С вик "Аллах акбар" канадец намушка полицай в САЩ

Раненият е в стабилно състояние, нападателят - задържан
22 юни 2017 07:20, Петя Славова
27
С вик "Аллах акбар" канадец намушка полицай в САЩ
Снимка: БТА

Полицай бе намушкан на летището във Флинт в щата Мичиган.ФБР води разследване за тероризъм, предаде Асошиейтед прес.

Източник, който пожелал анонимност, казал, че разследването все още е на ранен етап. Нападението било извършено вчера сутринта местно време на международно летище "Бишъп".

Втори източник от правоприлагащите органи, също пожелал анонимност, заяви, че властите водят разследване и по твърдения от разкази на свидетели, включително, че заподозреният е казал "Аллах акбар".

Лейтенант Майк Шо, представител на полицията в щата Мичиган, каза, че един човек е задържан, като се предполага, че в случая няма повече замесени лица.

Шо съобщи, че намушканият полицай е лейтенант Джеф Невил от полицейската охрана на Международно летище "Бишъп". Състоянието на Невил е станало стабилно, след като преди това това било критично.

По-късно от полицията са съобщили, че е подигнато обвинение на канадски гражданин. Това е 50-годишният Амор Фтоуи от Квебек, който пристигнал в САЩ на 16 юни, пише БТА.

Срещу него е повдигнато обвинение в извършване на насилие на летище. Според свидетелски показания Фтоуи намушкал с нож лейтенанта, надавайки викове"Аллах е велик".

Канадецът искал да отмъсти за убийството от американските военни на мирни граждани в Сирия, Ирак и Афганистан, обясни началникът на представителството на ФБР в Мичиган Дейвид Хелиъс.

Раненият полицай е в стабилно състояние, без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: САЩтероризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен9 РЕЛИГИЯТА Е ОПИУМ ЗА Н А Р О Д А !
19
0
 
2
 
! Отговори
Фейк Нюз!!!!! преди 6 години
"Канадецът искал да отмъсти за убийството от американските военни на мирни граждани в Сирия, Ирак и Афганистан"Брей, че отмъстителни били тези Канадци бре Петя, що е така според теб, и защо толкоз много мразят Американците?
18
1
 
2
 
! Отговори
Дообре! преди 6 години
'С вик "Аллах акбар" канадец намушка полицай в САЩ'Какво викаш? "Канадец"?? А да не би пък да си се объркала, и да е бил Марсианец? Никакъв Канадец не е (и много добре го знаеш, канадците не крещят Аллаху Акбар), а поредния гнуcен Ислямски Терорист-Мохамеданин от Тунис! Престанете с това промиване на мозъци!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааа, Амор Фтоуи е типично канадско име. Кой го знае от кое гето в Канада е изпълзял.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оргиналдъ канадълъ? Някакъв средновековен фешън разцъвтява в западните общества.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ясно е - още една акция на КГБ...
14
5
 
11
 
! Отговори
Набожен преди 6 години
Сталин, Пол Пот, Сон Сен , Йен Съри, Мао Дзе Дун, Ким Ир Сен, Фидел , Жоро Мастиката - все бяха атеисти и забраняваха религиите и пак доста умрели имаше.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩе забранят Християнството когато се избият всички мюсюлмани . Но това никога няма да стане....
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да,де,ама "канадецът" от какъв произход е ?
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да виждате мирен ислям.Сега го покрийте с свинска кожа
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Канадския премиер каза,че ще приеме всички бежанци от целия свят.Не могат с плуване,но ще отидат със самолети.Пореден пример за добре интегриран ислям.
9
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонименрелигийте и парите, когато изчезнат ще имаме един по добър и хуманен свят, прочетете идеите на футуриста Жак Фреско.
8
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само Исляма. И Християнството трябва да се забрани. Единствено когато всички религии изчезнат, ще има мир на земята.
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кога ще проумее Западният свят, че исляма трябва да се забрани изцяло. Който не е съгласен, обратно с целия катун гъзодупци. Колко трябва да се търпи, не се ли разбра, че исляма иска да унищожи Хрустиянството? Трябва да се организира Нелегално движение или Партизанско от малтретираните хора, за да се размърдат правителствата от продажници и хейове. Войната с алкаходупците започна.
6
3
 
20
 
! Отговори
ЦВАЩ преди 6 години
ЦВАЩ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА НЕ САМО ОТ СИРИЯ АМИ ОТ ИРАК,ОТ ЛИБИЯ,ОТ СЪРБИЯ , ОТ ВИЕТНАМ, ОТ АВГАНИСТАН, ОТ АТЕНТАТИТЕ В ЕВРОПА.АКО НЕ БЯХА НАПАДАНИ ТИЯ ДЪРЖАВИ ,МИЛИОНИ ЩЯХА ДА СА ЖИВИ И ЕВРОПА НЯМАШЕ ДА СЕ ИСЛЯМИЗИРА
5
4
 
8
 
! Отговори
Циник до Росица преди 6 години
Росице...Росна..що не си четеш Даниел Стийл...ми си тръгнала да си напрягаш главицата за "по-слабите"!Виж в тълковния речник - що е партизан, и що е "хашишин"
4
1
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ох не мога, ще се пукна от смях...Нападателя КАЗАЛ "аллах акбар" , и после му КАЗАЛ "земи тоя нож" бисери на джурналистиката! Блазе им на Канада и Австралия...алаходупците от Африка, и Азия не могат да стигнат дотях с плуване...па и трафикантите от Фронтекс, и Сий Уотч не са добре дошли там - те карат "стоката" директно за Италия!
3
3
 
18
 
! Отговори
росица преди 6 години
Тероризма е партизанската война на по слабите
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа с акбарците май ще се окаже социален експеримент.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Канадец или Мюмюн с канадски паспорт? И с име Мехмед, Хасан, Ахмед и т.н. роден в Северна Африка, Сенегал и т.н. Канада си ги кани още и ето благодарността. Но това е началото. Тепърв аллахакбаровците ще покажат мирната си религия.