Путин във филм на Оливър Стоун: САЩ си отгледаха Ал Кайда!

Първата серия от документалната лента бе излъчена вчера
13 юни 2017 07:52,
71
Путин във филм на Оливър Стоун: САЩ си отгледаха Ал Кайда!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин обяви пред Оливър Стоун, че терористичната мрежа Ал Кайда е резултат от дейността на САЩ.

Путин даде интервю пред американския режисьор, което е включено в четирисерийния документален филм на "Интервюта с Путин". Излъчването му започна вчера по кабелния канал "Шоутайм", съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

"Ал Кайда" не е резултат на наша дейност, това е резултата от дейността на американските ни приятели", заяви руският президент. "Това започна още по времето на съветската война в Афганистан, когато американските спецслужби поддържаха различни направления на ислямския фундаментализъм в борбата със съветските войски в Афганистан. Американците си отгледаха и Ал Кайда, и Бен Ладен, а после всичко това стана неконтролируемо. Винаги става така и нашите партньори в САЩ трябваше да го знаят. това е тяхна вина", каза още Путин.

Той заяви също, че специалните служби на САЩ са помагали на бойците в Чечения и не са обръщали внимание на протестите на Москва, по този повод Москва има доказателства, каза руският президент.

Във филма Путин казва, че договорките за неразширяване на НАТО на изток е трябвало да бъдат записани на хартия и е било грешка на Горбачов да разчита на приказките на САЩ и НАТО, че след обединяването на Германия и изтеглянето на руските войски от Източна Германия западната граница на НАТО няма да бъде преместена по-далеч от източната граница на ГДР.

В интервютата си за Стоун Путин говори по различни политически въпроси, разказва за семейството си, за желанието си да работи в КГБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам какъв е Путин, но гледам че сенатска комисия разследва как Путин е назначил президента на САЩ----------------------Ще разследват още малко, скоро Путин ще започне да назначава и конгресмените, за да му е мирна главата.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗБИХА СЛЕДВАЩИТЕ ДВА МИЛИОНАЩО СЕ ОТНАСЯ ДО КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ, И ДО ДНЕС НЯМА ОБЯСНЕНИЕ КАК ПРИ РАБОТЕЩИ НАД 1500 ЕВРЕИ В ТЯХ, НЯМА НИТО ЕДИН ЗАГИНАЛ.ВСИЧКИТЕ ЗАСЪСНЕЛИ ЗА РАБОТА НЕГО ДЕН.
52
2
 
0
 
! Отговори
anya преди 6 години
Аз четох една статия от афганистански емигрант за войната. Не знам дали всичко е вярно, но има логика. Руснаците в Афганистан са се разпищолили тотално, това е провокирало конфликта на местните мюсулмани срещу руснаци. Това е само поводът. Причината-отхвърлянето на руските интереси в Афганистан, приемането на американски помощи, влияние, подпомагане на ислямския фундаметализъм с единствена цел - всички против Русия.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
казва им го направо без заобикалки , интересно е че гледах в тубата едно клипче в което огромен брой хора в Амери..ка вярват на Путин а не на тяхното правителство , вижте как са унищожени кулите близнаци и ще смените мирогледа си , всичко е изкуственно , как от двата мегаполиса няма отломки , всичко е станало на прах и се е изпарило , а хартията даже не се е запалила ,гледайте и си направете изводите сами
50
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиГРу напраи преврат в Афганистан и въведе "ограничен военен контингент" , а не САЩ. Вследствие руската агресия за 10 години загинаха над 2 милиона афганци И тях ли американците ги избиха?
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той, Вова, е ви оправи всичките вас- прайдове И аз след него!
48
18
 
2
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Пресъединяването към НАТО е суверенно решение на всяка държава.Руското влияние и окупация не е.Затова държавите от източна Европа искат да влязат във военния съюз, за да ограничат пагубното влияние на масква.
47
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако съветите не бяха влезли в афганистан да садят комунизъм, нямаше да има и алкайда.
46
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 52Путин и истина е като дървено желязо. Оксиморон!
45
4
 
18
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ами прав си е човекът...
44
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се казва филма? Да не е джуджето и седемте снежанки?
43
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Фашингтон ги е много страх от Путин , защото той борави с непобедимо оръжие - Истината!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Няма никаква борба! Това "борба" ли е, да обиждаш на личности? Това си е чисто прикриване на комплекси! Като не могат да извадят нещо стойностно, преминават на безсилно, злобно плюене! Комплекси на загиващо, неадекватно глобалистично мислене на безродни, елементарни същества.
41
8
 
18
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
До да"Идва краят на фашистът Путин...."И кога ще стане тая работа?Щото първо беше за 3 месеца работа,а полека лека минаха 3 години,а Путин и Русия все още са на линия.Ще трябва да се разбързате,щото след още 3 години съвсем няма как да стане!На мен ми е все тая,ама ми е забавно да гледам безсилна злоба.
40
2
 
36
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
И да го плюете и да не го плюете, човекът е лидер на най голямата страна в света! Освен това яко му сече пипето. Оливър Стоун е велик режисьор. Взвод е един от най добрите военни филми. От него изгряха Чарли Шийн, Форест Уитакър, Уилям Дефо, Том Беринджър, Джони Деп.
39
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Единствените гейове във форума да привържениците на кремълската мека китка Владимира.Русифилската мутация не изключва да си от левия бряг. Дори напротив вероятността да си и двете нараства с геометрична прогресия.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Абе, откъде изпълзяхте рано-рано такива неадекватните? И то преди визитацията? Я марш за лекарствата!
37
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39Русифилската мутация не изключва да си от левия бряг. Дори напротив вероятността да си и двете нараства с геометрична прогресия.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До да 37Ти що се показваш пред прилични хора, преди да си си пил хапчетата?
35
2
 
13
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Доста меко изказване на Путин.Даже и не спомена за ИД-също американска рожба.Но е прав човека-още е твърде рано да се хвърлят картите.След 3-4 години-може!