След насилието в Шарлътсвил – масови протести в САЩ

Недоволството е и срещу Тръмп, окрилен от превъзходството на белите
Обновена: 14 авг 2017 12:10 | 14 авг 2017 12:07, Камелия Цветанова
36
След насилието в Шарлътсвил – масови протести в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Протести срещу омразата и расизма бяха организирани в различни градове в Съединените щати. Те са в отговор на насилието, избухнало по време на шествието в събота на расисти и неонацисти в Шарлътсвил в щата Вирджиния, съобщи БНР.

Още по темата

Протестиращите заявиха, че целта е да бъде заклеймен фашизмът, както и президентството, което според тях е позволило привържениците на идеята за превъзходство на бялата раса да се почувстват окрилени.

Президентът Доналд Тръмп беше остро критикуван от водещите политически партии заради първоначалното си изявление, в което осъди насилието от "всички страни".

Белият дом трябваше да положи огромни усилия, за да отвърне на критиките.

Вицепрезидентът Майк Пенс подчерта, че не трябва да има търпимост към омразата и насилието, нито към неонацистите или "Ку клус клан".

"Подобни опасни крайнодесни групировки нямат място в американския обществен живот", заяви Пенс.

За днес е насрочено съдебно изслушване на 20-годишния Джеймс Алекс Филдс-младши от Охайо, който беше арестуван за прегазване с кола на група хора по време на сблъсъците в Шарлътсвил.

32-годишна жена загина, 19 бяха ранени. Младият мъж е обвинен в предумишлено убийство.

На изслушването днес ще бъде решено дали Филдс да остане под стража, или да бъде пуснат под гаранция. Спрямо него бяха повдигнати и три обвинения за умишлено причиняване на телесни повреди и за бягство от местопрестъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 6 години
Църните решиха, че обонго е новият месия, пък то... Белите им показаха, че властта е още в тях. Сега и друго сигурно ще им покажат.
30
0
 
0
 
! Отговори
от САЩ преди 6 години
Протестите са от духове на убити в Корейската война.Не се набутвайте срещу Корея отново..НЕ Корея е нападнала САЩ а Корея тогава се е опитала да се освободи от окупация..Подават зверски убити американци на територията Корея заради заспал представител на СССР в ООН Ню Йорк/беше длъжен д а наложи вето в ООН срещу намеса във корея с военни сили подават от оня свят възмутени/
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те всички са против расизма, черните срещу белия расизъм, а белите срещу черния расизъм, а не към расизма изобщо. Там е тънката разлика. А белите са против расизма, но расизма на черните срещу белите.
28
0
 
13
 
! Отговори
Д преди 6 години
До Факт САЩ не искат война с Русия и Китай, на тях тя им е нужна. Те са като тенджера под налягане, не изпуснат ли парата на определен период и ще има БУМ Само, че ще е зловещ и може и света да си отиде. Зтова май Корея като изпускане на пара им е джшеш. А оня *** там им помага. САЩ има толкова вътрешни проблеми и противоречия , че ако не са безкрайните войни който води по света да са се пръснали по шевовете тия СЪЩИТИ американски щати. С война се създадоха с война ще си отидат
27
0
 
19
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Изкуствено създадено напрежение.. Този паметник на ген. Лии е стоял толкова години и сега някой "умник" решава да го махне...
26
5
 
10
 
! Отговори
как кой?! преди 6 години
За всичко, разбира се, са виновни ако не руснаците, то руските хакери!!Така да знаете!:) :)
25
3
 
18
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Това е!!!!САЩ насаждаха цветни революции по света, а днес всичко им се връща като "Бумеранг".Май ще станем свидетели на нова гражданска война в Щатите или пълна смяна на политическия елит в САЩ!?
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гражданската война е избухнала, защото южните щати са се отцепили от федерацията и са образували собствена конфедерация. затова северните щати са нападнали и 4 години са водили война. Подобно на разпада на Югославия. С война ще се разпадне и Турция, когато кюрдите сде отделят. Мирно и тихо ще се отдели Каталония, Шотландия и северна Италия.
23
0
 
10
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Как е "Майдан" на английски?(хи-хи)
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФСБ предотврати взривове в Москва.
21
0
 
11
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Това нищо не е!Почакайте да видите какво ще стане,когато православните индианци* в Аляска се разбунтуват,както и златотърсачите,недоволни от ниските изкупни цени!*оказва се че наистина има такива-ограничени количества
20
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро очаквайте "разкрития" за руска следа в шествието на американските нацита.======Нищо чудно и тези глупости да се напишат. Иначе, конфликта е бил тлеещ от векове и няма да се очудя ако дедо Copoc не стои в този американски Майдан.
19
0
 
16
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Народна мъдрост:"Когато немотията почука на вратата,любовта излита през комина!"Е,американските измерения за немотия са по-други,ама принципът си е същия.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад изрази опасенията си от използването на газ и сила спрямо населението на САЩ.Ким-чо умува дали да не прати войска в САЩ, за да подпомогне демонстрантите.Мария Захарова смята да раздава хамбургери на протестиращите.САЩ обвиниха Путин, че иска да премахне паметника на ген. Лий. В резултат на това са възникнали безредици, а Русия е обвинена, че се е намесила пряко във вътрешните работи на щатите.ЕС ... мълчи, няма какво да каже, защото САЩ не са им дали думата!
17
1
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ФактТа какво следва?Ами най-първо САЩ се опитват да прехвърлят проблемите си върху останалия свят чрез финансови машинации и груба военна сила и до известна степен успяват.Обаче ако Светът успее да се отърси от тяхната власт,в САЩ такива неща ще станат-бедна ни е фантазията!Затова целия пропаганден,финансов и военен ресурс на Америка е хвърлен за подчиняване/унищожаване на Китай и Русия!При успех-целия свят пада в ръцете им и край на проблемите!
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Протест срещу омразата"---Хахахахахахаха. Сбирка на хора с време за губене и интелектуално ниво мнооого под средното. Протест срещу вятъра.
15
0
 
33
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В САЩ всичко си беше чудесно и прекрасно-е.в.р.еите управляваха,белите работеха,цв.е.тните караха на социал и правеха бели.Разпределение на труда,един вид.Обаче е.в.р.еите станаха прекалено алчни,белите намаляха,ц.ве.тните нараснаха главоломно и станаха нагли,а с парите се появиха проблеми.Белите вече не издържат на натиска хем да осигуряват благополучието на Богоизбраните,хем да издържат паплачта,а и да изкарат нещо за себе си.Нормално е да има недоволство.Какво предстои?
14
1
 
21
 
! Отговори
Смяхххххх преди 6 години
Скоро очаквайте "разкрития" за руска следа в шествието на американските нацита. Даже ще се окаже, че Путин е бил организатора, а са му помагали митичните "руски хакери" :) Щатите си отиват. Който не го вижда е кух, като хралупа.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ванга да не излезе права?нали каза, че след черния президент, сащ ще се разделят отново на север и юг
12
0
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
патакламата почна щото месните умнокрасиви махнали паметника на някакъв генерал от гражданската война. предполагам са искали да отворят място за паметник на някой от новата гражданска война дето ще почва