Лекар: Тръмп е здрав и ще остане здрав до края на мандата си!

Американският лидер нямал нарушени функции на мозъка
17 яну 2018 10:00, Елка Василева
31
Лекар: Тръмп е здрав и ще остане здрав до края на мандата си!
Рони Джаксън. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е в отлично здраве, без никакви признаци на когнитивни нарушения и се очаква да остане здрав до края на мандата си, а и на втория, ако бъде преизбран през 2020 г. Това заяви снощи след близо четиричасов профилактичен медицински преглед в петък лекарят на Белия дом Рони Джаксън, предаде Франс прес.

"Няма абсолютно никакви признаци за някакъв когнитивен проблем", каза д-р Джаксън в дълъг разговор с журналисти за здравословното състояние на 71-годишния президент.

Когнитивните смущения представляват разстройства, засягащи паметта, способността за обучение, възприятието, способността за решаване на проблеми.

По думите на Джаксън, който осъди "психиатрията на таблоидите", президентът е поискал когнитивен тест, за да разсее спекулациите за душевното му здраве. Извършените изследвания биха открили симптоми, издаващи болестта на Алцхаймер или други заболявания, отбеляза медикът.

Лекарят похвали "изключително добрите гени" на президента и неговата голяма енергичност и издръжливост, като подчерта, че Тръмп спи по 4-5 часа на денонощие.

Още по темата

Според Джаксън Тръмп е получил максималните 30 точки на масово прилагания по света тест за проверка на паметта и вниманието Montreal cognitive assessment. От 26 точки нагоре вече няма основания за тревога, посочва АФП.

Резултатът и всекидневните наблюдения на лекаря по думите му дават основания за извода, че американският лидер няма нарушени функции на мозъка и "мисли ясно", отбелязва ТАСС, като се позовава на телевизиите Ен Би Си и Си Ен Ен.

Агенциите описват и част от задачите в теста с продължителност десет минути, на който е бил подложен Тръмп. Трябвало например да нарисува часовник, показващ точния час, да разпознае камила, лъв и носорог, изобразени на рисунка, да открие общи черти между влак и велосипед, да подбере за минута няколко думи, започващи с една и съща буква. Също и да брои на глас в обратен ред от 100 до 1, като изважда всеки път по 7 от поредното число.

Това е бил първият медицински преглед за Тръмп в качеството му на 45-и президент на САЩ. Лекарят му изтъкна, че не знае друг някой действащ американски лидер да е минавал подобна проверка на мозъчните функции.

"Общо взето, цялостното състояние на президента е отлично", заяви Джаксън, цитиран от осведомителните агенции. Нормалната сърдечна дейност на Тръмп и доброто му здраве се дължат на въздържанието от алкохол и тютюн през целия живот, каза той.

При все това за президента, който тежи 108 кг при ръст от 190 см, би било полезно да мине на диета с по-малко мазнини и да прави физически упражнения. Лекарят съобщи, че Тръмп би желал да свали тази година между 4 и 7 кг и обеща да отдели специално внимание на хранителния му режим.

"Ще поработим върху това, ще напреднем, не съм разтревожен", каза той.

Лекарят на Белия дом ловко избегна журналистическите въпроси от не твърде медицинско естество, допълва АФП. Според агенцията Джаксън не е отговорил например дали Тръмп, известен любител на телевизията, не прекарва твърде много часове пред екрана. Той отговорил с "не" на въпроса дали е преброил колко време прекарва президентът по терените за голф. И след въпрос за очакваната продължителност на живота му отбелязал с усмивка, че Тръмп "вероятно няма да живее до 200 години..."

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 6 години
Да му мисли Путин
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само до тогава ли?
27
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
снимка на главата този шут ще ни изтрие от лицето на земята
26
1
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
За разлика от "лудия" Тръмп,стабилният Хюсеин Обама създаде ИДИЛ и внесе "демокрацията" в арабските страни ,резултатът е налице ;) !!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
АМАн от проблеми преди 6 години
ПСи активаторите вече са с нано размери ,,Особенно жестоки са внедрени в холограми..
24
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от Манипулации преди 6 години
Срещу Тръмп ползват нови мощни пси активни манипулатори облъчват го с цел да го искарат невменяем..СПециално предупредихме САЩ за това по време на изборите.У нас имаше проучване на подобни оръжия ползвани срещу Жириновски и Волен Сидеров..техниката е описана като СПО АКтиватори. У нас подобни инсталирват лични документи
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Тръмп загуби президентството преди да му е изтекъл мандата, това не му скъсява мандата - той си е определен от конституцията, и е с фиксирана продължителност от 4 години. Не е кой знае колко сложно...
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Как може лекар да предвиди краят на мандата му?"Ами лесно, но явно ти не знаеш какво значи "мандат". Всичко което е нужно да се предвиди края на мандата е да се съберат годината в която е встъпил в длъжност с 4-те години, които трае президентския мандат. Далеч съм от идеята, че лекарите са гении, но мисля че ще е по силите на всеки един от тях да направят тая сметка.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи краят на мандата му е предрешен и наблизо! :) Как може лекар да предвиди краят на мандата му? Тези в УСА вече ги бие яко синдрома на Даун!
20
1
 
1
 
! Отговори
г-н Трън преди 6 години
А след мандата си се очаква рязко влошаване на здравословното му състояние.
19
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
при хормоните в месото изключено да е нормален нали четете всеки ден какво сеслучва в сащ това е само от хормоните в храната и мрьсния вьздух от колите
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 - Всеки професионалист, би го направил.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До турчина Не знам, какво искаш да кажеш с това, но ако си пазиш здравето, ходиш на редовни прегледи (един път на 3 месеца стига) и не игнорираш симптомите си, вероятно е, че ще живееш по-дълго и по-добре.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие представяте ли си ако някой лекар обяви публично,че президентът на САЩ е психично болен.Няма такъв лекар.Въпреки,че си мисля,че Ким е по нормален от Тръмп.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Може и да е здрав, а може и не! Може и да е умен, а може и не! Нищо в тая кравария не е това, което е! Но най-готината новина от тази сутрин е, че китайското рейтингово агенство Dagong Global Credit Rating Co е понижило рейтинга на краварчетата от "А-" до "ВВВ+", с негативна прогноза!!! Като това на Перу, Колумбия и Туркмения!!! Да си паднеш от смях - краварчетата на нивото на Туркменистан!!!! Мале мила!!! Господ още много здраве да им дава, така по-лесно ще се затрие този обор!!!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безукорен, както винаги. Най-добрият президент на всички времена, и най-дразнещият всякаквите *** тъпири.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Без КоментарСъгласен съм с извадения цитат - без коментар.Тези които пишат за него никога няма да разберат , че това е тест за бавно развиващи се!Истината е брутална да хвалите бавно развиващ се, а той ще ви сложи оковите за робство, защото носите памперси.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На реалити шоу го обърнаха. Толкова паднаха, че няма накъде (освен предизборните дебати, там беше голяма простотия също).Защо се прави прес-конференция за това нещо? Не е ли меко казано странно и излишно? Още малко и ще дават информация колко ака и колко стои в тоалетната.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко от,,моралистите" критикуващи Тръмп ,никога през живота си не са пушили и рядко употребявали алкохол?Нито един!!! Повечето са фенове на наркотиците и алкохола и разпуснатия начин на живот!
10
3
 
8
 
! Отговори
се таа преди 6 години
кой спи 4 часа на денонощие и няма проблеми с паметта? толко хвалебствено и в северна корея не пиша