САЩ: Не сме отговорни за проблемите на Турция!

Те били извън обсега на наложените санкции
15 авг 2018 13:30, Елка Василева
46
САЩ: Не сме отговорни за проблемите на Турция!
Снимка: архив, Reuters

Американското правителство отхвърли във вторник всякаква отговорност за икономическите проблеми на Турция, като заяви, че те излизат извън обсега на наложените наскоро санкции, предаде ДПА.

Икономическите проблеми не започнаха, когато ние въведохме онези санкции спрямо две лица на 1 август тази година, посочи говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Според нея икономистите ще се съгласят, че това, което се случва в Турция, излиза далеч извън обсега на приложените в последно време от САЩ различни политики и механизми.

На брифинги вчера Науърт, както и говорителката на Белия дом Сара Сандърс са поставили въпроса за задържането в Турция на американския пастор Андрю Брънсън, който е съден по обвинения в тероризъм и шпионаж.

Още по темата

Случаят с американския пастор Брънсън е един от серията спорни въпроси, довели до влошаване на отношенията между САЩ и Турция. Пасторът, духовен водач на малка протестантска църква в егейския град Измир, бе преместен под домашен арест миналия месец, след като прекара близо две години в затвора, но фактът, че не бе напълно освободен, само повиши напрежението.

САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласията, свързани със задържането на американския пастор, припомня БТА.

Сандрес заяви, че американският президент Доналд Тръмп продължава да е разочарован от това, че Брънсън, други американски граждани и служители от дипломатически представителства все още не са освободени.

Ние ще продължим да призоваваме Турция да постъпи правилно и да освободи тези лица, каза Сандърс пред репортери.

Американският шарже д'афер в Анкара Джефри Ховилиър посети вчера пастор Андрю Брънсън, който се намира под домашен арест в град Измир, и призова делото срещу него и делата срещу други американци, задържани в Турция, да бъдат решени "незабавно" и "по справедлив и прозрачен начин".

Сандърс каза, че няма политическа декларация в отговор на призива на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за бойкот на американски електронни изделия като например Айфон. Тя посочи обаче, че съветникът на Белия дом за националната сигурност Джон Болтън се е срещнал в понеделник с турския посланик в САЩ и е изразил американските безпокойства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
" КАТ РУСИЯ НЯМА ДРУГА -ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА !!! ЩАТИТЕ СА НИ ОПОРА -НАЙ -ОПОРА -ВЪВ ...СМЪРТТА !!! "
36
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Конфликт между САЩ и Турция?Мед ми капе на сърцето!Нека продължават в същия дух-Америка да трупа врагове,а Турция да пука гуми.Иначе е ясно защо стана така-Турция иска да води напълно независима политика,което няма как да се хареса на САЩ.Естествено че ще и пъхнат прът в колелата.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
verno e
34
4
 
5
 
! Отговори
За 34 преди 5 години
Тръмп *** Султаня с един туит:)Ами ако пусне още един?!
33
7
 
6
 
! Отговори
Спрете този сайт! преди 5 години
Не искам да чета американска пропаганда!
32
3
 
8
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
.не сме виновни.......На български език това звучи такаМелани ,дай памперси... Дончо се ***
31
2
 
3
 
! Отговори
Galipoly1915 преди 5 години
...THE KING ERDOGAN IS BACK...TO STAY..TO RULL....USA DOWN...NON PASARAN....TURKEY IS GREAT...
30
8
 
9
 
! Отговори
Хитлер преди 5 години
Времето за господарите на света истича появяват се трима силни конкоренти сьс много малка задлажниалос кам света.и уважаван световен авторитет................
29
4
 
16
 
! Отговори
Xasan преди 5 години
Сега като видяха зора почнаха да говорят друго в която държава става криза зат това седи америка и също поткрепт терора с пари с оръжия его турция паксе оправи катар вкара инжекция 15 милиарда долара в турскат икономика.
28
4
 
8
 
! Отговори
Xasan преди 5 години
Сега като видяха зора почнаха да говорят друго в която държава става криза зат това седи америка и също поткрепт терора с пари с оръжия его турция паксе оправи катар вкара инжекция 15 милиарда долара в турскат икономика.
27
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ZA VSICKI LOSHI NESHTA NA TAZI PLANETA SA VINOVNI USA.
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе не сме ние. Крадеца вива дръжте крадеца. Поне така ми изглежда.
25
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Напротив приятелЮ, самия факт че преди 10-12 години стандарта в Истанбул превъзхождаше близо 2 пъти стандарта в София, а днес не само София, а стандарта и в Пловдив, Бургас и други градове в България са с по-висок стандарт е едостатъчно красноречив, че се върви напред, вярно не е с темповете, с които искаме, но вървим напред, за разлика от Вас, погледни само последните 5-6 години Вие сте с постоянен търговски дефицит и то с по над 10 % от БВП, дори флагмана Ви Кочш холдинг бяга от Турция
24
9
 
18
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Много добре си знаете проблемите, обаче нищо не правите, за да ги оправите, а все офкате, тюфкате и някой друг Вие виновен. Може и да загубим, но поне ще е с чест, а не със свалени *** като вас.
23
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До великия турчин.Българите са последните в света, които се правят на велики. Даже е достатъчно да отвориш който и да е сайт и ще видиш, че ние винаги се критикуваме сами. Докато турците като ходят по земята чегъртат небето с носовете си. Все много важни, велики, и идеални. Има една българска поговорка - когато падаш от високо най-боли.
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22ние много добре знаем какви са ни проблемите на държавата и не се правим на велики за разлика от Вас, които въобще не осъзнавате дереджето си и пътя, по който сте поели, а сте тръгнали точно на там от където ние се връщаме, жалко е че ти като човек, който вероятно е живял при правешкия селянин не виждаш това
21
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вай, вай, вай...........горките.......да ги ожали човек.............."не били отговорни"!!!! А не им ли идва на акъл (ако им е останал още!!!), че САМО НАЛИЧИЕТО на тази "страна" на финансови мошенници, контрабандисти, подли капиталисти и изнудвачи Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКИ НЕЩАСТИЯ НА ЗЕМЯТА ПРЕД 19, 20 И В НАЧАЛОТО НА 21 ВЕК!!!!!!!!!! Докато тя съществува, НИКОЙ НЕ Е В БЕЗОПАСНОСТ!!! Едно ме успокоява, останалата част от Света се пробуди и свали розовите очила!!! Така че.....очакваме продължението!
20
6
 
20
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
Пари за здравеопазване имате ли? а за лекарства, за инфраструктура, за пенсии, за помощи, даже и пожарниакри си нямате. Тръгнали на велики да се правят.
19
10
 
10
 
! Отговори
Тръм Велики преди 5 години
Сготви имама с Един туитА седмицата е по средат още
18
17
 
8
 
! Отговори
Тръмп е велик! преди 5 години
С един туитър нокаутира бившите ни поробителки туркия и рассия! Слава!Ами ако пусне още един?!Туитърите му са като залповете на Аврора- рушат империи !