Тръмп обвини бившия шеф на ФБР в малодушие

Твърди, че Коми предал компрометиращи бележки на пресата
11 юни 2017 20:58, Петя Славова
14
 Тръмп обвини бившия шеф на ФБР в малодушие
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини днес бившия ръководител на ФБР Джеймс Коми в малодушие, защото е предал на пресата компрометиращи бележки за частните им срещи, разкриващи, че американският президент е поискал от него да се откаже от част от разследването по руската афера, предаде Франс прес.

"Мисля, че изтичането на информация, извършено от Джеймс Коми, ще има много по-голямо значение, отколкото можем да си представим. Напълно незаконно? Много "малодушно"", написа Доналд Тръмп в съобщение в Туитър, отварящо възможност за множество интерпретации.

Още по темата

Американският президент обвини Коми в лъжа в петък, ден след изслушването пред Сената на бившия ръководител на ФБР, внезапно уволнен от Тръмп на 9 май, пише БТА.

На това изслушване бившият първи полицай на САЩ заяви под клетва, че президентът е поискал от него да се откаже от част от разследването за възможни руски вмешателства по отношение на генерал Майкъл Флин, бивш съветник на Тръмп по националната сигурност.

Личният адвокат на президента заплаши с преследване Джеймс Коми. Подобно на самия Тръмп в днешното си съобщение, негови приближени също бързо обвиниха бившия шеф на ФБР в малодушие, защото е използвал свой приятел за разпространяването на записките.

"Дал е бележките си на преподавател по право (от Колумбийския университет), защото не е могъл да действа като мъж и да ги даде директно на медиите", изтъкна в петък първият директор на кампанията на Доналд Тръмп, Кори Левандовски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДодоДрънкаш глупости, но не поясняваш в какво точно се състои късмета ни, че един нискоинтелигентен човек ръководи Америка !
8
5
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Повечето българи, особено тези в Родината нямат и хал-хабер за това кой е Тръмп и за какво се бори! Те нямат вина за това всъщност, тъй като ресурсите на информация в България са едновременно евтини и много продажни и са в служба на ислямофашистката джихадистка пропаганда. "Тръмп гаден, Тръмп лош", Елкa реве нон-стоп и пуска провокативни и негативни статии против него! Само ще ви кажа, че имаме страшен късмет, че Тръмп е президент на САЩ! Вещицата на исляма Хилари да ни е дала курбан на Джихада!
7
0
 
1
 
! Отговори
Kart преди 6 години
До 6 И аз карти и аз....
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 има богато въображение
5
1
 
12
 
! Отговори
бай Курти преди 6 години
Пет пари не давам за либералната демокрация!
4
0
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Брате,Донче...Га ,че додиш се нашморимо со сливовата..Турам ягнето у подницата,чръвреме ке го праим...Чекам те да си додиш у наше село,наше село кошарево...
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин не е руски хакер, Коми е хакнал изборите със руски проксита за да злепостави Путин, ама във ЦРУ има втори Сноудън който заличи следите Коми увяхна като препикано мушкато. Коми е терорист и работи за ИДИЛ, а Хилъри е агент на АлКайда и Катар.,
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Traitor, did you forget who released you from fascist slavery, a?
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тоя предател бе!Тоя уж беше патриот и русофил, но щом взе властта и веднага се продаде за жълти центове на американските интереси!Долен предател, забравил кой го освободи от фашистко робство!