Принуда! Деца, разделени от родителите им в САЩ: На психотропни вещества

Ако откажат лекарствата, ги обездвижват и им бият инжекции
21 юни 2018 09:00, Елка Василева
58
Принуда! Деца, разделени от родителите им в САЩ: На психотропни вещества
Лагер за деца на имигранти в САЩ близо до мексиканската граница. Снимка: Reuters

На деца на имигранти рутинно и принудително се дават редица психотропни вещества във финансирани от правителството на САЩ центрове за прием на малолетни и непълнолетни за потискане на травмата им, че са задържани, а в някои случаи и отделени от родителите си. Това се казва в подадена в съда жалба на правозащитна организация, предаде Ройтерс.

Деца, които са държани в обекти като Центърът "Шилох" в Тексас, почти сигурно ще получават такива вещества, независимо от състоянието им и без съгласие от родителите им, се казва в жалбата, подадена от Центъра за човешки права и конституционно право в Лос Анджелис.

Центърът "Шилох" е специализиран в услуги за малолетни и непълнолетни с поведенчески и емоционални проблеми.

Жалбата е подадена на 16 април, няколко дни след въвеждането на политиката на "нулева толерантност" на администрацията на Тръмп за разделяне на деца от родители, които са преминали незаконно границата на САЩ с Мексико. Тръмп вчера подписа указ за прекратяване на тази практика.

Още по темата

"Ако сте в "Шилох", почти сигурно сте поставени на такива лекарства. Така че, ако някое дете е било пратено в "Шилох", след като е било отделено от родител, то почти сигурно е поставено на психотропни вещества", каза адвокатът от подалата жалбата правозащитна организация Карлос Холгуин.

Засега представители на Службата за пренастаняване на бежанци (СПБ), която ръководи тези центрове за прием на деца и юноши, не са коментирали жалбата, пише БТА.

Вземането на различни психотропни вещества едновременно може сериозно да навреди на детското здраве, се казва в жалбата, в която се подчертава необходимостта от надзор, за да се избегне използването на тези лекарства като "химически усмирителни ризи" вместо за лечение на истински душевни заболявания.

Центровете на СПБ едностранно дават тези вещества на деца в нарушение на законите на Тексас и други щати, в които се изисква родителско съгласие или съдебно нареждане, се казва в жалбата.

Жалбоподателите искат промяна в политиката на СПБ за съобразяване с щатските закони и избягване на твърде продължителното задържане на деца в центровете.

Някои деца и юноши в "Шилох" съобщават, че им се дават до девет различни хапчета сутрин и шест вечер и че ако откажат да ги вземат им се казва, че ще останат задържани. Някои свидетелстват, че когато отказвали да вземат лекарствата, били обездвижвани и им се биели инжекции, се посочва в жалбата.

Една майка е заявила, че нито тя, нито други членове на семейството са били консултирани за даване на лекарства на дъщеря й, въпреки че "Шилох" е разполагал с информация за влизане в контакт с тях.

Друга майка е казала, че дъщеря й е получавала толкова силни лекарства за тревожни разстройства, че няколко пъти е колабирала, се посочва в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 5 години
Доколкото знам закона е от 2014г., т.е. от времето на един много демократичен президент. Същия, който обеща да затвори един друг концлагер, ама си остана само с обещанията.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте генезиса на фармацефтични и химични компании,той е нацистки,в буквалния смисъл.А и много други неща и организации.
41
0
 
5
 
! Отговори
; преди 5 години
В Германия също дрогират деца,които считат за прекалено подвижни,те ги наричат свръхактивни,но според мен фармацията печели от това и се уврежда детското здраве.Нормално е едно дете да играе и да е активно в детска възраст,но те имат някакъв извратен начин на мислене.Освен,че се уврежда здравето децата се пристрастяват.Преди време много хора починаха от лекарства в щатите,а от ваксините са увредени деца,да не им казвам имената,че са мощни фирми-гиганти,вкл. и една европейска фирма.Въърху за
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ СА ЕДНА ФАШИСТКА ДЪРЖАВА
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е пълен откачалник. Окензва всичко до което се докосне. Чудя се как още се намират хора които да го подкрепят.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже мили , сви ме сърцето при научването на тази новина .Що за дяволски изчадия ще дрогират деца............. ?!Боже господи защо позволяваш това. Не ти ли е жал ?
37
14
 
3
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Боли *** ЮЮ за някви дегенератчета с IQ колкото на кочан царевица. Мексико преди 60 години са били 40млн, сега са 120млн. 3 пъти нарастват за има няма половин век. Кога това ще има край? Кога естествения подбор ще започне да действа и при тях, същия естествен подбор който е направил от "дивите германски племена" гениални физици, лекари, музиканти? За да си човек трябва да се докажеш като такъв, и това че си се родил хуманоид не ти дава никакви права, справка... нашите ***!
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата са от високорискови семейства.Знаете какво означава това.Гангстери,наркомани,алкохолици,всякакви престъпници сетили се да ходят да им смучат от социалната система.Не ги жалете.
35
9
 
1
 
! Отговори
Г. Сомов преди 5 години
Още Лъжи от Демократите-Комунисти !
34
3
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Този Ненормалник толкова беля направи за кратко време че няма оправяне.Доста трябва да са им промити мозъците та да го оставят толкова времв да си развява байрака вместо да му направят импийчмънт.От където и да го погледнеш...в говор,в движения си е неадекватен...дали някъде не се води на отчет...
33
2
 
22
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Май животните имат повече права от децата. Ако някой третираше така животни, щяха да го пратят в затвора. Живеем в болни времена. Оставили сме разни кресливци да ни се качат на главите.
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не защитавам никого, още повече американските службари, но проблема има и друга страна. Някои от тези малолетни са действително изпечени престъпници. С тях оправия по нормален начин няма...Помислете и за нашия приблем тук с такива деца- криминален контингент, живели и живеещи в среди на пълна анархия, необразовани, приучвани от самите родители..
31
0
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Всичко това е част от глобалната педофилска мрежа за тафик на деца !
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е животинско. Децата трябва да са с родителите си. България е най човечна в това отношение винаги държи на семейството. Големите 'демокрации' трябва да се учат от България какво е семейство!!!!!
29
0
 
10
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 5 години
Много убава демокрация
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SA6TITE TIQ YUDEOMASONI UNI6TOJIHA BALGARSKATA MLADEJ I BADE6TETO NA BALGARIQ
27
1
 
7
 
! Отговори
аб преди 5 години
фащ ?
26
13
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Малко са нещата, които харесвам на САЩ, но това е едно от тях.
25
1
 
19
 
! Отговори
До:Искат да са в САЩ преди 5 години
Психотропни вещества им дават по неволя. Как да се справят с толкова много деца, вероятно наплашени?Дават им по около 15 хапчета в денонощие! На какво ти прилича това? Каквито и да са, са деца преди всичко, най-малко те имат вина за нещо. Не е хуманно със сигурност.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пука му на Дони, той обяви напускането на съвета по правата на човека към ООН така че формално не се нарушават никакви международни спогодби