Правителството на Тръмп отменя екоправила на Обама

Правят се усилия за съживяване на въгледобива в САЩ
7 окт 2017 08:26, Елка Василева
19
Правителството на Тръмп отменя екоправила на Обама
Снимка: архив, Reuters

Правителството на президента Тръмп ще отмени крайъгълния камък в мерките на предшественика си Барак Обама за забавяне на глобалното затопляне. Това ще стане чрез облекчаване на изискванията за парниковите емисии от централи на въглища, предаде Асошиейтед прес.

Новият правителствен план се очаква да бъде представен до дни. Той предвижда американската Агенция за опазване на околната среда да обяви, че правилата от ерата на Обама противоречат на федералното законодателство, налагайки стандарти за вредните емисии, за които няма разумна причина да се смята, че могат да бъдат изпълнени.

Асошиейтед прес се е сдобила с копие от документа, който е 43 страници. В него също така личат усилията на американското правителство да съживи изпитващата трудности въгледобивна индустрия.

С това ново предложение на Агенцията за опазване на околната среда на практика се изпълнява предизборното обещание на Тръмп да се сложи край на мерките от времето на Обама за ограничаване на глобалното затопляне. Също така то се появява след обещанието на сегашния президент на САЩ да извади страната си от Парижкото споразумение за климата, отбелязва Асошиейтед прес.

Агенцията за опазване на околната среда няма да предложи веднага нови правила, които да заместят тези от времето на Обама, но ще поиска да бъдат инициирани обществени дебати по въпроса за намаляването на емисиите от централите на въглища и природен газ.

Говорителка на агенцията отказа коментар за автентичността на изтеклия документ, но заяви, че правителството на Обама е надхвърлило прекалено много правомощията си, въвеждайки своите правила. Тези стандарти от времето на предишния президент на САЩ са известни под името "План за чиста енергия" (Clean Energy Plan). 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
жоро преди 6 години
До Анонимния 7 По-добре прородата да ни оттърве първо от *** като тебе.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен12Пушеците в Пекин са от колите ,които са повече от цяла Америка, а не от кюмура.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСАЩ са фалирала икономика, въгледобива замърсява свeта.------------Китай са на първо място по добив на въглища...В Пекин хората ходят с маски заради пушеците.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, както и всички разумни хора отхвърля глупостите на затопленяците. Парникови и ледникови епохи е имало на земята и ще има и те не зависят от човека. Всичко е за да се смучат пари уж за екология, дрън дрън, бла бла.
10
3
 
6
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Нека маха проектите Тръмпи. После останалите плостаци ще стрелят и ще пущат вентилатори срещу ураганите които ще бъдат повече и по-силни. Сигурно ще измислят по-висока от пета степен за да се вместят в реалността
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия скенери бе, брато? Бъди малко по-обстоен и изчерпателен. Не ти разбирам мисълта.
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само КЬОРАВИТЕ не видяха че Трумпета е лицето на Злото когато гласуваха за президент на САЩ.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е природата да вземе инициативата и да унищожи Америка!
6
5
 
5
 
! Отговори
От космаса следят преди 6 години
Засечен е голям извънземен боен кораб с 12 сканера които следи всеки един автомобил с включени високо вредни радиоактивни скенери монтирани вместо фарове.Следят и всеки лед сканер вкл монтирани на градински фотоволтаични скенери в джиесеми и прожектори в зъболекарски кабинети и на телевизори..следят то 60 трилиона цели едновременно с тяхната бойна космическа флота.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е .Грижи се за САЩ и американците.Останалите са кукли наконци,йесмени и продажници.
4
4
 
8
 
! Отговори
JJIvanov - geolog преди 6 години
Исключително жестоко увреждане на въздуха и земята причиняват ХАЛОГЕННИТЕ СКЕНЕРИ.Нагли престъпници принудиха милиарди водачи на автомобили да уwреждат тежко земята въздушния океан и климата с включени скенери и фарове денем и нощем.Страшни увреждания се причиняват от халогенни скенери облъчващи денем и нощем пътища и градове.Много вредни са и лед скенери и ксенонови скенери монтирани вместо жълти безвредни фарове
3
0
 
7
 
! Отговори
Чичо Сам преди 6 години
Слава на миньорския труд да изпълним петилетката ,да живее работническата класа Сърп и чук другари и не на поседно място като едни истински комунисти да наложим санкции на свободна и демократична Русия. Мисля ,че нашите союзни республики от ЕС ССР ще ни подкрепят.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Звездния ни рожденик 3Даааааа.....това беше най-големия подарък за рождения ден на Путин!!! "Най-високоразвитата нация" (ха-ха-ха!!!) се превръща не в бензинокололонка даже а в първобитно-общинна печка на ***!!!! ЛЕЛЕ МАЛЕ МИЛА....докъде стигнаха тия краварчета, не могат обора си да сгреят...А като добавим, че от ония дни един техен си МНОГОУВАЖАВАН професор доказва, че И НИКОГА НЕ СА КАЧВАЛИ НА ЛУНАТА....мдаааа, тая фалшива нация трябва да се разпуска! Кой от къде е...
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са фалирала икономика, въгледобива замърсява свeта. Cега чакаме Плевнeлиев Боко Тиквата и всички дето подписваха за глобалното затопляне да изритат американския посланик от нашата държава и да наложат санкции на САЩ.