САЩ са готови със санкции срещу Северна Корея

Документът предвижда свиване с 1/3 на износа за Пхенян
5 авг 2017 08:27,
70
САЩ са готови със санкции срещу Северна Корея
Снимка: Reuters

САЩ изготвиха резолюция за санкции на ООН срещу Северна Корея, която може да съкрати с една трета годишния износ на Пхенян. В момента той е в размер на 3 милиарда долара,

Вашингтон се готви да наложи вето над износа на въглища, желязо, желязна руда, олово, оловна руда и морски храни. Това съобщи пожелал анонимност дипломат от Съвета за сигурност на ООН, цитиран от Ройтерс и БТА.

В текста на проекторезолюцията се забранява и на страните да увеличават броя на работещи в чужбина севернокорейци, да създават нови джойнт венчъри с КНДР и да инвестират нови средства в съществуващи джойнт венчъри, каза дипломатът.

САЩ са изготвили първоначалния текст и са преговаряли по него с Китай в продължение на няколко седмици, отбелязва Асошиейтед прес.

Санкциите се предлагат заради двата теста на севернокорейски междуконтинентални балистични ракети през юли.

Има "висока степен на увереност", че Русия и Китай ще подкрепят текста, каза източникът.
Очаква се изготвената от Вашингтон проекторезолюция да бъде гласувана днес в 19.00 ч. по Гринуич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
16
 
9
 
! Отговори
До "Славянин&qu преди 6 години
Товарищ, ти си славянин, колкото и жужито от горните фотоси !
26
10
 
21
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Интересно ако никоя страна не подкрепи санкции срещу Северна Корея и търгува с нея, какво ще направят сащ - ще въведат санкции срещу цял свят ли!!!??? Ха-ха-ха, ами нека да въведат!
25
8
 
20
 
! Отговори
славянин преди 6 години
САЩ да диктуват на другите страни дали да търгуват със Северна Корея или не!? Що за наглост!?
24
20
 
8
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 6 години
Май ще се окаже, че дори и Грухчо не си е съвсем самодостатъчен .... Явно и той има нужда от хамериканска валута, срещу изнесените си стоки .... Къде ли я къта ? Сигурно в някоя от офшорките на товарищ путин !
23
4
 
25
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
не виждам защо Русия и Китай да подкрепят сащ...ще бъде глупаво да се вярва на сащ..врагът на моя враг е мой приятел...
22
5
 
23
 
! Отговори
Веднага преди 6 години
Китай и Русия трябва да засилят сътрудничеството в военната област с С Корея,те са смел народ и добри войни.
21
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЪРЖАВИ КОИТО НЕ СА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ МОГАТ ДА ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!!!!!!!!!ВСЕ ЕДНО КАДАФИ, САДАМ БАШАР, АЯТОЛАХА НА ИРАН И ДРУГИ ТАКИВА ДА ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!!! НЕДОПУСТИМО!
20
4
 
24
 
! Отговори
Скоро пак преди 6 години
САЩ през 50год.са яли як бой от Севера и Китай,бягали са като плъхове.
19
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре тогава!Давайте ,всеки психясъл или религиозен диктатор да прави атомни бомби!Нали целта е да бъде ограничено числото на ядрените държави до едно ниво,същото важи и за границите!Я помислете,има ли държава без гранични проблеми със съседите?
18
1
 
18
 
! Отговори
Да преди 6 години
Китай и Русия ще наложат вето...
17
13
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Доколкото разбрах забраняват на "суверенни "страни да търгуват с КНДР...--------Пак нищо не си разбрал.На никого нищо не забраняват.
16
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ И ЮЖНА КОРЕЯ СЕ РАЗЛИЧАВАТ САМО ПО ТОВА, ЧЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ УПРАВЛЯВА КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРОЙ КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА ПРОВЕДЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ А ИМА ИЗБОРИ ПРИ КОИТО ИМА САМО ПО 1 КАНДИДАТ :DАЗ СЪМ ЧУВАЛ ОТ ПО-ВЪЗРАСТНИТЕ , ЧЕ И БАЙ ТОШО ТАКА Е ПРОВЕЖДАЛ ИЗБОРИТЕ ТУК!!!ЕДИН КАНДИДАТ И АКО НЕ ГЛАСУВАШ ТЕ ПОДГОНВАТ ТОЧНО КАКТО Е В МОМЕНТА В СЕВЕРНА КОРЕЯ!!!АБСОЛЮТНО НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ!
15
17
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Факт ,е че една ракета , срещу, която нямаме никаква отбрана може да унищожи половин България-------Тогава що мучахте срещу американска база с ПРО в България?
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ Е АБСОЛЮТНА ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА НО ОБАМУН ГО БЕШЕ СТРАХ ЗАРАДИ ПРОРОЧЕСТВАТА, ЧЕ *** ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ !СЕВЕРНА КОРЕЯ НАПЪЛНО СЪСИПА ГРАЖДАНИТЕ СИ И ПРИ БВП ОТ 40 МИЛИАРДА И НАСЕЛЕНИЕ 25 МИЛИОНА ДУШИ ТЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕТО ПАРИ ЗА ЯДРЕНАТА ПРОГРАМА НА СТРАНАТА!!!КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СТРОЙ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО САМО ГИ ИНТЕРЕСУВА ДА СА НА ВЛАСТ!!!!НАСЕЛЕНИЕТО Е НАЙ-ВАЖНО А НЕ УПРАВНИКА МУ ИДЕОТ!
13
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ Е ЗА ЗАЩИТА А ЗА НАПАДЕНИЕ!!!!ТЕ ИМАТ ЗАВОД ЗА УРАН РУСКИ!!!! ИМАТ И ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА РУСКА И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ НАПАДНЕ ЗАРАДИ ТЯХ И ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ!!!!НО ВЪПРЕКИ ТОВА РАЗВИВАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ЗА ДА НАПАДАТ С НЕГО ИЛИ ДА ГО ПРОДАВАТ НА ТЕРОРИСТИ КАТО БРАДАТИТЕ ЗА НАПАДЕНИЕ НАД ХРИСТИЯНСКИ ДЪРЖАВИ!!!!!
12
8
 
26
 
! Отговори
Сащ преди 6 години
Живеят само за да тормозят света. С какво право налагат санкции на когото и да било. Кои са те,една сбирщина от цял свят,творяща непрестанно зло. Негодници.
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топ 2 по ядрена мощ, как е? Факти? Факт ,е че една ракета , срещу, която нямаме никаква отбрана може да унищожи половин България. Изобщо не е работа за пилешки мозъци и соросни гейове да се изказват.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието... заглавието, то е важно, но членуването е също важно, не само членуването някъде....
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В замяна КНДР да не вземе да "изнася" ядрени ракетки...
8
11
 
37
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Санкции? Срещу Северна Корея? Тези американци друго не могат ли? Много е лесно така от хиляди километри разстояние да си налагаш нищожните санкции и да се правиш на велик. Но когато опре до действия да се ослушваш. Същото правят американците. Далеко са от Корея и имат смелост да й налагат санкции и да я заплашват, но когато корейците им демонстрираха една-две от балистичните си ракети бързо забравиха за заплахите си и се скриха в Белия дом. А уж говореха, че се готвели за война с тях!