Ще стигнат ли Северна Корея и САЩ по-далеч от словесна война?

Няма реален риск от военен конфликт, твърди експерт
14 авг 2017 22:15, Екип на Bloomberg
25
Ще стигнат ли Северна Корея и САЩ по-далеч от словесна война?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Въпреки ескалацията на риториката, няма реален риск от военен конфликт. Едва ли с потенциала, с който разполага Северна Корея, може да бъде заплашен дори Гуам. Това коментира журналистът и анализатор Валери Тодоров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

"Въпреки всичко трябва да отчетем факта, че вече живеем в условията на студена война. Противопоставянето Изток-Запад се засилва, засилват се и рисковете от непредсказуемо действие от страна на всяка малка ядрена сила".

Тодоров обясни, че новата криза между САЩ и Северна Корея е вследствие на санкциите на Съвета за сигурност на ООН, с които бива ограничен износа от Северна Корея на стомана, желязо, въглища и морски продукти.

"Експертите оценяват щетите, които това ще нанесе на Северна Корея за над 2 млрд. долара. Разбира се, с това се цели да се ограничи военния потенциал на страната и възможностите ѝ да развива ядрената си програма".

По думите му повод за кризата са изпитанията на балистични ракети. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха... преди 6 години
До мръсни ***,Явно е , че имаш и от двете по един брой, понеже нали не си сoрoсoид :)))
15
0
 
1
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Де късмет света да се срине в познатия си вид.Споко мъчението ще е дълго и бавно.Америка ще си източва ресурси и ще си държи марионетни държавички.
14
0
 
4
 
! Отговори
Васил Василев преди 6 години
А ето какво е казал един велик дипломат и държавник през 19 век "Превентивната война е самоубийство от страх от смъртта"
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се харесват, да се взимат.Като не се харесват, да се бият.
12
9
 
11
 
! Отговори
Компетентен преди 6 години
Драги ми анализатори и други смехотворци и възбуждащи смях палиачовци. Едно не знаете ,две и три коментирате !!! Освен ,че Северна Корея има руска уникална технология която е свързана с руски сателити и програма за междузвездна война ,другото е че смешните американци хал хабер си нямат относно плазмено оръжие и последно поколение торпеда и подводници които си пускат множество ракети на разстояние от по 13-15 000км . И съответните се взривяват от дистанция когато си пожелаят!!!!Така. така ;) ;)
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тц, не вярвам! Щатите още не са си преобурудвали кенефите на самолетоносачите в съответствие с изискванията за третия пол. Трябва да има три *** по устав! КНДР има още , какво да работи по ракетната си програма, така, че всичко е спокойно, само лакърдии за медиите.
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква "словесна война" бе????Просто севено-корейците си развиват ядрената програма за да достигнат с ракети до САЩ, а Тръм им каза или да спрат или ще ядат дървото.Съмнява ли се някой ако Кимчо не уври тиквата, Тръмп ще го насмете?И не с ядрено а с конвеционо нападение. И окото му няма да мигне.Заглавието по скоро трябва да е: ще прибегне ли Кимчо до ядрените си играчки.Ако да....СК ще стане най-големия паекинг в СветаПо-
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не. Щатите не нападат ядрени държави. Много е опасно.
8
8
 
25
 
! Отговори
мръсни соросоиди, преди 6 години
Aман от тия псевдо-коментатори. Поне за малко да излязат от стереотипа на българина-роб, който се кланял на турци, на руснаци, на германци, пак на руснаци, а сега на янките. Има народи с достойнство. Живота не е да си червей, да предаваш родината си за грантове на Copoc. Корейците нямат избор - ако се предадат като Ирак и Либия ще умират бавно, те са хора с достойнство като Виетнамците и предпочитат да загинат отколкото да живеят в унижение.По-добре дъщеря-**** или син-гей, отколкото copocoид.
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тодоров обясни, че новата криза между САЩ и Северна Корея е вследствие на санкциите на Съвета за сигурност на ООН, с които бива ограничен износа от Северна Корея на стомана, желязо, въглища и морски продукти.....Русофилките трябва да са доволни. Тези санкции спират ограбването на страната от лошите империалисти. Нищо, че ако не ги продават ще умрат от глад, все пак въглища трудно се ядат.
6
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пет пари не давам,ние сме в Европа.
5
22
 
6
 
! Отговори
смех... преди 6 години
Гаврата със Северо-корейската *** продължава. Днес Китай им наложи тежки санкции. А уж им били съюзници? Китайците не са *** и осъзнават, че прасето Ким е наистина луд и не трябва да му се позволява да има ядрени оръжия! За пореден път се доказа, че С.Корея няма капацитета да удари дори Гуам, а какво остава за САЩ...
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ КОГА НЕ Е БИЛ СВЕТЪТ В "СТУДЕНА ВОЙНА". АЛЧНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ, КАКТО И ДА СЕ МИМИКРИРА - ПАЗАРНА ИКОНОКА, ЛИБЕРАЛИЗЪМ, КАКВОТО ЩЕ - ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, ДА ПЪЛНИ НЕНАСИТНИЯ СИ ТЪРБУХ БЕЗ ВОЙНА - СТУДЕНА ИЛИ ГОРЕЩА, ИЛИ СМЕШНАТА ИЗМИСЛИЦА "ХИБРИДНА". КАПИТАЛИЗМЪТ Е ВАМПИР, ИСКА КРЪВ - ПРЯСНА ИЛИ КОНСЕРВИРАНА, НО КРЪВ - ЖИВОТИНСКА, РАСТИТЕЛНА, ЧОВЕШКА...ЧРЕЗ НЕРЕГУЛИРАНАТА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ...
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная кой до къде точно ама с Корея ще изяде голямо дърво... ще бъдат заличени от лицето на света и няма на кой да се оплачат защото са никой и нищо
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея могат да ударят Южна Корея или Япония. За повече ще им трябва време, но и това е достатъчно за момента. Да се целят в големите градовеили ядрени централи, че да има екшън.
1
1
 
18
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
И този Валери нищо не разбира ! Къде ли е Чуков -другия разбирач ?!