Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа

НАТО е чудесна, но тя не помага на нас, настоя той
17 юли 2018 10:15,
143
Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп продължи с критиките срещу съюзниците на САЩ в интервю пред телевизия Фокс нюз, след като се срещна в Хелзинки с руския президент Владимир Путин и заяви, че Вашингтон плаща 91 на сто от разходите за сигурността на Европа, предаде ДПА.

"Ние плащаме 91 на сто от разходите за поддържане на сигурността в Европа", каза Тръмп в интервюто, което даде в Хелзинки на журналиста Шон Ханити.

Още по темата

"НАТО е чудесна, но тя помага на Европа много повече, отколкото помага на нас", каза президентът на САЩ и се похвали, че миналата година е осигурил 41 милиарда долара за НАТО, а тази година сумата може да достигне 100 милиарда.

На въпрос за Путин американският президент повтори оценката си, че отношенията с Русия драматично са се подобрили след срещата с него.

"Мисля, че днес беше страхотно, но беше наистина зле преди пет часа. Мисля, че президентът Путин беше много силен", каза Тръмп.

Руският президент се опасявал, че разследването в САЩ за руска намеса в изборите през 2016 г. може да стане спънка пред Тръмп, ако се опита да постигне сделка, продължи президентът на САЩ и нарече разследването "лов на вещици".

"Той смята, че за мен е трудно да сключа сделка заради тази глупост", каза Тръмп. Той изрази благодарност за подаръка, който получи от Путин: "Футболната топка наистина е чудесна", отбеляза Доналд Тръмп.

US президентът увери, че Иран е разтърсен от бунтове след оттеглянето на САЩ от споразумението за ядрената програма на Техеран и каза, че Вашингтон подкрепя протестиращите.

"Там има бунтове в градовете, инфлацията галопира. И режимът не иска хората да знаят, че ние сме сто процента зад тях", каза Тръмп, цитиран от Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците помогнаха на Тръмп да стане президент. Той е глyпав и си мисли, че е спечелил просто защото хората са го харесали. А дори и хората не го харесват. Харесват го само глyпаците. Руснаците имат много красив план да го ползват като марионетка, която да разруши връзката на САЩ с ЕС. От това печели само Русия. Но пък в дългосрочен план, ЕС може да си сътрудничи по-добре с Русия.
124
0
 
3
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КОГА САЩ ЩЕ ПЛАТИ НА ЕВРОПА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ 2 ИКОНОМИЧЕСКИ КРИЗИ ?САЩ ДА ЗАПОЧВА ДА СИ ПРИБИРА И ИЗВОЗВА БЕЖАНЦИТЕ ОТ ЕВРОПА
123
0
 
2
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СПРЕТЕ ДА "ПЛАЩАТЕ" И СЕ ИЗМИТАЙТЕ ОТ ЕВРОПА
122
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До привет от ГерманияОт кого и от какво да ги пази?! *** на лекар, прегледай се, пий си хапчетата...
121
0
 
3
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
Майната му на НАТО и на сащ. На Европа и трябват собствени въоръжени сили. Колкото се може по малко да се съобразява със сащ, за да се засили икономически.
120
4
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Когато някой започне да казва истината , става лош и неудобен !Тръмп е прав , най-много пари за НАТО дават САЩ !Никой никого насила не кара да членува в НАТО , но пък щом влезеш по собствено желание отдели поне 2 % от БВП бе мама му стара ! Някои държави искат НАТО да ги пази безплатно ! Щом им се струва скъпо да си вдигнат шапката и да се махат от НАТО !
119
6
 
5
 
! Отговори
24/7 преди 5 години
Снимката е напълно в синхрон с умственото и душевно състояние на недоразуменито с име Доналд "Великий" Тръмп.
118
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами,не плащайте.Сега Путин ви е приятел,но да не изревете на умряло после.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може,но не е известно на своите си или на европейските въоръжени сили по членство,че още искат за членство сума,че и процент от БВП за издръжка и отделно процент от бюджета за вътрешна издръжка,а се знае,че където идат долари те се връщат като данъци на техни си граждани и фирми по американските изисквания,така че инвестирането се връща под формата на успешна търговия с предлагане и още с данъците за облагане на извършена дейност на европейски територи по техни изисквания инак да остават в ЕС.
116
6
 
5
 
! Отговори
ЧАР преди 5 години
УНИКАЛНА СНИМКА !!! ПОКАЗВА С ПЪЛНА СИЛА АМЕРИКАНО - ЕВРЕЙСКАТА ЗЛОБА. АКО Я НЯМА АМЕРИКА НАИСТИНА БИХМЕ ЖИВЯЛИ В ЕДИН КЪДЕ КЪДЕ ПО-МИРЕН СВЯТ.
115
4
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЙ И ОТ КОГО НАТЮТО ЗАЩИТАВА ??? ДО СЕГА НЕ Е ОТБРАНИЛ НИКОЙ ОТ НИКОГО !!! ЯВНО ЗАЩИТАВА" МИЛИАРДЕРИТЕ "/В УМИРАЩАТА ВАЛУТА/ ИЗРАБОТЕНИ ОТ НЕЗАПЛАТЕНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА "МИЛИЯРДИТЕ" ИМ !!! ЗА ДА ИМА СТОЙНОСТ ЕДИН МИЛИОН ПАРИ 100-200 ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ И ПРОИЗВЕЖДАТ НЕПРЕКЪСНАТО: ХРАНА ,ДРЕХИ ,ЖИЛИЩА ,ВОДА ,ЕНЕРГИ И/ДРУГОТО Е НАДСТРОЙКА/ ! ЗА ЕДИН МИЛИЯРД ПАРИ - Е ЯСНО ИЗЧИСЛИМО !!! В Е Н С Е Р Е М О С КАМАРАДОС !!!!
114
2
 
1
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Спри го тоя Тръмп бе Златко...
113
3
 
4
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
много ми харесва снимката на Тръмп
112
4
 
8
 
! Отговори
мхм преди 5 години
Американците не плащат за НАТО. Както всяка друга страна, те плащат за собствената си армия.
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим е рускиЗаслугата е на земеделци, фермери, лозари винари и прочие защо комунистите не изгониха хората от БЗНС, ти що не си вземеш един цар в къщи да го раниш и поиш като някакъв търтей. ------------------Като твориш глупости вярваш ли си, а ??? Кое БЗНС - то си беше клон на БКП, като и ОФ. Търтеите са точно тееееееееееееее, фалшиви ятаци, измислени партизани и всичко това ............ за да се наредим на хранилката и да цицаме народа - те са доста повече от едно царско семейство !!!!!!
110
6
 
21
 
! Отговори
ясдфгхйклиуътре преди 5 години
А... ОТ КОГО ПАЗИ ЕВРОПА НАТО..?!?!? Нещо не се сещам!! От Русия ли?! Русия в историята си не е нападала никой никога, като изключим разправиите с Полша по времето на Хитлер.. но там проблема е обвързан с вековна история.. Та, от кой ни пазиш, или пазите собствените си интереси.. щото американските интереси са на всякъде по сета дето има петрол и изгодни суровини.. нали така бе оли ;)
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фотографите дето го дебнат направо къртят мивки! Ако ги срещна ще черпя! :D Баси- L U D O T O !!!
108
3
 
5
 
! Отговори
ежко-бежко преди 5 години
А бе бългериа фърст, колкото американци познавам, до един не могат да понасят президента си. И те ли са врагове на Америка?Моите познати са интелигентни интелигентни хора, де. Може да е и от това.
107
3
 
9
 
! Отговори
бългериа фърст преди 5 години
Стига с тази гн*сна анти-американска пропаганда! Който е срещу президента на САЩ, той е враг на САЩ!
106
2
 
12
 
! Отговори
Капитан преди 5 години
Всъщност, единственмият път, когато НАТО се е активирало да помага на страна-член е през 2001 година - в помощ на САЩ...