Ръководената от САЩ коалиция бомбардира източна Сирия

Самолетният удар бил нанесен в района на ал Хара
18 юни 2018 07:30, Петя Славова
41
Ръководената от САЩ коалиция бомбардира източна Сирия
Снимка: БТА

Самолети на ръководената от САЩ коалиция бомбардираха позиция на сирийската армия в източна Сирия, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки медии в Дамаск.

Ударът бил нанесен в района на ал Хара, югоизточно от град Албу Камал. Според военен източник, цитиран от сирийските медии, в резултат на нападението има убити и ранени.

Командир от военен алианс подкрепящ сирийския президент Башар Асад заявил пред Ройтерс, че дронове, "вероятно американски", са бомбардирали позиции на иракски групи между Албу Камал и Танф, и сирийски военни позиции.

Ръководената от САЩ коалиция подкрепя кюрдско-арабска коалиция, която се сражава срещу "Ислямска държава" североизточно от Албу Камал, припомня БТА.

Сирийската армия, заедно с подкрепяни от Иран съюзнически милиции, включващи ливанската групировка Хизбула и иракски фракции, прогони ИД от Албу Камал и околностите му миналата година, но джихадистите оттогава често извършват нападения в района.

Говорител на Пентагона заяви пред ТАСС, че антитерористичната коалиция не е нанасяла удар в района на Албу Камал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПАРТИИТЕ МАФИОТИ : " Ду-Пя-Се " И " Бе-Си-Пи" ... - ВЪЗРАЖДАТ ИНТЕРЕС ,А СА СИ ДЕЦА НА БИВШИТЕ " ПЪРВИ СЕКРЕТАРИ " И НА " ПЪРВИ ФАКУРТЕТ " НА "ШКОЛАТА" !!! СТОЙКИ И ЧУПКИ ОТ ДЕЦА НА ОБРАЛИТЕ НИ !... "СПИНОМЕН" И " ОБДУСМГЪРЛ" СА ВЕРБУВАНИ ОТ КГБ- ОЩЕ В СТУДЕНСКИТЕ ИМ МОСКОВСКИ ГОДИНИ !!! АЗ ,ОБАЧЕ , СЪМ СИ ЗА КГБ СРЕЩУ -ЦъРиУУ!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Легион преди 5 години
До Анонимен ти определено страдаш от централно дементно разтройство придружено с третополово разстройство на личността клонящо към джендризъм...***
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детеубийците от Говедария пак се развихриха.59382
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министърът на отбранататрябва да бъде уволнен .
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е последно тия дронове сирийската армия ли са бомбардирали, или ИД? Или те каубоите не правят разлика, важното е кръв да се лее.
12
2
 
23
 
! Отговори
Б.Ц. преди 5 години
Терористта е един.И той страхливо бомбардира само от високо.Слезе ли на земята с него е свършено.
11
2
 
26
 
! Отговори
сащ=тероризъм преди 5 години
*** пак атакуват мирна суверена държава! До като съществува Мордор (сащ) - няма да има мир на земята!
10
0
 
8
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Виж обаче хората как веднага се хващат на кукичката, някой прави нещо (криза) и те започват русофили-русофоби, а петролът си расте и те плащат като попове И ВСИЧКО СИ ПРОДЪЛЖАва по сценарий.
9
31
 
2
 
! Отговори
Пиян руснак преди 5 години
Слава на САЩ
8
23
 
2
 
! Отговори
москвич-бракма хо хо преди 5 години
А *** къде ли е скрит
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия мине се не мине и пускат бомбите много ги сърби.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАТО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ТУК, ЦЕНАЯТА НА ПЕТРОЛА И НА ГАЗА НА СВЕТОВНИТЕ БОРСИ РАСТЕ ВСЕКИ ДЕН, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ КРИЗИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК.ТАЗИ СУТРИН НА БОРСАТА В ТОКИО Е НАРАСНАЛА С 3 ЦЕНТА В СРАВНЕНИЕ С ПЕТЪК.ТАКА ЧЕ НИЕ ЩЕ ПЪЛНИМ КАСИЧКИТЕ НА АМЕРИКАНСКИ, АРАБСКИ И ПРОЧИЕ ПЕТРОЛНИ ФИРМИ И РАЗБЕРА СЕ НА РУСИЯ.
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ=ИД
4
54
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИД = русия
3
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНеоспорим от кого ве, м.ухльо? Ти вчера от Сирия ли се върна, или си пишеш щот така ти повелява линията на партията?Неоспорим факт е, че САЩ бомбандират болници, не бармалеи, щото точно те създадоха ИДИЛ...Айде у лево, хаме.риканска по.длого....
2
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското правителство удря безмилостно България чрез Теменужка ИзЧезова Псевдо оставкова. Изнася тока от АЕЦ Козлодуй за без пари в Турция а ние плащаме фотоволтаичния ток ,50 пъти по-скъп от този от АЕЦ. Извод АЕЦ Козлодуй е турска АЕЦ, ако се построи и Белене токът пак отива в Турция... Има ли български народ или спящо стадо има...
1
52
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирийската армия, заедно с подкрепяни от Иран съюзнически милиции, включващи ливанската групировка Хизбула и иракски фракции, прогони ИД от Албу Камал и околностите му миналата година, но джихадистите оттогава често извършват нападения в районаЗащо лъжите! Асаад респ. Русия никога не се е биела срещу ИД. Те избиваха жени деца младежи и демократичната сирийска опозиция. Но никога не са биели ИД! ФАКТ НЕУСПОРИМ!!