САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея

Той може да стане факт, ако има признаци за изстрелване на ракета
Обновена: 12 окт 2017 18:49 | 12 окт 2017 18:45, Красимир Ангелов
158
САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея
Снимка: БТА

САЩ могат да нанесат превантивен удар по Северна Корея, ако получат достоверни данни, че предстои КНДР да изстреля балистична ракета с ядрен заряд за взривяване в атмосферата над Тихия океан, предаде ТАСС, като се позова на японския в. "Йомиури".

"Въоръжените сили на САЩ са готови да употребят своята съкрушителна мощ, ако Северна Корея покаже действителни признаци за скорошно изстрелване на ракета с ядрена бойна глава", заяви източник от Пентагона.

Според служител от американското правителство ядрен взрив над Тихия океан би бил "самоубийствен акт" за севернокорейския лидер Ким Чен-ун. "Сега той действа крайно предпазливо, като се опитва да се движи по ръб, отвъд който може да последва удар от страна на САЩ", каза източникът.

Севернокорейският външен министър И Йон Хо заяви на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември, че Пхенян може да взриви водороден заряд над Тихия океан в отговор на враждебната политика и заплахи на Вашингтон. Той обаче подчерта, че подобно решение може да вземе единствено севернокорейският лидер, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
2
 
! Отговори
PD преди 6 години
Интересен феномен е, самочувствието на разни форумни писачи, да изказват категорични мнения, по отношение на личности водещи 20 милиона народ. И за да има все пак някаква представа, ще обърна внимание, че ако по заповед на лидера си 20 милиона плюнат на мнението Ви, то ще Ви застигне летален изход, вследствие на запълване на дихателния ви орган с биологична течност известна като слюнка. Не се плюнчете толкоз, защото мащаба е несъизмерим. Използвайте ума си в правилна посока. Не преоразмерявайте.
30
7
 
3
 
! Отговори
,gkmt преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАТи вярваш ли си? Защото ако отговора ти е ДА то тогава търси най близката психиатрична клиника и със спринт бягай да те настатят там.
29
8
 
10
 
! Отговори
**** преди 6 години
Не само САЩ са готови,тя и СК.е готова,и тези кравари им е време да спрът да плашат,като са толкова куражлии,да почват,а не само да се канят,както се кани гладен да с...е.
28
0
 
17
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Кимчо е подкрепян от китайците, не от Путин. :-) Китайците си имат протекторат и корейската лоена топка не прави нищо, без тяхно разрешение. Всички тези рактки, мракетки са съгласувани с Китай и дават козове за Китай в пазарлъците със САЩ относно световната търгвоия и присъствието на американски военни в онзи регион. :-)
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалките ни русофили се подмокрят, защото си мислят, че жужи ще помага на Ким, ако го напердашат американците. Ще трябва да ви разочаровам драги чуждопоклонници. В русия нет денги поради двете похождения на пурин в Украйна, Сирия и санкциите, а войни се водят с пари, не с надежди за светло бъдеще.
26
13
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТЕЗИ ЖЪЛТИ *** И ТОВА ЖЪЛТО ПРАСЕ КАКВО СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ,ЧЕ ЩЕ УПЛАШАТ САЩ ЛИ ?! СЕВЕРНО КОРЕЙСКИТЕ РАКЕТИ СЕ НУЖДАЯТ ОТ 10 ЧАСА ПОЛЕТ ЗА ДА ДОСТИГНАТ САЩ , А РАКЕТИТЕ НА САЩ СА НА 200 КМ. ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ , ВСЯКА ПОДВОДНИЦА И ВСЕКИ САМОЛЕТОНОСАЦ НА САЩ СА ДОСТАТЪЧНО ВЪОРЪЖЕНИ И СА ДО БРЕГОВЕТЕ ДА СЕВЕРНА КОРЕЯ ! САМО ЗА ЕДИН ЧАС И ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ , ЯЗЪК ЩЕ Е ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ ,НО ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО , ЖИВОТЪТ Е ТАКЪВ !
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно е как има хора които си мислят, че Ким може да излезе победил от тази ситуация :))) просто невероятно.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Северна Корея са готови с още по-превантивен по Южна Корея и Япония. Валата се отменя за следващото раздаване на карти.
23
2
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 6 години
Спокойно момчета, не залягайте. Само си пукам чушки на барбекюто.
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До gkryryjМи той и кимчо само плямпа :) а защо САЩ не били нападали ми защото толкова ви разбират главите празни. Ако си мислите, че СК може да излезе победител от тази ситуация значи напълно сте изкуфели.
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Ким е никой и скоро ще изчезне. Престанете с тези мокри сънища вече и елате в реалния живот.
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корея няма да е последната психясала държава. Ще има още. Докато не се унищожи този който им помага няма да свършат ужасните последици. И тук е въпросът, кой е приятел на всички диктаторски държави и техните велики "революции" срещу световния "империализъм". Един такъв нисък плешив полубог дето язди сибирски тигър гол до кръста и после го изяжда за закуска.
19
6
 
20
 
! Отговори
gkryryj преди 6 години
Русофобчетата смешни пяна им излиза от устата. Хей смешници като са толкова силни и велики ФАЩ, защо само плямпат? Нищо не видяхме от една камара заплахи на онзи с перчема? Не им стискаааа. Ха ха ха ха ха. Знаете ли кога ще ги ударят? НИКОГАААА. То това да не им е безпомощен Ирак.
18
5
 
15
 
! Отговори
PD преди 6 години
А Мъдрия Народ Български, много отдавна го е казал: "Кервана си върви. кучетата си лаят".Корейците си правят ракети, усвояват си атома, а някави наоколо скочиха, щото се чувстват заплашени. И смениха тона на заповеднически, организират провокации, ама щели да реагират, ако СК изстреляли ракета по тях. СК ще си оптимизира ракетите, ще си реши проблемите по ядрените процеси, а кучетата да си лаят.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва да се преговаря с ким за световен соц.
16
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментари на русофили имам чувстово, че са писани от 5 годишни. Никаква мисъл. Ама никаква.
15
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 16Точно пък русия ще питат хахахаха
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"САЩ готови с превантивен удар по Северна Корея"А краварите питаха ли Русия и Китай дали може ?
13
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психично нестабилните русофили горките още бленуват края на САЩ докато джвакат в останките на руската помийна яма която вече 30 години не знае къде се намира и къде да ходи...
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно решение.Това е единственият и възможен начин за реагиране на ситуацията.Другият вариант е дебелият психар да избомби 10-15 милиона човека за да увековечи имиджът си на божество.Не ви се вярва колко далеч може да стигне един луд човек?Те и на Хитлер са се смяли в кръчмата като се е наливал с бира с останалите алкохолици.Резултатът-почти 150 милиона убити и ранени и афро-арабска мюсюлманска Европа.