Какво ще последва от конфликта между САЩ и Северна Корея?

Нещата могат да стигнат доста по-далеч
16 авг 2017 20:15, Екип на Bloomberg
20
Какво ще последва от конфликта между САЩ и Северна Корея?
Снимка: Reuters

Политиката на Ким Чен Ун не е насочена към извоюване на дипломатическо признание, а по-скоро е стремеж да се покаже превъзходство в международната система. Това коментира политологът Искрен Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Все още смятам, че нещата могат да стигнат доста по-далеч, тъй като Северна Корея е нерационален и непрездсказуем играч“.

Друг проблем според Иванов е нежеланието на Китай да сътрудничи за разрешаването на този конфликт, въпреки че би могъл да направи много в тази посока.

Той смята още, че силовият сценарий не е за подценяване. Според него самият конфликт е стигнал до точка, в която никоя от страните няма желание за неговото разрешаване.

„Това е една блокирана ситуация, в която страните и техните действия водят до игра с нулев резултат и ползи“.

По думите му разрешаването на този проблем ще отнеме доста време и не се знае какви последици изобщо ще има.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
edin преди 6 години
С. Корея иска мирен договор със САЩ и спиране на военните учения където се разиграва нападение над севера. Проблема е, че след ВСВ САЩ не са водили война. Един мирен договор ще е признание че са били във война с всички усложненя от този акт. С. Корея е добро оправдание да имат войски в Япония и Ю. Корея за да наглеждат Китай и Русия. Ким е наясно със ситуацията и му е нужен външен враг.
19
3
 
1
 
! Отговори
тъй тъй преди 6 години
До Разпутин: и ако можеше северокорейците да ядат небостъргачи, да пият тежка вода и да се обличат в бетон Вождът нямаше да има грешка...
18
1
 
4
 
! Отговори
RE: Едно преди 6 години
Разберете го, при една война, няма печеливши!!! Няма! Няма герои, няма медали - има ядрено оръжие, което всяка една страна може да употреби.Знае ли някой от вас колко съвместни икономически проекти имат Северна и Южна Корея? А Китай даде ясно да се разбере, че няма да стои безучастно при една намеса на САЩ, да не говорим за китайско-руските съвместни учения.Хайде, моля Ви, без излишна пропаганда. Нещата не са толкова прости - колкото се опитват да ги изкарат.Няма победители, няма!!!
17
1
 
1
 
! Отговори
До Разпутин преди 6 години
Пътьом докато разтоварваше изяде ли две-три печени прасенца?
16
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Чета, чета, чета и се опитвам да разбера какво точно казва политологът Искрен Иванов. Но не мога да разбера и все ми се струва, че нищо не казва!
15
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 6 години
Ако можеха да спечелят САЩ вече щяха да са в СК ! Не става обаче , изтърваха ги и ще го преглътнат ! Иначе колко му е другите " санкционирани" Русия и Китай да ударят по едно рамо на СК и кошмара за САЩ е неизбежен!
14
8
 
6
 
! Отговори
Разпутин преди 6 години
Скоро гледах кадри от северно-корейската телевизия относно изстрелванетона последната им балестична ракета !Направи ми впечатление че Председателя Ким беше до нея на метри преди изстрелването и и взимаше дейно участие в самото и разстоварване и поставянена стартовата и площадка.Такъв деен млад политик и ръководител света скоро не е имал, защото освен да мисли за отбраната на страната си през последните няколко години епостроил в Пхенян небостъргачи които няма да видите дори и в Дубай !
13
3
 
10
 
! Отговори
да не става. преди 6 години
Ако стане война на дебелия от С Корея ще му е все тая за живота му и за живота на другите.Той знае че няма как да я спечели тази война ако се случи и ще го обесят като садам затова ще гледа да нанесе възможно най много поражения на останалите държави поне да го запомнят и да им отмъсти за последно.Дано не се стига до там.Дано на всички им дойде акъла.
12
1
 
7
 
! Отговори
да не става че преди 6 години
Да се милим да не се стигне до война.Големите си играят игрите но малките ще са потърпевши.Дебелия от С.Корея знае че не може а и няма да го направи дори да има ядрени бонби да ги изпрати над Америка.Той ще ги взриви над някой от големите атомни електроцентрали и над държави които смята за неприятелски със това ще нанесе вреда на цялата планета.Знаете какво стана само от една АЕЦ Чернобил цяла Европа пострада хем беше мир и веднага започнаха да я затрупват със бетон.
11
2
 
6
 
! Отговори
Me преди 6 години
Северна Корея ще стане част от Русия, пък биг мага в сащ ще струва 5 рубли.
10
0
 
1
 
! Отговори
серт преди 6 години
Руснаците и китайците ги натискат, искат да отслабят врага, иначе янките вече втори президент, все са на камък. Но ако решат, а те могат,да направят корейците приятели като японците.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще последва жестока икономическа криза, която ще удари всички, включително и тукашните военолюбци.
8
3
 
3
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
до 1 какви бомби бе пич, май си играл мн на компютъра.А Южна корея къде е в играта ти....май изчезва при твоя сценарии...
7
3
 
13
 
! Отговори
гого преди 6 години
абе дебел дебел ,че и жълтур ама бърка рахатлъка на бай ти Дончо.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ще смелят корейския жълт човек сигура!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има колко патлаци, колко бомби? Само една стига, пък нека, да е колкото оризче...!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на Бай Дончо му писне и фрасне Дебелия Жълтур, дебелака ще се изпече в някой бункер. Жалко, че заради този перко ще загинат много северно корейци.
3
11
 
9
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Краварите и техните крави започнаха да вдигат опашките и да бягат от ,,КОРЕЙСКИЯ БЪЖЛЕК,,
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове стегнете се.Американците имат повече самолетоносачи отколкотоония атомни бомби.Всички знаем как действат.Ще почнат да стрелят с ракети от хиляди километри..Великият вожд ще се скрие в някой бункер.По някое време ще избяга под чужда самоличност в някоя капиталистическа държава да си харчи милиардите скътани в офшорки.А другите роби-кучета ги яли.
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При евентуална война американците ще са печеливши.Нека мислим реално.Съотношението на бомби и патлаци е 50 към 1 в полза на отбор ябълка срещу отбор оризче.