Отношенията Турция-САЩ ще укрепнат с инвестиции

Ердоган: Насърчаваме бизнес света да продължи да сътрудничи
Обновена: 20 сеп 2018 14:54 | 20 сеп 2018 14:45, Елка Василева
33
Отношенията Турция-САЩ ще укрепнат с инвестиции
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Отношенията между Вашингтон и Анкара ще укрепнат чрез инвестиции и търговия, заяви турският президент Реджеп Ердоган в реч пред американски инвеститори в Анкара, предаде Ройтерс.

Двете страни имат търкания по редица въпроси, сред които политиката на Вашингтон в Сирия, настояването на Анкара за екстрадиция на мюсюлмански духовник, обвиняван за опита за преврат в Турция през 2016 г., и безпокойствата на САЩ заради задържането на американски граждани от турските власти, включително Андрю Брънсън, американски пастор, съден в Турция по обвинения в шпионаж и тероризъм.

Вашингтон наложи финансови санкции на двама турски министри и удвои митата върху стоманата и алуминия за Турция, с което допринесе за спада на турската национална валута - лирата. В отговор Анкара удвои митата на някои стоки, които внася от САЩ, в т.ч. алкохол, тютюн и автомобили, припомня БТА.

"Вярвам, че нашето стратегическо партньорство със САЩ ще укрепне допълнително чрез инвестиции и търговия, независимо от всичките си възходи и спадове", е заявил Ердоган, според текста на речта му, с който Ройтерс се е запознала.

Ердоган подчерта, че Турция ще продължи да прави всяка нужна стъпка, така че бизнесът да не пострада от търговските мерки и няма да прави компромис с принципите на свободния пазар.

"Насърчаваме бизнес света да продължи да сътрудничи, докато чрез дипломация търсим начини да разрешим проблемите си с нашите събеседници", каза Ердоган.

"Никога не бихме искали да бъдете негативно засегнати или да бъде попречено на проектите ви заради проблеми, които имаме със сегашното американско правителство. Ще продължим да правим нужните стъпки", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
8
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
22
5
 
6
 
! Отговори
onzi преди 5 години
Айде тоя боклучар го налапа до макарите!
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Их, че си знаех.Турция е скарана и с Русия и със САЩ, но едните пуснаха комплекси с-200 и газопровод, сега другите ще дадат оръжие и инфраструктурни проекти и гледаме трагедията всички обичат Ердоган и той тях още повече.На турчина вярността му е като на високоплатена плеймеитка, но тая е много грозна
20
5
 
1
 
! Отговори
Zamir преди 5 години
До АнонименDa si jiv i zdrav bate, nedey da pishesh poveche.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Erdogan si znae rabotata
18
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Rusnaci, turci i arabeli sa iztochnika na 95% ot svetovnite mizerii o terorizam. Fakt
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реджи,какво стана,да не викаме "иш Аллах" на бай Дончо?Докъде я докарахме вай ,вай?
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо всеки ден се отмята от предишни изказвания за какво ли не.Хиляди пъти четем как не иска в ЕС и хиляди пъти четем, че иска.А троловете му само чакат да чуят какво е последното и почват да му пригласят.Жалка картинка.
15
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли дълго, ще издържи Ердоган на инфлацията? Тепърва ще има интересни новини от Турция.
14
17
 
19
 
! Отговори
Помаци гнусни преди 5 години
Ама къде са Иван,Синан,Хасан и Мюмюн дето много джафкаха,че Турция щяла да става най-великата държава и полумесеца щял да се вее над целия свят.
13
11
 
20
 
! Отговори
Скункс преди 5 години
Нещо му запари под *** на султана и започна да прави метани на Тръмп.Дойде му акъла че без Америка и ЕС няма възход и набързо обърна плочата.
12
11
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
На султана много му се удава да плюе и целува на едно и също място.
11
16
 
22
 
! Отговори
... преди 5 години
Ха Султан ердоган почна да кляка на баш султана Тръмп! Брех брех! Явно новата османска империя зе да се отърква на реалноста! Брях брях! Няма и месец от началото и и веке почна а се навежда на по-големия и по-дебелия! Ба си империята ба си османската ей! *** то при тях навеждането на по-големия и по-дебелия май май си е основна практика май!
10
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До алиПонеже видях ника да те питам - ти какво мислиш за порогания манастир от "хора" с турски фамилии? Никой друг с арабски ник не се е изказвал по форумите от два дена и за това те питам тебе
9
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! Само инвестиции и то в турски лири, не в гадни смрадливи долари а в лири!Боже колко е смешен тоя!
8
14
 
18
 
! Отговори
swer преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лаnа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше r.за с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави
7
17
 
19
 
! Отговори
типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лаnа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше r.за с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ердоганьо става все по смешно
5
13
 
30
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 5 години
ЕРДО ГАНЕ, НАЛИ ЩЕШЕ ДА ПАЛИШ ДОЛАРИ НА БАРБЕКЮ И НА ОГРОМНИ КЛАДИ....?? КАКВО СТАНА МУСТАКАТ ТАЛИБАНИНО ?...ИСКАШ ДОЛАРИ, А ИСЛЯМСКА МИШККО .
4
6
 
13
 
! Отговори
До али преди 5 години
Дали ХАХАХАААААААА