Путин за Тръмп: Добронамерен е! Доналд отвръща: С най-добри чувства!

Руският президент отново увери американския, че не се е намесвал в изборите
11 ное 2017 16:31,
58
Путин за Тръмп: Добронамерен е! Доналд отвръща: С най-добри чувства!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп си размениха комплименти пред медиите. Това стана след като двамата разговаряха в кулоарите на срещата на върха на организацията Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество (АТИС) в Дананг, Виетнам, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

След края на срещата на върха на АТИС журналист зададе на Путин въпрос дали е изпитал лично навика на президента на САЩ за силно ръкостискане. Руският президент отвърна, че не познава навиците на Тръмп и двамата не се познават добре.

"Но президентът на САЩ се държи изключително коректно и доброжелателно", каза руският държавен глава, определяйки диалога с американския си колега като нормален.

Още по темата

Тръмп е "възпитан човек, приятен в общуването и при съвместна работа", добави Путин. "За съжаление, имаме малко време, засега не успяваме да поговорим по-подробно за целия комплекс от нашите отношения, а има какво да се обсъди - и в сферата на сигурността, и в сферата на икономическите взаимодействия, които днес са практически нулеви", каза още той.

Тръмп пък обясни пред медиите, че руският президент Путин отново му заявил, че не се е намесвал в президентските избори в САЩ миналата година. "Той ми каза, че изобщо не се е намесвал в нашите избори", увери американският президент, цитиран от Франс прес.

"Всеки път, когато ме види, той ми казва: "Не съм направил това" и аз наистина му вярвам", добави Тръмп.
Той обясни, че двамата са разговаряли с прекъсвания по време на кръглата маса.

"Изглежда изпитваме много добри чувства един към друг и добри взаимоотношения, като се има предвид, че не се познаваме добре", каза Тръмп, добавяйки, че той и Путин са имали два-три кратки разговора.

Путин пък обясни, че трябва да се намери възможност за провеждане на руско-американски преговори, включително на равнище президенти

"Русия е готова да обърне нова страница и да развива приятелски отношения със САЩ, но трябва да се решат старите проблеми в областта на сигурността, включително за договорите за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) и за ракетите със среден и малък обсег“, каза още Путин.

В същото време руският президент определи действията на САЩ срещу руски медии като посегателство над свободата на словото и заяви, че отговорът на Москва ще бъде огледален.

Руският президент заяви, че едва вчера е научил за съобщенията за предполагаеми връзки на негови роднини с администрацията на САЩ и ги определи като "бълнуване", съобщи ТАСС.

Предполагаемата връзка между бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт и Москва е измислена от противниците на президента на САЩ, за да му навреди, заяви Путин, цитиран от Ройтерс.

По-рано двамата президенти излязоха със съвместно изявление, в което потвърждават решимостта си да нанасят удари по групировката "Ислямска държава".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
невидим преди 6 години
До до АнонименАмерика е грешка и скоро ще се убедите .
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, Путин и Ким Корейски имат диаметрално противоположни мнения за Тръмп. Явно, единия от тях лъже а нашите русофили ръкопляскат и на двамата.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За профанизацията на 51 мощно профанизирано ура ;)-
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тест
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За путинизацията мощно пионерско ура
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е като лилипут
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Путин!
43
3
 
7
 
! Отговори
инсайдър преди 6 години
Очаквайте в следващите дни арестите на клана Клинтън, Тони Подеста и още 250 педофили от масонската мафия. Арестите се подготвят от месеци. Ще бъде мащабно и повсеместно и ще събуди и най-промитите мозъци !!!
42
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям успех на руската дипломация, голям личен успех на Путин. Тръмп леко докоснал рамото на Путин при здрависването идтълкувано като знак на добронамереност. Само заради това докосване малкото човече би 20 хиляди километра път.
41
1
 
4
 
! Отговори
Ы ас преди 6 години
Козяшката тролагитка не знае какво да пише под подобни статии и затова ще изчака сутрешния брифинг за да и спуснат опорни точки. Нещастници.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмпелът не смее да направи нищо на Ким, пък какво остава за Русия.Само добре въоръжения го уважават и се страхуват от него и Ким знае това.
39
1
 
5
 
! Отговори
жалка картинка преди 6 години
*** дето дават акъли тука си мислят, че мнението им има значение.....
38
1
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
А тук Путин се е объркал доста. Тръмпи е като луд с картечница- точно обратното е на добронамерен. Забърква ги някакви много големи каши със Саудитска Арабия и Израел, дано съм лош пророк, но смятам, че това ще има изключително сериозни последици.
37
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Булгарските болни русофобимечтаят само за едно - да сегреят на огъня под някой моств Ню Йорк, Н. Й.
36
15
 
4
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Голям цирк правят тези, че някои им вярват! Разследванията продължават, и скоро и на двамата ще им се покаже истинската същност!
35
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
37 Русия сама ще си се разпадне и за съжаление НАТО ще трябва да се намеси за да опази ядрените арсенали
34
7
 
6
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!------Но, малцина ще оцелеят, за да го видят!
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Адолф Айхманникой не е правил сравнение между руснаци и индианци, просто не си разбрал.
32
8
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Путларах Акбар ще пусне нова марка на пазара лосиони-Тръмполина надявайки са на оборот от печалбите. Великия Пу така е решил и всичките ще му бият чела пред краката му защото е цар
31
6
 
4
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
33 Болният си ти след като се съмняваш , че са стъпили ШЕСТ пъти на Луната 12 астронавти.