Момченце в Ню Мексико убито в ритуал за пропъждане на зли духове

Роднините му смятали, че то ще се завърне като Исус
14 авг 2018 13:23, Елка Василева
14
Момченце в Ню Мексико убито в ритуал за пропъждане на зли духове
Снимка: архив, Reuters

Тригодишното момче е намерено заровено в пустинята в Ню Мексико. То е било убито в ритуал за "пропъждане на зли духове". Негови роднини смятали, че то ще се "завърне като Исус", за да посочи "покварени" мишени, които трябва да бъдат нападнати, съобщи прокуратурата, цитирана от Ройтерс.

Властите намериха останките на детето близо до коптор, намиращ се на север от град Таос. Това стана три дни след полицейска операция, в която бяха намерени 11 деца в окаяно състояние и бяха арестувани петима възрастни по обвинение, че са издевателствали над тях.

Още по темата

Сред задържаните има три жени, които според полицията са майки на 11-те деца. На някои от децата, на възраст от 1 до 15 години, са били дадени оръжия, за да защитават бордея от евентуална операция на ФБР, е научил съдът, занимаващ се със случая.

Едно от децата е разказало на следователите, че един от арестуваните възрастни му е обяснил, че 3-годишният Абдул-Гани Уахадж ще се завърне от отвъдното и ще посочи институции, които трябва да бъдат атакувани. "Те са очаквали Абдул-Гани да възкръсне, за да им покаже от кои правителствени институции трябва да се отърват", каза прокурор от окръг Таос. Други деца разказват, че смъртта му е била "ритуал за прогонване на зли духове" от него.

Бащата на убитото дете - 39-годишният Сирадж ибн Уахадж, е син на известен мюсюлмански духовник в Ню Йорк, пише БТА. Той е обвинен, че е отвлякъл Абдул-Гани от дома на майка му в Атланта през декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Хамерикан преди 5 години
Аз не се притеснявам за властта на САЩ то, докато има дащни путинопички да ги о но ждам и да ми свирят на флигорната, света е наш подхвърлям им по някой долар на *** да ми смочат гювеча, хаха
10
0
 
2
 
! Отговори
Караибрахим преди 5 години
А религията коя е?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямът е нашата гибел. Обикновено осъзнаваме катастрофата когато се случва и вече е твърде късно.
8
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Така е при демокрацията ,всеки има право да изповядва религията си ,какво мърморите ,що за евроатлантизъм е това ;) ????
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПъкМда.. Сирадж ибн Уахадж е типично мексиканско име, стената ще ги спаси американците.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам думи!Горките деца!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tия пък... това е новина от поне 1 седмица. Даже, аз съм я чел преди 1 седмица, а колко е по-стара, това вече не знам. И само се дъвчи и предъвква, май и в тоя сайт също я имаше. И сега пак. Да има нещо, шум да се вдига, някакви форумни палячовци да се палят щото да големите патрЕоти възпитани във фашизъм. И техните опоненти...
4
2
 
11
 
! Отговори
SS преди 5 години
Все повече се убеждавам, че в най "Великата държава" на планетата земя, живеят най - безумните и странни хора и все се чудя как така са толкова силни като са толкова безмозъчни и кога ли ще се самоунищожат (дай боже).
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я веднага да го препшете на някой балканец. В родината на демокрацията не може да стават такива работи. *** тя май не е родна и там, ама няма значение. Да се предпише новината.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един съвсем обикновен ден в САЩ сега ще допълзят ненормалните да светнат за курса на рублата.
1
2
 
16
 
! Отговори
Пък преди 5 години
после Тръмп бил такъв и онакъв, като им каза в прав текст от Мексико какво влиза в САЩ и като прави сериозна ограда!