Бивш адвокатът на Тръмп: Купих мълчанието на две жени!

Майкъл Коен се призна за виновен за банкова измама
Обновена: 22 авг 2018 10:25 | 22 авг 2018 07:35, Камелия Цветанова
20
Бивш адвокатът на Тръмп: Купих мълчанието на две жени!
Снимка: Reuters, архив

Бившият личен адвокат на американския президент Доналд Тръмп, Майкъл Коен, е свидетелствал днес, че Тръмп му е наредил да извърши престъпление като уреди плащания за мълчанието на двете жени, твърдящи, че са имали интимна връзка с него, предаде Ройтерс.

Още по темата

51-годишният Коен е направил това, когато се призна за виновен по осем наказателни обвинения, включително заобикаляне на данъчните закони, банкова измама и нарушаване на правилата за финансиране на предизборни кампании.

Коен не посочи името на Тръмп в съда, на адвокатът му Лани Дейвис заяви, че той е имал предвид президента.

"Днес той (Коен) се изправи и свидетелства под клетва, че Доналд Тръмп му е наредил да извърши престъпление като направи плащания за две жени с основната цел да повлияе изборите", каза Дейвис.

"Ако тези плащания са престъпление за Майкъл Коен, тогава защо да не бъдат за Доналд Тръмп", отбеляза адвокатът.

Двете плащания е трябвало да осигурят мълчанието на две жени, твърдящи, че са имали връзки с Тръмп, и са били направени преди президентските избори през 2016 година. Едното е било на стойност 130 000 д. за порноактрисата Сторми Даниълс. А другото, за 150 000 долара, се свързва с бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл.

Тръмп отрича тези афери. Според адвоката му Рудолф Джулиани плащанията са били направени, за да се спести неудобството за президента и семейството му и не са свързани с кампанията.

При явяването си в съда Коен не посочи имената на жените, нито на Тръмп, заявявайки само, че е работил с "кандидат" и се е стремил основно да повлияе изборите по нареждане на претендент за държавна длъжност.

Според прокуратурата Коен е опитал да си възстанови сумите, представяйки фалшиви фактури за правни услуги на компанията на кандидата.

Майкъл Коен се призна за виновен за данъчна измама, нарушаване на правилата за финансиране на кампаниите и банкова измама пред федерален съд, след като договори споразумение с прокуратурата.

Като част от споразумението той се съгласява да не обжалва евентуална присъда от 46 до 63 месеца.

Федералната прокуратура на Ню Йорк започна да разследва адвоката, след препращане на делото от специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2016 г. и възможно съглашателство между Москва и кампанията на президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
БИВШ АДВОКАТЪТ преди 5 години
ПОРЕДНОТО НЕГРАМОТНО ЗАГЛАВИЕ!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не разбирам за какви пресъпления става дума. Имал отношение с някаква кифла, а тя решила да ги остойности или ще му причини вреда. Реално тя е престъпник който изнудва, а не изнудвания, още по-малко посредника.Представете си само, че всеки с който си имал отношения в живота си започне да развява кирливите ви ризи. Човек минава през различни етапи в живота си, трябва ли за нещо което си мислил казал или направил и не е подсъдно преди 10-20-30 години да излиза на показ и да се злоупотребява
14
2
 
1
 
! Отговори
Фанта лимон преди 5 години
До к0нсерва"Тръби от парно в хотелска стая" Това някой хотел в Перник ще да е....
13
1
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТОЗИ АДВОКАТ СВИДЕТЕЛСТВА ЧЕ ТРЪМП МУ Е НАРЕДИЛ ДА НАПРАВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА.
12
6
 
0
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ВЪПРОСА Е КОГА ЩЕ ПРАТЯТ 70г МЕГАЛОМАН, С КОМПЛЕКСИ В ЗАТВОРА.ТРЪМБЕЛА ЩЕ Е НОВ РЕКОРД - ПЪРВИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ В ЗАТВОР
11
1
 
0
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НИЩО НЕОЧАКВАВНО
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много влиятелни хора водят кампания срещу тръмп. Очаквам да се появи свидетел, който да разкаже как тръмп го е оскубал в детската градина.
9
6
 
4
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Бил Клинтън колко плати на Пола Джонс и това 90-те години, 850 000 долара, дето сега се равняват на милиони - защо - защото я изнасили и то зверски като я завърза за тръбите на парното в хотелската й стая! защо не запознаете българите с тези факти, сигурен съм, че малко от тях са запознати!!
8
1
 
8
 
! Отговори
Логика преди 5 години
След като съсипаха живота на доста мъже сега : Видната активистка на #MeeToo направила фелацио на непълнолетен и го яхнала в хотелска стая !
7
4
 
8
 
! Отговори
Тръмп е Велик преди 5 години
Доказан Мъж!! Джендърите ореваха планетата!
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирише на импийчмънт.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп кога ще откупи мълчанието и на Путин ?
4
6
 
8
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Едната жена бях аз.
3
2
 
12
 
! Отговори
Еми преди 5 години
Той тръмп по жени си ходи ама те не са го избрали защото е християнска гълъбица ами да свърши определена работа
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като чета колко е лош тоя адвокат се питам има ли такъв около който да не мирише. Цялата работа е, че ровят та белким излезе нещо за да ударят по рижавия иначе адвокатската гилдия никога няма да допусне да им изкарат кирливите ризи.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре похотлив Президент отколкото убиец !