Конспирацията му отива... YouTube, Facebook цензурират американец!?

Премахнаха съдържание на скандалния радиоводещ Алекс Джоунс
7 авг 2018 16:15, Бойчо Попов
109
Конспирацията му отива... YouTube, Facebook цензурират американец!?
снимка: Ройтерс

Ако питате американеца и скандален радиоводещ Алекс Джоунс, то престрелките в началното училище "Сенди Хук" от 2012 г., когато психично болен младеж застреля 26 души, са били инсценирани от актьори. А климатичните промени са просто огромна измама. Но въпреки тези налудничави теории милиони американци застават зад думите му.

Сега обаче редица водещи технологични компании започват да се бунтуват срещу неговата пропаганда. Първоначално Spotify и Apple премахнаха профилите на десния популист от платформите си, а сега това правят и YouTube и Facebook.

Преди няколко седмици YouTube свали четири видеа на Джоунс, като предупреди, че може да спре завинаги достъпа му до платформата, ако натрупа три нарушения в рамките на 90 дни. Сега той няма право да излъчва предания на живо през идните три месеца. Spotify също премахна определени епизоди от програмите на Джоунс, както и подкаст приложението Stitcher.

Най-голямата в света социална мрежа Facebook обяви, че е премахнала четири страници, принадлежащи на Джоунс, които многократно са публикували съдържание през последните дни, нарушаващо стандартите на общността за речта на омразата, тормоза и подстрекателството към насилие, предава Bloomberg.

"Всички потребители се съгласяват да спазват Общите условия и Правилата на общността, когато се регистрират, за да използват YouTube", казва становище по електронната поща до агенцията и говорител на сайта за видеа на Google. "Когато потребителите неколкократно нарушават тези правила, като например правилата ни срещу речта на омразата и тормоза, или нашите условия, забраняващи заобикаляне на мерките ни за принудително изпълнение, ние прекратяваме акаунтите им".

Технологичните компании са подложени от известно време на натиск да блокират Джоунс. По време на шоуто си InfoWars той разпространява конспиративни теории, вариращи от това, че стрелбата в "Сенди Хук" е била организирана от правителството до твърдения, че терористичната атака от 11 септември 2001 г. е "вътрешна работа".

Twitter засега не е отстранил Джоунс или InfoWars от платформата си.

"Ние бяхме напълно забранени във Facebook, Apple и Spotify", заяви Джоунс в Twitter в понеделник. "Кой консервативен новинар ще бъде следващият?", пита той и насочи последователите си към уебсайта на InfoWars, където негов постинг нарича блокиранията "координиран комунистически удар".

Говорител на Twitter потвърди, че InfoWars и асоциираните акаунти в момента отговарят на правилата на Twitter.

Вижте продължението на материала в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойча, какви ютюб, апъл, спотифай и фейсбук ве, гледай душманите от днесбг как безцеремонно цензурират, американците само могат да се учат.
60
1
 
4
 
! Отговори
ALEX JONES преди 5 години
Следя Алекс от близо 10години. Публикацията е толкова подвеждаща и невярна, че автора тря да е правил *** на СНН докато я е писал! НИЩО ТАКОВА НЕ Е КАЗАЛ ДЖОУНС ЗА САНДИ ХУК !!!ВЕ БОЙЧО ЛИ СИ МОЙЧО ЛИ СИ СТАТИЯТА ТИ Е ПЪЛНА С ПОДВЕЖДАЩИ НЕТОЧНОСТИ ПРЕПИСАНИ ДИРЕКНО ОТ СНН АКО СА ТИ И ПЛАТИЛИ ЗА СТАТИЯТА НАЧИ ТЕЯ ОТ ДНЕС.БГ СА ПО ПРОСТИ И ОТ ТЕБ. ***. ПЪРВО ДОЙДОХА ЗА АЛЕКС....1984....ПРЕДСТОИ ОВЦЕ НЕВЕЖИ!!!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицейщина, май вече няма свобода на словото
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61Българите пишем на кирилица. Ти си убиец на българския език и българщината! Пък други обвиняваш тука! Да не говорим, че те гони здрава параноя.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Не знам кой е моят етнос, но ти явно познаваш цвета на хората по написаното. И ако бях от тоя етнос мислиш ли, че щях да знам кой е Сорос?! Остави България. Никой не дава помощи в чужбина на базата на цвят. Дават се на социално слаби, като те са предимно местното бяло население. Просто нашите роми са по-хитри от нас и винаги успяват да измъкнат повече от другите държави като намират всевъзможни вратички. И това отново не е ничия вина- просто някои са си родени хитри ***...
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той предупреждаваше за химтрейл пръсканията.Не знам с какво са пръскали,но самата почва се окислява силно и животни,растения, дървета измират,след натрупвания от тези пръскания и пулверизирани метали,токсините се натрупват и във водите,уврежда се човешкия организъм.Имало е съдебен процес,доколкото знам,но не знам как е завършил.Алекс беше будната съвест на обикновените хора.Макар,че и аз не го харесвах на моменти,когато прекаляваше с лигавщините,но беше забавен.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пишеше коментари в днec.бг нямаше да го цензурират, тук цари плурализъм и изобщо не трият и манипулират мнения.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност Алекс защитаваше президента Тръмп и обкръжението му,той беше фен на Тръмп,а противник на Билдерберг и Глобализацията.Но в последните 1-2 години има масов натиск на всичко прогресивно,критикуващи хора или на хора с нови идеи. Глобалистите смазаха всичко в Европа и цял свят тортално,Тръмп даде също заден ход от идеите си.А що се отнася до конспиративните теории,май неговите не са такива,Алекс Джонс първи алармира за ГМО продуктите и опасността за природата,пчелите и хората от тях.
53
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кукувците като него само чакат такива действия срещу тях, които да легитимират глупостите, които разпространяват. Следващият е ритнитопковецът Дейвид Айк с рептилските му простотии. Той поне май не е чак такъв расист и ксенофоб, но...
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Алекс Джоунс е правил грешки и се е извинявал за тях. Както и почти всички МСМедии. Що и тях не ги забранят , вместо да им излизат пасквилите навсякъде.А относно "конспиративни теории"- има ли по-голяма измислена конспиративна теория, от "руската връзка на Тръмп" и фалшивото "досие" , които МСМедиите плескат ежедневно втора година вече и клатят правителството на САЩ.?
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алекс е много забавен да се гледа на живо. Маниери на Пищова, но много повече акъл. Има доста шантави разбирания и идеи (не малко от тях откровено ***), но това, за което са го "обвинили" са стари глупости, извадени от контекста. Последните месеци не съм го засичал, но от написаното предполагам, че може и той да е изпаткал и да се е олял с писането и говоренето в последно време. А другарите ***, или т.нар. "демократи" в Щатите, няма как да пропуснат да му сипят в такъв момент
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DO 50 ZASHO TOGAVA DELIAT BELIAT IMIGRANT OT CHERNIAT CHERNIT POLUCHAVA POMOSHI ZA DA IMA DEZA A BELIA NE POLUCHAVA ZA DA NIMA IMA VINOVNI I VIE OT TAKA NARECHENITE MALZINSTVA MNOGO DOBRE ZNAETE KOI SA GLOBALISTITE ZASHOTO TE POMAGAT I NA VSHIAT ETNOS
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50Не ни е виновен никой, че сме бедни и не раждаме, а други тъмни бедни раждат като за последно и после идват в Европа. Никой не е виновен и на Германия, че не ражда, въпреки финансовите блага. Нека всеки немец има по 4 деца, пък да видим как 1 милион бежанци ще изместят 100 милиона немци... Спрете да обвинявате друг! Всяка една империя рано или късно пропада, ние точно би трябвало да го знаем. Ред е на европейската поради личния си избор да не ражда!
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Валентин"И при комунизма неудобните ги обявявали просто за врагове на народа,"Нима още има наивни хора които вярват на измислиците за комунизма, по точно социализма? При социализма врагове на народа бяха корумпираните чиновници, мощениците, спекулантите, черноборсаджиите, крадците - тези които днес при евроатлантизма управляват България.
47
15
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Който се изказва недемократично трябва да бъде цензуритан. Демокрацията е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра, демокрацията е най-висшето благо дадено на човека, а хорат трябва да защитават благата си защото човек има право да бъде щастлив. Който говори недемократично нарушава правото на щастие на другите и трябва да бъде санкциониран, дори ако трябва затворен или въдворен в психиятрична клиника.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече кво лошо има - праказв аис човека. Като и. Е малко акъля да го слушат, нийй мома напрайми !?
45
7
 
3
 
! Отговори
анабол преди 5 години
Tози индивид разпространява пълни идиотщини (доста от тях са крак с разбиранията на повечето коментиращи тук). Съмнявам се, че и самият тоя вярва в измислиците си. За него това е бизнес. Проблемът е, че ***, които му вярват тормозят хора, като родителите на децата, убити в Санди Хук. НАправо се учудвам , че на някой баща не му е причерняло и да грабне бухалката.
44
2
 
25
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
И при комунизма неудобните ги обявявали просто за врагове на народа, а при демосрацията има избор - пишат ги скандални, налудничави, крайно-десни, популисти, език на омразата...общо взето същата работа. Голяма демокрация - няма що.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен_777Допирнесъл за популима?! На кое викаш популизъм?!Гледах едно интервю на Тръмп при Джоунс и нищо популистко не чух.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Свобода на словото", "толерантност", "права на човека".Хи-хи.