Българска книга, няколко букви... Българска следа в убийството на Кенеди

Убиецът на американския президент изрязвал страници на български
21 ное 2017 13:00,
54

Българска книга, от която са рязани букви на кирилица, говори за българска следа в убийството на американския президент Джон Кенеди. Това твърди разследващият журналист Алексения Димитрова. Тя бе сред 300-те журналисти от цял свят, провели разследването за офшорни сметки на знаменитости "Панама пейпърс", за което всички бяха отличени с "Пулицър" тази година.

"Още през 2009 г., когато започнах да се занимавам със случая, се натъкнах на букви от българска книга, иззета от дома на семейство Осуалд, като веществено доказателство малко след убийството на Кенеди", разказа Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Ли Харви Осуалд е атентаторът, който по заключенията на три държавни разследвания, е застрелял президента Кенеди през 1963 година.

В студиото на "България сутрин" Алексения Димитрова сподели, че в началото си е мислила, че цялата книга е представлявала интерес, тъй като между нея е било писано нещо. Впоследствие се оказало, че били важни само три страници - 151, 152 и 153, откъдето всъщност са били изрязани българските букви.

Димитрова разказа, че при разпита на вдовицата на Ли Харви Осуалд - Марина, тя е обяснила, че нейният съпруг ги е рязал, за да напише на кирилица името ѝ на входната им врата.

Вече изплуваха и редица скандали, свързани с известни или непопулярни лица около фамилията Кенеди.

През октомври правителството на САЩ разреши публикуването на хиляди документи, свързани с убийството на държавния глава през 1963 г., но администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп остави стотици класифицирани архиви за допълнителен преглед от разузнавателните агенции преди окончателно да бъдат публикувани.

Белият дом даде срок на агенциите да проверят архивите до април 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алексения,я питай ИД дали няма да поемат и те малко отговорност?
44
2
 
6
 
! Отговори
Прасе с каска преди 6 години
Поредния роб-предател на България, който се мазни на западните си господари!!!!
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало българска книга,от която били изряазвани букви на кирилица.Алоуууу,Аксения,ако си решила да ни черниш като народ,давай.Кой ли не се упражнява върху нас,та и ние самите дори.Ако имаше българска връзка,американците одавна щяха да я разнищят.Престанете да си измисляте чудовищни изпълнения,показващи ни като ***.
42
4
 
6
 
! Отговори
men преди 6 години
кенеди са го поръчали ефреите както няколко човека по долу вече са споменали. убийството е надзиравано от татко буш а изпълнителите са от чикагската мафия, а освалд е просто шиляка опрал пешкира. след него има още доста други свързани с убийството които са или убити или самоубити. бананова демокрация, хамерикан стайл.
41
2
 
5
 
! Отговори
1000 % преди 6 години
Всички говорят за ,,Българската Следа'' при Осуалд,понеже ползувал книга на Кирилица /демек Кирил и Методий/.Ама Българска лие била ? Естествено,та нали рашките четат и пишат само на Български,понеже си нямат свое.Ако беше минал болният им проблем с азбуката в Скопие,при затриването на ,,Мак.държава'' Русия щеше да се освободи от този си комплекс.Най голямата държава,неграмотници,резил.И един бонус от мене срещу България.Осуалд е ядял само Български йогурт,/понеже друг няма/.А ре бегайте да се.
40
2
 
5
 
! Отговори
Lannister преди 6 години
Убиецът е Уилям Гриър шофьора му от Сикрет сървис. По късно умира и той. На всички записи този момент е замазан. Хората от публиката видяли това също умират един по един. Жаки Кенеди умира през 94 г. след като години наред се тъпче с хапчета заради този случай. Кенеди е имал големи разногласия с някои субекти в САЩ и по-специално с тези от ЦРУ и новосъздадената Агенция за нац. сигурност, по въпроси касаещи технологиите дадени на САЩ и американската външна политика.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аксения моме не търси под вола теле ... Ли по едно време се е овли4ал и по левите идей и се е пробвал да у4и руски кой знае каква диплянка му се е мотаела а те там буквите си прили4ат нали знаеш аборигените в рус -- кой ги образова ... аре да ти помогна с друга Българска следа стрелял е с --пушка Майлинхер - а ние имаме много такива ))) Е неговата е модел Каркано италианска ама карай )
38
3
 
10
 
! Отговори
бе, преди 6 години
другарко Алексения,Осуалд е набеденият а не истинския убиец на Кенеди.И това цял свят го знае.Не се мъчете да откривате топлата вода,вече е открита.
37
2
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Е, нямам думи. Остава Аксения да изкара Ли Харви Осуалд и потомствен българин, за да бъде абсурда пълен. А истинските убийци на Кенеди и досега не са известни. Следите на убийството на века са заметени перфектно. Така, че да кандидатстваме, че е наш човек. Това ще мине като борба с тоталитаризма.
36
3
 
5
 
! Отговори
муспи преди 6 години
До Един българинЩе ти отговора на въпроса - има ли някакво съществено значение че е бил евреин? Да, всичко - от владеенето на Парите, Правителствата, Армиите и Медиите на света до твоето жалко съществуване, е бездуховната дейност на дявола яхве! След убиването на дявола значение няма да има, защото заедно с дявола ще изчезнат и бесовете му - днешните хазари.
35
4
 
2
 
! Отговори
Вип преди 6 години
Динко е бил там
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кенеди се е самоубил, минавайки през тълпата от стотици хиляди лудди американци в Далас.
33
2
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 30Е, и? Какво искаш да кажеш с това, че Джак Руби е бил евреин?Има ли някакво съществено значение че е бил евреин?Като че ли евреите не могат да са лоши и да извършват престъпления, така поне се внушава от намека ти.
32
11
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Колкото и да ревете, нищо чудно няма в това в убиеца на Кенеди да са намерени изрезки от българска книга.И не подценявайте Алексения. Тя разкри цял отдел за мокри поръчки в българския КДС.Казва се "Служба 7". Не че е някакво уникално явление по света, но това развенчава митовете за бившите агенти на комитета за държавна сигурност на България. В смисъл, колко били "добрички", какви били "патриоти" и как си "обичали" Родината...
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходил е на концерт на "Мистерията на българските гласове."
30
2
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Джон Кенеди е Ирландец бе мошета. Пак ли Българите сме виновни?
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От материалите, които съм изчел и изгледал за Кенеди, мога да кажа, че почти на 100 % Кенеди е бил трепан от няколко души - първият изстрел е от охраната му в гръб, втория го удря в глават и е произведен от някакво тревно възвишение и третият го удря в гърлото от склада, където уж е бил Ли Осуалд. И уж говорим за най-демократичната страна в света? Тези, които са ликвидирали своя президент - ЦРУ, ФБР, ФЕД, американска мафия, финансови кръгове. Само Кенеди не е знаел, че краят му наближава.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още по-подозрително е ликвидирането на убиеца Ли Харви Осуалд. Скоро след това умира от рак в затвора и неговият убиец - евреинът Джак Руби. Класическа мафиотска история - убит е "поръчаният", след това е убит убиецът му, накрая загива и убиецът на убиеца. Следата е прекъсната завинаги. Край на филма. Би било добър финал за киното, но става въпрос за действителността, а в живота нещата винаги са по-сурови и от най-жестокия екшън.
27
2
 
29
 
! Отговори
ив преди 6 години
Книгата е на руски,издадена в СССР. Превод на българска книга от 1962 г. И в това се състои "българската следа". Общо взето ,капан за наивни читатели.
26
13
 
6
 
! Отговори
муспи преди 6 години
А Ли Харди Осуалд е наистина съветски шпионин, затова евреите решават да пратят подозренията в невъзможна посока. След падането на Съв.Съюз се разсекрети и папката на Осуалд. Там пише че е много надежден другар, но не трябва да му се поверяват задачи със стрелба, защото е много лош стрелец. След това придружаващото го ченге Джек Раби го застрелва от един метър, защото било патриот, - същия финт при убийството на Линколн, Ленин, Сталин... евреите не се смущават от прозрачност, даже се гордеят.