Атентат с кола бомба: Планирал ли е Падок и други нападения?

Има признаци, че американецът е имал план за бягство
6 окт 2017 07:21, Петя Славова
7
Атентат с кола бомба: Планирал ли е Падок и други нападения?
Снимка: архив, Reuters

Проверява се дали стрелецът от Лас Вегас е планирал и други нападения, включително атентат с кола бомба, заяви пожелал анонимност официален представител на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Източникът подчерта, че това е предварителна информация и до момента не са открити доказателства в подкрепа на такава теза, пише БТА.

Според шерифа на Лас Вегас Джо Ломбардо има признаци, че нападателят Стивън Падок е възнамерявал да оцелее след нападението си от неделя и е имал план за бягство.

Ломбардо съобщи, че Падок имал 1600 патрона в колата си, както и амониев нитрат, който може да се ползва при изработката на взривно устройство и над 20 кг експлозив Танерит.

По-рано бе съобщено, че преди стрелбата в неделя Падок е резервирал стаи в хотели с изглед към други концерти на открито в Лас Вегас и Чикаго.

Падок се самоуби след нападението си на 1 октомври, при което стреля по публика на концерт на открито. Убити бяха 58 души, а близо 500 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Разбира се, преди 6 години
че е имал;( но следователите са се сетили, само филипинката , вярвям, сега е "навързала" всичко, ако не е знаела преди..)1.Купува й билет да види роднините си.2.Праща и веднага 100000 $, за да купи къща.3-то е било да избяга там.., но го е видял гард на казиното и е извикал полиция..Четете пресата( или яхо на англ.)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При толкова голямо количество пушкала и взривни димки като шашки дето са открили по всички наети от него стаи,че и кола засега една,а може и да са в повече паркирани тук-таме наокло както и стаите заемани в повече навежда на мисълта,че е бил добър търговец в бранша,предлагал добри оферти,приемал е за оглед на стоката в стаите като в офиси,че и подвижни рекламни офиси,бил бързак тук-там на крак с бързина за поръчките,но останал крайно без реализация и как да го изнесе,преметнали го с купуванията.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма снимки от кръвта на убитите или телата на 58 те жертви.Уръжието което е използвано е за дивеч и раняването от такова отваря големи дупки.Плюс това са били двама и от записа на таксиметровия се чуват две различни стрелби.
3
7
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Този психопат е олицетворението на безумието със свободното разпространение на оръжие в щатите. петдесет оръжия от всякакъв вид. по легален начин превърнати полуавтоматични в автоматични. а лудостта там се разраства. след този случай се продава още повече. Мюсюлманите също се зареждат яко , защото се страхуват от все по-мразещите ги нацистко-християнски общности. Черните направо ги крадат от 150 000 магазина за оръжия в държавата. всеки, който продължава да защитава този закон е просто болен.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***-тя, за такива свободни съчинения ли ти плащат. Коментират се факти, а не предположения.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе да, планирал е и ядрен взрив преди да офейка на карибите... Това е като нашето МВР. Сега ще му припишат всички смъртни грехове за да имат поредния повод един ден да разоръжат народа, да не би в един момент да му писне от простотиите на държавно ниво и да спретне някоя революция.