Главният стратег на Белия дом напусна поста си

Стив Банън си тръгва, след като отношенията му с Тръмп охладняха
Обновена: 18 авг 2017 22:30 | 18 авг 2017 22:17, Красимир Ангелов
18
Главният стратег на Белия дом напусна поста си
Снимка: Reuters

Главният политически стратег на Белия дом и най-приближен помощник на президента на САЩ Доналд Тръмп -  Стив Банън, напусна поста си по взаимно съгласие с началника на администрацията Джон Кели. Това става ясно от разпространено съобщение на пресслужбата на Белия дом, цитирано от световните агенции.

"Началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели и Стив Банън се споразумяха, че днес ще бъде последният работен ден на Стив", каза говорителката Сара Хъкаби Сандърс, цитирана от БТА.

Според АФП 63-годишният Банън си е навлякъл гнева на президента, след като е изнасял безброй поверителни информации на пресата, за да навреди на вътрешните си врагове в Белия дом.

Банън освен това даде тази седмица интервю за либералното списание "Американ проспект", в което изрази несъгласие с позицията на Тръмп по въпроса със Северна Корея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До Ястреб ОсманлиятаНе, че нещо но ако смениш САЩ с Турция и нищо не се променя. Проблемът на Турция не е Ердоган, а турците, които незнайно защо вярват, че един орангутан с всички индикации на психологични проблеми може да им оправистраната.
8
1
 
1
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Еееех... де да беше така и у нас!Представяте ли си: Все едно Валери Симеонов да напусне поста си на министър, заради несъгласие с Бойко Борисов? Де такъв късмет!Аналогията не е точна, защото там драмата е в Белия дом, но би било хубаво ако стане така у нас.До: номер 1Недоразумение казваш? Хм... Те там са се събрали всичките възможни недоразумения!И Доналд Тръмп загуби един ценен кадър в лицето на Стив Банън. Все пак и двамата поддържат бялата раса. Хубаво е че го загуби все пак.
7
3
 
4
 
! Отговори
**** преди 6 години
А нека да напуска,Иванка Тръмп ще го замести,тя може да замести и цялата администрация,защо да се харчат толкова пари за заплати на толкова много народ .
6
4
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
тръмп е пътник според либерастите. ама и асад беше пътник според тях, и путин. ако само либерастите смятат някого за пътник, може да е напълно спокоен
5
10
 
17
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Проблемът на САЩ не е Трамп, а американците, които незнайно защо вярват, че един оранжгутан с всички индикации на психологични проблеми може да им оправи страната. И сега се чудят какво следва в историята - втора гражданска война, или трета световна! И между другото, повечето американци са такъв ***, че направо не е за вярване! Но за съжаление това е неоспорим факт!
4
4
 
4
 
! Отговори
Trump преди 6 години
You're fired !!!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фасул с трушия!
2
12
 
19
 
! Отговори
Boto преди 6 години
Хахахах недоразумение било.На Тръмп скоро ще му остане само Иванка скоро и ще си тръгне май той от поста.Няма такова недоразумение и подобие на президент.
1
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакво недоразумение си е позволявало твърде много и са го уволнили, точно както е трябвало да стане. Тръмп отново показва способност да взема правилните решения на момента, браво!