Тръмп с остра eврокритика заради глобата на Google

"Те наистина се възползват от САЩ, но не за дълго"
20 юли 2018 11:15, Бойчо Попов
45
Тръмп с остра eврокритика заради глобата на Google
снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува решението на Европейския съюз (ЕС) да наложи рекордна глоба от близо 5 млрд. долара на Google. Държавният глава посочи, че блокът се възползва от Съединените щати, предава Ройтерс.

Властите в ЕС обявиха в сряда, че Google трябва да спре да използва своята популярна мобилна операционна система Android, за да блокира конкурентите си, като с това допълниха притеснения за търговските отношения между Вашингтон и Брюксел.

Тръмп използва Twitter, за да коментира решението: "Казах ви! Европейският съюз тъкмо наложи 5 млрд. долара глоба на една от нашите най-добри компании, Google. Те наистина се възползват от САЩ, но не за дълго". 

В интервю, излъчено в неделя по CBS, Тръмп определи ЕС като "враг" по отношение на търговията.

Двама бивши представители на антитръстовите регулатори заявиха, че е необичайно, но не нечувано представители на властите да коментират решения, които не са под тяхната юрисдикция.

"Това е напълно контрапродуктивно. Независимо дали ви харесва или не резултатът, това е решение, свързано с правоприлагането в Европа и ние не искаме никой от САЩ да го нарушава“, коментира Джийн Кимълман, ветеран от Министерството на правосъдието.

Какви са другите коментари вижте в продължението на анализа в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 39 да го правя на американски фирми най не може.Но то има и друг инитерес, примерно, че почити всички реклами на you tube се правят в САЩ и там отиват и парите от тях, тъй че САЩ нямат интерес това да спре.Друга е темата, че Тръмп пак доказа, че е т.ъп като кравешки за.дник, Google не е американска бе изкуфял тъпир, индийска е, просто е регистрирана в САЩ и ви плаща данък,но не е американска ама въобще хич.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е поне вече е ясно че САЩ е враг икономически, явно трябва да изчакаме на Тръмп още да му се вкисне настроението, щото примерно се е фраснал със стика в главата докато се е опитвал да улучи топката на частното си голф игрище, че да заяви публично, че ако Европа не им е протекторат, е враг на САЩ и политически.А за глобата, ми това е типичната политика на Тръмп, той може да налара мира и глоби на кой ли не за какво ли не, но други не може да го правят, да не става и дума да го правят, пък
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъв *** по-долу написал че андроидиота е "качествен софтуер". Хахахахахахахахахахахахахахааххаахахаха
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35 - Давай, направи 7 операционни системи.
33
0
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
В ЕС има правила които държат големите компании отговорни, не е като в САЩ лобистка корпорация. Като се замисли човек, От ЕС на запад, на изток или юг да мръднеш, все е кочинка. Няма друга територия където корупцията да се преследва.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде българи сега е момента да създадете европейска търсачка а защо не и операционна система.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам Андройд на кой пречи. Включват си договори с мобилните производители правят им качествен софтуер и това е. Че даже великата Ябълка преклони глава през google , че някой друг щял да ги конкурира :) Сетила се европейска мара да се побара. САЩ са 30 години пред Европа.
30
2
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Малко са! С 50 млрд. трябва да ги глобят!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има лесно бе - не ползвайте и готово :)
28
0
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
освен това не искат ток, работят на гроздова или сливова, каквото ви се намира!
27
2
 
7
 
! Отговори
евро-зона преди 5 години
Юнкер прави операционната система и процесор на бъдещето, казват се СпиртОС!!
26
3
 
9
 
! Отговори
Факти преди 5 години
Руснаците имат Yandex и той например е много по-добра за търсене в Руското пространство за разлика от Google . Сравнете например едната и другата на политическа тема Напишете и в двете hillary clinton fraud и вижте на първа страница какво излиза. Не казвам кое правилно или не ,а че подреждането на сайтовте не е еднакво и то се контролира от компанията
25
1
 
7
 
! Отговори
Fakti преди 5 години
Всеки един енджин се пише от хора . Тези хора решават какво да вземат като най-важно за да класират един сайт пред друг. Google не са разкрили кой коефициент има каква тежест. Грубо има над 200 фактора ама кой с каква тежест е не е ясно
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер като отрезнее да дойде със един куфар на 5-то авеню във САЩ да му дадат парите. Янките са филантропи и обичат да раздават милиарди.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като чета коментарите много хора нямат ни най-малка представа как реално работят търсчаките... какви данни дават гугъл на ЦРУ че не става много ясно? Тоест какви данни освен тези които вие сами слагате в интернет след като пускате ваш сайт?
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гугъл да бъдат глобени още 10 млрд евро задето не даватана Юнкер да си направи свои мобилни телефони и търсачки и мобилни проложения смърт на Гугъл.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС да изгони руските и американските дипломати докога ще търпим тия монополисти с техните търсачки, бойкот.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактиТака е прав си.... 1 милион зли евреи стоят зад компютрите в тайник на Гугъл и решават кой сайт на кое място ще бъде!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Много сте ми забавни как пращате бомбандировачи, ракети и тн където ви скимне ей така :))
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактиЕх ако имаше поне малко идеа от SEO...ама уви...