САЩ са готови със санкции срещу Северна Корея

Документът предвижда свиване с 1/3 на износа за Пхенян
5 авг 2017 08:27,
70
САЩ са готови със санкции срещу Северна Корея
Снимка: Reuters

САЩ изготвиха резолюция за санкции на ООН срещу Северна Корея, която може да съкрати с една трета годишния износ на Пхенян. В момента той е в размер на 3 милиарда долара,

Вашингтон се готви да наложи вето над износа на въглища, желязо, желязна руда, олово, оловна руда и морски храни. Това съобщи пожелал анонимност дипломат от Съвета за сигурност на ООН, цитиран от Ройтерс и БТА.

В текста на проекторезолюцията се забранява и на страните да увеличават броя на работещи в чужбина севернокорейци, да създават нови джойнт венчъри с КНДР и да инвестират нови средства в съществуващи джойнт венчъри, каза дипломатът.

САЩ са изготвили първоначалния текст и са преговаряли по него с Китай в продължение на няколко седмици, отбелязва Асошиейтед прес.

Санкциите се предлагат заради двата теста на севернокорейски междуконтинентални балистични ракети през юли.

Има "висока степен на увереност", че Русия и Китай ще подкрепят текста, каза източникът.
Очаква се изготвената от Вашингтон проекторезолюция да бъде гласувана днес в 19.00 ч. по Гринуич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 51 Санкциите на Венецуела ги наложи Мъдурко и онзи умрелия преди него.Щом не искат да имат нищо общо със САЩ, ще гладуват.Абе комунистическа им работа.
46
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русифилите не разбират от икономика. Също като руснаците - факт !САЩ си знаят какво правят.Китай печели благодарение на САЩ.Русия е окъсана и няма да се прецаква още заради Ким. Какъв и е Ким на Русия - никакъв ;)
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото спечелиха Войната в Корея, толкова и сега. 50 на 50. Ще управляват само Самсунгите.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мексико изнася наркотици в САЩ и внася крадени коли и айфони, но няма санкции. Венецуела няма ядрена програма, но пак санкции.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50Хммммм.....е и какво като са ги "ударили"??? Ти по-добре виж какъв ще бъде резултата от тези НЕЗАКОННИ САНКЦИИ , а по-точно НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ (ЗАЩОТО САНКЦИИ МОЖЕ ДА ВЪВЕЖДА ООН!!!!!) ЗА БИЗНЕСА В ЕУРОПКАТА, КЪДЕТО ПО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЗАСЕГА СЕ ЧИСЛИМ И НИЕ!!! Висока цена на газ??? СЕГА тепърва ще видите!!! А руснаците както си продават газ, ако не на този клиент, то на други....АБСОЛЮТНО ИМ Е ВСЕ ЕДНО!!!! А еуропката......с кеф ще наблюдавам воя на немския бизнес....
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как точно русия и китяй ще го подкрепят като сащ удариха и тях със санкции?
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците са виновни. Хитлер направи САЩ супердържава като им обяви война. Преди втората световна САЩ са имали 100,000 души армия. Накрая на войната армията на САЩ навроява 17,000,000 души. САЩ увеличават брутния си вътрешен продукт за годините на войната 23 пъти (не процента а пъти). Докато станалия свят тъне в разрушения и скърби за избитите 50 милиона жертви САЩ кешират ситуацията и стават господаря на света. Огромната империя на Великобритания се разпада и Европа е също подчинена.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай.
39
5
 
18
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Чудно, откъде се взеха тези латиноси и африканци в България, които обичат толкова силно САЩ.......................
38
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Go home , cowboys !
37
1
 
19
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 6 години
Пише се ''***'', не ''***'', идиоте! Интересно ми е ако Китай откаже да подкрепи тези санкции как задокеанските *** ще спрат да търгуват с него!?
36
16
 
3
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
До славянинИнтересно ако никоя страна не подкрепи санкции срещу Северна Корея и търгува с нея, какво ще направят сащ - ще въведат санкции срещу цял свят ли!!!---------И на мене ми е интересно....с какъв процент вероятност допускаш това да се случи?Чисто от медицинска гледна точка питам.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славяниндокога ще определят кой с кого да търгува и с кого да не търгува, всеки ще търгува с този с когото му е изгодно!---------Нали точно това правят бе, полуидьот!Поставят въпроса ребром - избирайте с кого ви е по-изгодно да търгувате, с нас или със СК.На никого нищо не забраняват, всеки е свободен да предпочете Ким пред САЩ, със съответните финансови загуби.
34
24
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 37 Ако не бяха тези крастави кравари ,щеше да си ходиш на село с каруцата бе, ахмак.
33
21
 
1
 
! Отговори
До "славянин преди 6 години
Товарищ, питай майка си славянката, колко "***" и се изредиха, като дойдохме до стените на Константинопол, за да създадем българската държава !
32
26
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Какви санкции ,бой по комунистическата ***.Докато Китай и Русия разберат какво става с Кимчо е свършено.Единна демократична Корея.Това е истината.А и Китай и Русия едва ли ще жертват държавите си като се намесят.
31
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краставите кравари, за какви се мислят, че налагат санкции на целия свят. Дори и на Китай. Да видим какъв ще е техният отговор.
30
5
 
18
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Русия и Китай ще се въздържат, няма да подкрепят санкциите на наглеците!
29
5
 
8
 
! Отговори
до 33 от славянин преди 6 години
Аз за разлика от теб, *** булгаристански, съм славянин!
28
8
 
19
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Абе тези задокеански наглеци докога ще определят кой с кого да търгува и с кого да не търгува, всеки ще търгува с този с когото му е изгодно! Ама те били ''най-великата демокрация''!?