Тръмп поиска спешна реформа в системата за имиграция

Поводът е вчерашното нападение на гарата в Манхатън
12 дек 2017 08:14,
14
Тръмп поиска спешна реформа в системата за имиграция
Снимка: Reuters

След нападението в Манхатън вчепа американският президент Доналд Тръмп поиска спешна реформа в имиграционната система на САЩ.

При атентата  близо до "Таймс скуеър" бяха ранени леко трима души. Арестуван бе мъж с бангладешки произход, който бе сериозно ранен.

Тръмп нарече атаката "опит за масово убийство" и обясни, че задържаният е влязъл в Съединените щати благодарение на системата за издаване на визи за събиране на семействата на някои имигранти, известна като "верижна миграция", информира БТА.

Според президента тази система е несъвместима с националната сигурност, тъй като "дава достъп до нашата страна на твърде много опасни и непроверени хора".

Разследването на вчерашното нападение показва, че джихадистката писта взима превес, въпреки че полицията засега не я е потвърдила официално.

Според в. "Ню Йорк таймс" заподозреният - 27-годишният Акайед Уллах - признал през полицаите, че бил вдъхновен от Ислямска държава и че искал да отмъсти за американските удари срещу ИД в Сирия и на други места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
до 10 карикаритурист преди 6 години
Правилно глОбалист се пише с О , а не с У , както съм го написал.Всъщност това е умишлена, осъзната грешка.Исках да проверя дали на някого ще му направи впечатление.👍
12
0
 
0
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
PO GOL9M KLOUN OT TEBE, "ANTIGLUBALISTA", EDVA LI SE E RAJDAL NA TOZI SV9T, SME6NIK NE6TASTEN!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Тръмп! Адекватен и прям, както винаги. Ако всички държавници бяха като него, светът щеше да е значително по-добро място за живеене.
10
0
 
3
 
! Отговори
До карикатуриста преди 6 години
Глобалист се пише с О байно!Ало 80 процента!Др. Кутев вземете мерки,излагаме се!
9
8
 
1
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименЧухме го и всички го разбраха (освен теб, явно?!): човека предизвика поредица от терористични актове, след което се появи да ни каже колко е велик и какви велики идеи има за предпазването ни от тези атаки?! Ами нещата тъкмо бяха почнали да поутихват, когато той предизвика нова вълна със безотговорното си изказване за столицата на Израел!
8
0
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Не е лъжа.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все повече думите на Тръмп за мюсюлманите-терористи ще бъдат чути и разбрани от хората . Това е бял, умен и богат човек . Той няма да стои със скръстени ръце като наследника на робите от Африка др. Обама .
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно! Важното е, българските проамерикански *** да си научат урока, че са просто "тъмни балкански субекти" и да падат на колене пред мистър Сорос - може пък и да ги огрее виза.
5
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Може би обяснението за сбърканата имиграционна политика е,че повечето имигранти гласуват за демократите,даже и без да имат право*(!?).Естествено и демократите отвориха вратите на Америка за всякаква па.плач.Иначе логиката е да бъдат допускани само ценни за САЩ хора,но не би...Лошото за нас е,че на всички тия трябва да бъде осигурен подобаващ за Америка стандарт,а това няма как да стане,ако средствата не се вземат от останалия свят!Там е проблемът!*масова практика на местни и федерални избори
4
3
 
5
 
! Отговори
краварника преди 6 години
Нека ислямистите които заливат Европа да отидат там нали е демОкрация!!!
3
4
 
8
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Странно нещо е американската имиграционна политика в последните 20 години!Хем уж е строга,а влиза *** и пульо!Правилно е да бъдат допускани квалифицирани специалисти,учени и прочее,но каква е логиката да се пълнят с всякаква безполезна пап*лач????Имат желание да станат 400млн?Явно е,че по-голямата част от имигрантите са тежък товар,но продължават по същия начин!Може би идеята е като при наводняването на Европа с тара*мбуки-да бъдат смачкани белите!Защо?Ами питайте организаторите-евреи!
2
16
 
8
 
! Отговори
антиглубалист преди 6 години
Най-големият клоун в света. Този е по-зле от.нашия Б.Не се чува и незнае изобщо какво говори. Карикатура.
1
6
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 6 години
А ЕРДУХАН ПОИСКА ТУРЧИН ДА РОДИ ВЕДНАГА :)))))))))ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА