Тръмп плаши: Нови мита на вносни стоки от Китай за $200 млрд.

Ким Чен Ун пристига на двудневно посещение в Китай
19 юни 2018 07:55, Александър Попов
12
Тръмп плаши: Нови мита на вносни стоки от Китай за $200 млрд.
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши снощи, че ще наложи допълнително мита от 10 на сто на вносни стоки от Китай за 200 милиарда долара, след като Китай обяви мита върху американски стоки за 50 милиарда долара в отговор на първите наложени от САЩ мита, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Допълнителни мерки трябва да бъдат взети, за да се насърчи Китай да промени несправедливите си практики и да отвори своя пазар за американски стоки", гласи комюнике на президента, цитирано от Белия дом.

Тръмп е наредил на търговския представител на САЩ да подготви налагането на допълнителните мита, които ще влязат в сила, ако Китай въведе обявените от него мита. "Ако Китай увеличи митата си, ние ще отвърнем с налагане на допълнителни мита на още стоки за 200 милиарда долара", се казва в комюникето, цитирано от ДПА.

Междувременно днес в Китай се очаква да пристигне севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Неговата визита ще бъде два дни. Това посещение ще последва историческата му среща с президента на САЩ в Сингапур миналата седмица, след която президентът Тръмп изненадващо обяви, че ще прекрати общите американско-южнокорейски военни маневри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: КитаймитаДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВЪПРЕКИ ,ГОЛЕМИЯТ НАУЧЕН НАПРЕДЪК НА ЧВЕЧЕТАТА, УСЛОВИЯТА ЗА НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА СА СЪЩИТЕ ,КАКВИТО СА ПО ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР : ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВИ ПРОТИВОРЕЧИЯ МЕЖДУ ДЪРЖАВИ/ПА И НАРОДИ/ !!! И МИСЛЯ ,ЧЕ ПРОТИВОРЕЧИЯТА СА ПОД 40-ТИЯ ПАРАЛЕЛ СЕВЕРНА... ДАЖЕ ПОД 60 -ТИЯ!!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 на Русия БВП падна с 900 милиарда. Кво пишеш изобщо?
7
1
 
4
 
! Отговори
Подозирам, че преди 5 години
кухaтa пиндостанска кратуна, подобно на ш0пскaтa, не увира лесно. През 2014 Русия беше заплашена да плати висока цена, бяха наложени жестоки санкции, беше изхвърлена от Г-8 и от ПАСЕ. Трябваше да се превърне в бензиноколонка с разпарчетисана икономика. Днес под мъдрото и умело ръководство на Путин РФ е възстановяваща се велика сила, а хищниците от цивилизования златен млрд са единни и солидарни само на приказки Налагат си 25%-ни убийствени мита и практически се ръфат помежду си и се самоликвират
6
3
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
САЩ са бита карта....Китай вече не само е фабриката на Света но вече разработва и собствени технологии....
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ,което опази САЩ от ко-му-ни-замът е Макартизма,затова са първи!Колкото до мизата,всеки вдига колкото може и му стиска!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-висш световен приоритет е срещата на Путин и Тръмп във Виена след 20 дни.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2, имам предвид приоритети на мира и разбирателството в света, а не на сащисаните. Бай Дончо налага мита за $50 млрд, Си отвръща с мита за $50, сащисаните заплашват с $200 - Китай ще отговори с $200, Тръмпелът ще вдигне мизата на $500 и китаеца на $500 и кво? Тези действия на бай Дончо не са нито световен, нито национален приоритет, а маразъм, който води до сакционна война и изолация, а не до хегемонна изключителност.
2
12
 
2
 
! Отговори
До приоритетния преди 5 години
На кой не е ясно,че Кимча е на къса кайшка при Сито?А приоритет на бай Дончо е служба на гражданите на САЩ!Не го бъркайте с Холивудски псуващактьор!,
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Научете се да разпознавате приоритетите. В момента не е толкова важно кого и с колко плаши Тъмпела, а това, че самолетът на Ким Чен кацна на пекинското летище и официално се среща със Си.