Тръмп срещу Мей: Брекзитът й ще убие сделката ни

US-президентът хареса Борис Джонсън за британски премиер
13 юли 2018 07:30,
8
Тръмп срещу Мей: Брекзитът й ще убие сделката ни
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп отправи критики към британския премиер Тереза Мей заради плановете й да запази икономически отношения с ЕС след Брекзит.

"Проектът й "ще убие вероятно" възможността за сключване на споразумение за свободна търговия със САЩ", каза държавният глава на САЩ в интервю за британския таблоид "Сън".

"Ако сключат такова споразумение, ние ще имаме вземане-даване с Европейския съюз вместо с Великобритания, това вероятно ще убие споразумението, което Лондон така пламенно иска да сключи с Вашингтон", предупреждава Тръмп, цитиран от Франс прес и БТА.

Още по темата

Плановете на Мей за Брекзит "определено ще засегнат търговията със САЩ, за жалост по негативен начин", добавя президентът, цитиран от Ройтерс.

"Е добре, аз мисля, че сделката, която тя договаря, не е сделката, за която хората са гласували, това не е сделката, която бе поставена на гласуване на референдума", допълва Тръмп, цитиран от ДПА.

"Споделих с Тереза, която аз харесвам, споделих с нея моето виждане за онова, което да се направи и как да се преговаря. Бих казал, че тя направи противното. Това е ОК, тя трябва да преговаря по най-добрия начин, който тя знае, но това определено ще засегне търговската сделка със САЩ", допълва Тръмп.

В интервюто той казва още, че бившият британски външен министър Борис Джонсън би бил страхотен премиер.

"Не ги противопоставям един на друг. Просто казвам, че мисля, че той би бил страхотен премиер. Мисля, че той има необходимите способности да успее", казва Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Тръмп признава, че уважава много Джонсън, че го харесва много и че той е "много талантливо момче", допълват Асошиейтед прес и ТАСС.

Президентът заявява, че е много натъжен, че Джонсън е напуснал правителството и казва, че се надява, че той ще се върне в даден момент. "Мисля, че той е страхотен представител на вашата страна", допълва той.

В интервюто той описва Тереза Мей като "хубав човек" и подновява критиките си срещу кмета на Лондон Садик Хан, който, според него, върши "ужасна" работа при управлението на британската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ясно каза, че не харесва Тереза Мей, ще я сменя с Борис Джонсън.Нали и двамата са рижи...
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те това е хубава двойка - спаружена бабка и подпухнал дядка.Те управляват света! Като искат пращат провокатори, които да предизвикат междуособици и война във всяка страна. Като искат тровят някого за да обвенят едикого си.
5
1
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Ейййй до къде се стигна,една бивша колония на Англия да и дава акъл кой ще е премиер на страната
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че просто я уволни. До месец всичко ще е ясно.
3
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Тръмп е прав! Англичаните искат отново да се правят на много умни, като бозаят от две цици - САЩ и ЕС. Правилно им го казва: Трябва да направите своя избор!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"US-президентът хареса Борис Джонсън за британски премиер."---Естествено! Нали ПРИЧЕСКИТЕ СА ИМ БЛИЗКИ ПО ХАРАКТЕР. :)
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубав човек, ужасна работа, тоя Тръмп наистина го няма никакъв. Разединява още повече света. От какъв зор му трябва Великобритания? То стана ега ти простотията. САЩ да си има сигурно и вярно сателитче на европейския континент. Дано Мей все пак да прояви малко разум и да не му поднася държавата си на тепсия, но знае ли човек.