Външната политика на Доналд Тръмп... изтрезня

Президентът на САЩ – засега по-успешен от Обама
25 май 2017 14:07, Екип на Bloomberg
13
Външната политика на Доналд Тръмп... изтрезня
Снимка: Reuters

На повърхността външната политика на Тръмп изглежда добре, по-добре от политиката на Обама, но от тук нататък всичко зависи от конкретното съдържание, с което ще се напълни. Това каза доц. Костадин Грозев от Софийски университет "Св. Климент Охридски" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Първото посещение на новоизбрания президент Доналд Тръмп зад граница наистина има тенденции да се превърне в знаково. То се вписва идеално в цялостното му намерение да подчертае, че във външната политика на САЩ с Тръмп започва едно ново начало. В него ще има много по-голяма доза прагматизъм. Няколкото месеца в Белия дом са преначертали доста опростенческите виждания за света. Той се държи доста по-президентски и зад това стои и идеята да се преформатира външната политика на страната", каза той.

Международната политика е доста по-сложна от предварителните схеми, които имаше в техните представи, настоя гостът.

Какви са основните аспекти и влияния, които предначертават външната политиката на САЩ? Премерена ли бе речта на Тръмп пред управляващия елит на арабския свят? Какъв бе резултатът от нея? Директен ли бе Тръмп политически и геополитически и в какво отношение? Каква бе целта на антииранската насоченост на речта? Защо Египет липсва от дневния ред? Каква е геополитическата игра, която се играе и коя е оста, която се изолира?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв имПИЙЧ те гони, бре братчед?? Ти изобщо запознат ли си с тази процедура или ей така повтаряш като папагал левичарските ***?? Вероятността да го импийчнат е точно толкова голяма, колкото Путин е хакнал изборите. Само, че жалките "демократи" продължват да се излагат като въртят тези две "теории" от сутрин до вечер като настъпани жаби! Те ако продъжават в тоя дух, Тръмп е сигурен за 2020г!
11
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
не разбрахме на израел какво ще продава и за колко за са разбрахме 350 милиардаза орьжие работни места в сащ и неспирни воини в бл изток сега наи после серазбра че военно пром комплекс на сащ назначи трьмп за президент сега светьтще гори от конфликти
10
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
..ако Тръмп веднага не промени политиката си и не спазва тези си обещания, заради които беше избран, то неговия електорат няма да го подкрепи на Мидтърма догодина, така наречените "Демократи" (разбирай американските сopoсоиди) ще вземат Сената и Тръмп ще бъде незабавно импийчнат! Това е простата истина!
9
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Тръмп трябва генерално да промени политиката си и да престане жестоко да разочарова избирателите си с това, че НЕХАЕ за предизборните си обещания, заради които беше избран- като построяване на стена по границата с Мексико, пълна забрана за ислямска миграция в САЩ, затваряне на джамиите, проповядващи език на омраза срещу "неверници" (разбирай всички такива), отваряне на Гуантанамо за ислямски терористи, спиране на бюджета за аборти (убиващи 300.000 неродени, предимно бели американчета ежегодно)..
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42Какъв отговор на Китай бе момче, без САЩ Китай ще се превърне отново в КНДР. Основният пазар на Китай е САЩ, без него трябва китайците да закрият половината си икономика и да обрекат половината си от населението на глад. Мислиш ли че някаква глупава комунистическа идеология дето те тресе тебе ще надделее над китайския прагматизъм и ще превърне Китай във втора Северна Корея?
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговора на Китай пак ще му върне махмурлука!
6
1
 
6
 
! Отговори
ф преди 6 години
Папата го вкара в пътя .Хубаво е да имаш жена католичка.
5
0
 
9
 
! Отговори
Дарак Ясенов преди 6 години
Ама какво стана с "импичмънт",хайде готова ли е новата новина,пардон"плюнка"?Постът и Таймса ,къде са!?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лъга за изборите. Нашите политкоментатори повярваха, че ще прави революция срещу елитите. Обикновена републиканска политика като на Буш.
3
3
 
0
 
! Отговори
психиатър преди 6 години
щурак
2
0
 
8
 
! Отговори
реалист преди 6 години
...казал някакъв шмульо пред някаква анонимна телевизия.Алоооооу днеса, толкова ли няма какво да драскате?
1
0
 
15
 
! Отговори
демон преди 6 години
Много ни е успешен - сделка с оръжие за милиарди със СА, ще го похваля пред първия!