Бившият шеф на кампанията на Тръмп признат за виновен

Пол Манафорт има общо 18 обвинения по две дела
22 авг 2018 09:00, Елка Василева
17
Бившият шеф на кампанията на Тръмп признат за виновен
Пол Манафорт. Снимка: Reuters

Съдебните заседатели по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт са постигнали решение, предаде Ройтерс.

Той е признат за виновен по осем от 18-те обвинения в делото за банкова и данъчна измама.

След четиридневно забавяне заседателите, шестима мъже и шест жени, са уведомили съдията, че не са взели решение по 10 от 18-те криминални обвинения срещу Манафорт.

Съдията обяви процедурни нарушения по 10-те обвинителни точки.

Това е първото дело, произтичащо от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите през 2016 г. и възможно съглашателство между Москва и кампанията на президента Доналд Тръмп.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е "силно натъжен" от изхода на наказателното дело срещу Пол Манафорт.

Още по темата

"Пол Манафорт е добър човек. Той беше с Роналд Рейгън. Беше с много различни хора през годините. Натъжен съм от това", заяви Тръмп.

"Това изобщо не е свързано с мен. Не е свързано с руския заговор. Това е лов на вещици и позор", каза президентът пред медии в Чарлстън, Западна Вирджиния, цитиран от Ройтерс.

Манафорт е обвиняем по две дела - във Вирджиния и във федерален окръг Колумбия уточнява ТАСС. Във Вирджиния е обвинен в укриване на банкови сметки, пране на пари и данъчни машинации, включително по време на работата си в Украйна. В момента съдебните заседатели обсъждат присъдата срещу него.

В столицата бившият сътрудник на Тръмп е обвинен в заговор срещу САЩ, пране на над 30 млн. долара, лъжесвидетелстване, неспазване на законите за разкриване на информация за лобистки интереси в Украйна и дейност като нерегистриран чуждестранен агент. Манафорт твърди, че е невинен. Адвокатите му заявиха, че не искат обединяване на делата, макар много от обвинителните точки да съвпадат.

Манафорт се включи в предизборния щаб на Тръмп през март 2016 г. и го оглави през юни. На 19 август обаче бе уволнен от поста, след като Киев го обвини в незаконно получаване на големи суми между 2007 г. и 2012 година. Обвиненията срещу него до голяма степен предшестват работата му по предизборната кампания на Тръмп.

69-годишният политик може да бъде осъден на десетилетия в затвора, допълва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
axa преди 5 години
всички медии, съд, прокуратура в сащ са демократски и бълват змии и гущери срещу Тръмп. Всички тия "разследвания" значат че искаме да кажеш нещо определено и ще спасиш кожата, ей това им е "разследването". Манафорт го изнудваха да каже че тръмп го е накарал нещо си.., но той не им се даде, а другия адвоката сдаде фронта, съгласи се да каже че е нарушил ...ама тръмп го накарал, което им трябваше..Демократите искат власт, ама хората не ги искат и тия започват с подли номера.Както Орешарски и жан Виденов като дойдоха докато не ги махнаха какво чудо невиждано беше, само послушните си живуркат, я к
15
1
 
3
 
! Отговори
Джак преди 5 години
Не може МанафОрт да е виновен, а Тръмп да е невинен. Щатите ги тресе някаква шизофрения. Импич за пича Доналд /чичо Скрудж/.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Ха-ха-ха-ха..............я пак.............."вината на тръмп" била доказана?!!!!! Я пак......КЪДЕ, КОГА И ОГ КОГО!!!???? И В КАКВО?! Аааааааа....забравих............."хайли лайкли"!!!!! Ммддааа......римското право ряпа да яде пред "доказателствата" на 21 век - "много вероятно, по всяка вероятност, няма КОЙ друг да бъде, най-възможният, имал е средствата".......и т.н. и т.н. Е, тогава и тебе утре ако те осъдят за изнасилване, просто защото "имаш средството"...ДА НЕ СЕ СЪРДИШ!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбирам, този манафортчо е работил във фашистката укропия, какво общо има пък тя с Русия и някакво си "вмешателство"??? Абе, тия що не идат да се гръмнат, станаха за смях на цял свят от това, че (уж) са "позволили" някой да им се намеси в изборите и още я търкалят тая стара плоча. РЕНОМЕТО ИМ ПАДНА ПО-НИСКО ОТ Марианската падина! Пфффуууу....."свръхчовеци"......ЖАЛКИ СА ВЕЧЕ!
12
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне по едно нещо си приличат Боко и Тръмп---всички около тях са виновни, но те винаги са невинни...Това изобщо не е вярно!Вината на Тръмп е доказана и налице, а за Борисов има само слухове, пускани от обичайните заподозрени. Борисов нито е замесен в секс скандали, нито има едно доказано обвинение за корупция. Той самият проявава нетърпимост към корумпирани хора и при най - малкото съмнение ги уволнява.
11
0
 
4
 
! Отговори
Писимист преди 5 години
Само три държави не очастват в Парижкото споразумение за спасяването на Планетата от екокатастрофа:Сирия-практически несъществува вече,Никарагуа-няма промишленост и САЩ-най-големия консуматор на горива-Тръмп я оттегли от договора...
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Килъри за сметка на това е напълно невинна около скандала с електронната и поща. То демокрация то право, то чудо.Направо станаха за смях пред целия свят, още малко ще стигнат резила Моника-Бил.
9
0
 
0
 
! Отговори
warning ot тринидат преди 5 години
Земетресение от Венецуела подава че има проникваща жестока вражеска инвазия.Има стрес по обекти в региона ..това са онези който готвят жестоки проблеми. може би край на човечеството може би край на ...По този повод да се минимизира облъчването на планетата от човешка техника предупреждават ония които следят ..СПрете военните и медиините конфронтации.Пълно е с наркомани и в НАТо и в Руската дума и в други страни ..
8
3
 
3
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Поне по едно нещо си приличат Боко и Тръмп---всички около тях са виновни, но те винаги са невинни...
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще бъде тишина, защото тука това не може да се случи.Аз съм скептично настроен, че основният виновен, а именно Д. Тръмп ще понесе някаква вина изобщо до края на мандата си. Така че мишките са от значение, но важното е големият мишок.
6
0
 
3
 
! Отговори
me преди 5 години
До АнонименЩе бъде тишина, защото тука това не може да се случи.
5
1
 
4
 
! Отговори
Москва загуби Киев преди 5 години
Имаше нагла намеса на изборите от FBI. Хилъри бе набедена нагло че ползва лични майли за служебни цели. Преди това обаче направихме тестове на служебните адреси в нета на САЩ и се оказа, че се следят от готвещи он лайн банково ограбване на милиарди хора.Примермо подаваме срочно инфо до белия дом а получаваме отговор от Бенин на бланки на FBI.ПОлзвали са черни импланти контролирани от нашественици за манипулиране на изборите.Дни преди важни избори човек от FBI иска арест на Хилъри..
4
2
 
11
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Такова обвинение - ПРАНЕ на ПАРИ .в БГ няма ! справка -Бисеров ! .въпреки сведения от чужди служби....въпреки .че цяла бг знае за сметките му в Швейцария....Македония....покупко-продажни далавери в Япония !!!
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахахаха... САЩ започнаха да се събуждат от хипнотичен сън. Вече има официално признат от високо ниво, за подпомагане вмешателството на Русия на изборите за президент в САЩ.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти гледай какво квичене ще е, когато осъдят наКОЙ за "пране на пари, данъчни машинации, контрабанда и други" в ....България!
1
6
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
"пране на пари и данъчни машинации, включително по време на работата си в Украйна"? E , няма на какво да се чудим - Украйна е вече в сферата на американските национални интереси - т.е. място за данъчни машинации и пране на пари.