"Обожавам да гледам хора, които не са политически коректни", обяснява Бренда Мърфи, която работи в контролна кула на пистата "Ейс". "Лично аз съм впечатлена от немалко неща, които направи", заявява тя.

Пистата се намира в Аламанс, един от най-консервативните окръзи в Северна Каролина.

"Тук е страната на Тръмп", казва на висок глас жената на шейсетина години.

На няколко километра по на изток, в окръг Уейк, електоралната база на Тръмп също е солидна.

"Искам само да успее да си приложи програмата", казва Мат Кий, работник в склад, по време на улична забава в Роли. "Вземете се в ръце и продължете напред. Имаме нов президент".

Някои обаче се притесняват от изказванията на самия Тръмп, които смущават мандата му и създават опасност той да остане без голям полезен ход на действие.

"Той върви към хаос и полемика", изразява съжаление Джон Барилка, който участва в петък в едно от състезанията на пистата "Ейс" и не иска да каже за кого е гласувал. "Това е пропусната възможност".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21 Не, не е поело. Вече е на гарата!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертва на глупостта си!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪПРЕКИ ЧЕ БАРАК ОБАМА ПОБЕДИ КАКТО ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА С ФАЛШИВИ ГЛАСОВЕ
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
зЕлке, пиши фенове, че тия под(д)ръжници ти изядоха правописа
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най много дразнят хората които се мислят за умни.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нееееееее . зЕлка отново мощно испростя.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Хората по света какви неща правят, а тук в България още има рибари! Представяте ли си, ловят риба с въдици!!! И после защо сме още примитивно общество!"Още един човек, който никога не е ходил в чужбина, и освен това си мисли, че въдиците са българско производство. Иначе си е примитивно, както и лова, но много популярно в цял свят занимание.
16
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 6 години
Скандалите около Тръмп не се трупат, произвеждат се !Тръмп е първият американски президент който открито се противопостави на фалшивите медии. При това го направи открито ! Резултата е, че последните потъват. Хората се интересуват от "фалшивите" новини в интернет много повече от "реалните" новини по CNN, NBC и т.н. Във всичките "скандали" липсват доказателства. Искат да го разкарат от президентството, но до момента има нула основания за това !За това само мрънкат !
15
6
 
0
 
! Отговори
Балиго преди 6 години
Хората по света какви неща правят, а тук в България още има рибари! Представяте ли си, ловят риба с въдици!!! И после защо сме още примитивно общество!
14
0
 
1
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
E---ka, s---kata!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,къде е батко!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, Тръмп сложил седедарска вратовръзка, захвърлил червената. Само така.
11
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 4Абе, ***, даже не ти се разбира кво блееш.
10
12
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
България е горд член на ЕС и НАТО. Винаги и само с US и Израел и винаги срещу всички азиатски сатрапи! Дерзай Тръмп!
9
1
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
до 4Вие, наистина ли оспорвате, че думата поддръжници, се пише с две Д!???
8
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Има тотално неразбиране на случващото се в САЩ!Господарите са инвестирали в Тръмп и няма да го изоставят!Обаче нищо не пречи да го държат на тръни-ще е още по-послушен.Тяхната работа си върви,а от скандалите има още един положителен за тях ефект-смачква се вярата в институциите(вкл. президентската) и когато дойде времето да поемат властта пряко,това ще бъде по-лесно прието от обществото.
7
0
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Справка в Google: Около 5 570 резултата (0,43 секунди) "Може би имахте предвид: поддръжниците"Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!Гoвeдoто си е Гoвeдo...
6
0
 
0
 
! Отговори
PK преди 6 години
Усмивката на Джокера!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е висша математика 0=2 защото 0=1+(-1)нещо плюс нещо е равно на две неща, та така и с граматиката.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е един полуграмотен селянин и това ги изнервя, ама не могат да го уличат в нищо, изкарал е 4 месеца и 4 год ще изкара .