Ердоган пак провокира: САЩ снабдяват терористи с оръжие!

Заплахата идвала от стратегическите партньори на Турция
Обновена: 23 апр 2018 07:03 | 22 апр 2018 21:15, Камелия Цветанова
272
Ердоган пак провокира: САЩ снабдяват терористи с оръжие!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган отново ескалира напреженито със САЩ.

Този път той обвини щатите и съюзниците им, че снабдяват терористите с безплатно оръжие, докато в същото време отказват да продават същите оръжия на Турция.

Още по темата
В интервю пред турската телевизия NTV Ердоган отсече: “Откъде идва заплахата? Идва предимно от стратегическите ни партньори. Ние не можем да купим оръжия от САЩ с нашите пари, но, за съжаление, САЩ и коалиционните сили дават тези оръжия, заедно с амуниции, на терористичните организации безплатно“.

Подкрепата на САЩ за терористичната групировка отдавна дразни Анкара и по-конкретно това, че Вашингтон гледа на ПКК (Работническата партия на Кюрдистан) и издънката й в Сирия  - "емократически съюз“ (ДС) и военното й крило "Отряди за народна самоотбрана“ (ОНС), като на "надежден партньор“ в борбата срещу "Ислямска държава“ и продължава да я снабдява с оръжия и оборудване въпреки яростните протести на Турция.

Що се отнася до предстоящите предсрочни избори, Ердоган заяви, че управляващата "Партия на справедливостта и развитието“ ще продължи да управлява ако народът желае това и ще отстъпи ако той каже "достатъчно“.

В петък, припомня турското издание Yeni Safak,цитирана от "Фокус", турският парламент прие закон, с който назначи провеждането на предсрочни президентски избори на 24 юни.

Преди това тези избори бяха назначени за ноември 2019 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: оръжияСАЩТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
2
 
! Отговори
Пффф преди 5 години
Че това и малките деца го знаят. Какво да провокира?
199
1
 
1
 
! Отговори
CC преди 5 години
До 205. Прав е 206. То се спори с интелигентни хора, а не с ***-аци.
198
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелю, защо спориш с турчин?Нищо няма да възприеме ако няма аллах акбар.Той не може да направи разлика между тюрк и турски.
197
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ССНа Български турчин =е Тюрк на Турски и като се вземе като народ е турски на турски тюрки.2./ През 500 години не имало никакъкъв натиск тогава България нямало и 1 милион население иполовинаа ако са жени стават 500 хиляди и на гидина хиляда красиви българки в Дияр бакъра и сега колко българи щеше да има? 3 / 1000 по 500 = 500 хиляди и въпросът щеше да се реши Ако бяха европейските племена вместо Османлиите Вярвайте това щеше да стане
196
6
 
7
 
! Отговори
СС преди 5 години
До 198. Ама разбира се, как ще знам история. Хан Аспарух не е от турски, от ТЮРКСКИ произход. Турци и ТЮРКИ са били съвсем различни племена, ясно ли ти е! После аз не знам история. Колкото до геноцида, ще споря много по този въпрос. Щом това, през 1985, наричаш геноцид, то как ще наречеш 500 г. кланета и насилствена смяна на религия. НА РЕЛИГИЯ, НЕ НА ИМЕНА!!! ТУК РАЗЛИКА ЩЕ НАПРАВИШ ЛИ, ИЛИ ЩЕ Е КАКТО ТИ ОТЪРВА! Нали знаеш история, хайде да видим дали можеш да си обективен.
195
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...дават тези оръжия, заедно с амуниции, ...амуниции - български, суахели на какъв език е това?Кога ще научите български?
194
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ердоганката му се папкат американски тупаници а който си ги търси- ще ги получи!
193
8
 
8
 
! Отговори
Оху преди 5 години
Ако бях военен,веднага щях да мобилизирам Ердоган в Строителни войски и да го пратя да чисти крайпътните канавки!
192
9
 
8
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Турция е отмираща държава- тя дълго няма да оцелее а Европа скоро ще прати всички турци в Китайски Туркестан,където им е мястото!
191
17
 
13
 
! Отговори
999 преди 5 години
Най-много се кефя,като вляза в този сайт и видя в коментарите - колко много оплювате турците.Направо си късате дрехите от омраза,така както навремето пра-бабите Ви са късали чаршавите под турците.До всички българи: Ще Ви отговоря с българската поговорка:"Ялаво дърво не се замяра".Давай те!Плюйте по Ердоган,ругайте по турците.Само с вашите коментари,се чувствам горд -"турчин" да се нарека.И в злобната Ви завист да чувствам,че сме нещо в повече ...което Вие никога не ще бъдете!
190
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ССНе ми се спори ама да ти отговоря: не знаеш никаква история. Основателят на БЪЛГАРИЯ Е: Хан АСПАРУХ е от ТУРСКИ произход.Доколкото за геноцида Последният е от БЪЛГАРИЯ. През 1985 година.
189
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А истината е ,че докато САЩ Израел и НАТО опитват да спрат фанатизираните джихадисти то Ердоган и синчето му търгуват с ислямска държава Реджепа да обясни откъде са банковите сметки на Билял Ердоган който е сложил в банковите си сметки в Турция и Швейцария по над 10 милиарда долара от търговия с хора,трафик на терористи към Европа и търговия с петрол.Нещо двуличието води до тежки и огромни торбички под очите
188
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
195, турски народ не съществува,защото столетия наред са асимилирали насилствено османлиите чужди народи. Така наречения "турски народ" е сбирщина от поне 10 народности.Дори султаните са били с кръв различна от османската,защото от 500 г управление от 36 майки на султани само 5 са били туркини!Империя са имали османците,защото само като диваци са нападали и воювали,а такива като нас са ги хранили,че докато те воюват ханъмите заключени в харемите! Да се гордееш с деди убийци и изнасилвачи-евала!
187
9
 
11
 
! Отговори
НавийШалвар-Мармара преди 5 години
Само Израел може да лекува качествено болните амбиции на тези фашизирани мюслюлман джихад терористи. правка Операцията с Навий шалвара на терористите доставчиците на оръжия за Терористите от Хамаз с кораба Навий-Шалвар Шамара къде командосите ги избиха до крак-като кучета а Шалварестите се върнаха обратно в Анкара посрани и в черни найлонови торби,Израел и Америка трябва да атакуват и ударят незабавно Турция и да я сринат джамия в/у джамия да не остане. Те са пречка и работят за аятоласите.
186
15
 
7
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 5 години
МУСТАФАС ГАЙМАЛ (КЕМАЛ) ЕФЕНДИ, ПО-КЪСНО НАРЕЧЕН ПЪРВО ПАШША, И ПОСЛЕ АТАТУРКОС = БАЩАТА МНА ТУРКИТЕ.....Е РОДЕН В ЕДНО АЛБАНСКО СЕЛО В ПЛАНИНИТЕ В ГОРАТА--В ГОЛО БАРДО...А НЕ В ДРЕВНИЯ ГРЪЦКИ ПОЛИС = ТИССАЛОНИКИ !!ТУРЧИНА Е *** ЧОБАНИН, ТЕ СА КАРА КОЮНИ = ОВЦЕ ...ДОШЪЛ ОТ ПУСТИНИТЕ НА СРЕДНА АЗИЯ...И НЕ РАЗБИРАТ ОТ ГРЪЦКА ИСТОРИЯ И МИНАЛО.А МУСТАФАС ГЕМАЛ Е МАСОН И ЮДЕИН...НИКОГА ЧОБАНИН ОТ АШХАБАД .
185
7
 
11
 
! Отговори
СС преди 5 години
До 208. А БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СРАМУВАТЕ, ЗАЩОТО ИМАТЕ НЕ ИСТОРИЯ, А КРИМИНАЛНО ДОСИЕ. И РИМСКАТА ИМПЕРИЯ Е БИЛА НА ТРИ КОНТИНЕНТА, И Е ОСТАВИЛА МНОГО ПОВЕЧЕ КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ВСЪЩНОСТ ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ Е ОСТАНАЛО НИКАКВО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ТЕ СА РАЗРУШИЛИ ВСИЧКО ДО КОЕТО СА СЕ ДОКОПАЛИ. НА КАКВО ОТГОРЕ СЕ ГОРДЕЕТЕ, ЧЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, ЗА ТОВА, ЧЕ СТЕ ИЗБИВАЛИ НЕВИННИ ХОРА ЛИ? СВЕТЪТ ВИ ОСЪЖДА ЗА ГЕНОЦИДА НАД АРМЕНЦИТЕ, А СКОРО И ЗА ГЕНОЦИДА НАД ДРУГИТЕ НАРОДИ
184
8
 
8
 
! Отговори
кюрд до Асан Насрала преди 5 години
Ислямофобията и болната фантазия на примитива Ердо мравката изправил се пред Велика Америка ще свърши много зле за развитието на Турция и целият им народ Ако собственият му народ не го изрита скоро то ислямо фашиста е с амбиция да разруши всичко изградено от Ататюрк Да превърне Турция в *** с ***.Идеята на джихада и мюсюлманската идея това е чист фашизъм.Завоя му към допотопна Русия с надежда да получи ядрени технологии никога няма да се случи.Турция ще плати скъпо цената с разпад.
183
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт. Друг е въпроса, че и Турция не е света вода...
182
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АхмедНие Турците не се срамуваме ,че сме ТУРЦИ. Теб ако те срам върви и стани какъвто си искаш.ТУРСКИЯТ НАРОД Е ВЛИКИ, КОЯ ТРАНА В СВЕТА Е БИЛА НА ТРИ КОНТИНЕНТА..?
181
5
 
7
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 204. Изобщо не мислим че Ататюрк е българин. Първо той е роден в Гърция и второ - в семейство на мюсулмани. В тези две неща нито едното няма общо с България. А и той нищо не е направил за България, че да му правим паметници. Но е направил много за Турция, само че вие сте достатъчно прости, за да попилеете всичко. Истината е, че жената до него е била българка, която е видяла някакъв потенциал в него и го е очовечила, само че това не ви отърва да го кажете. Ама ние знаем.