САЩ дават заден: Полът на човек се определя при раждането!

"Ню Йорк таймс": Планира се дефиниция, която има биологична основа
22 окт 2018 20:30, Елка Василева
81
САЩ дават заден: Полът на човек се определя при раждането!
Снимка: архив, Reuters

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да стесни дефиницията за пол, определяйки го като непроменливо биологично качество, определяно от гениталиите при раждането, пише в. "Ню Йорк таймс", определяйки тази стъпка като "най-драстичната досега мярка в усилията на правителството да върне назад признаването и защитата на правата на транссексуалните според федералните закони за граждански права".

Администрацията на предишния президент Барак Обама взе серия от решения, които направиха по-гъвкава правната концепция за пола според федералните програми, включително в образованието и здравеопазването, като обявиха пола за нещо, зависещо преди всичко от избора на индивида, а не определяно при раждането.

Тази политика доведе до спорове за правото да се използват тоалетни, общежития, програми, ориентирани само към единия пол и други области. Консерваторите, особено християните евангелисти, се вбесиха, припомня вестникът.

Сега министерството на здравеопазването и социалната политика поведе усилията да установи правна дефиниция на пола, която да се прилага към федералния закон, забраняващ половата дискриминация при образователните програми, получаващи правителствена помощ, показва паметна бележка, до която вестникът е получил достъп.

В нея министерството заявява, че водещите правителствени служби трябва да приемат единна дефиниция на пола, която "да има биологична основа, да се основава на науката, да е обективна и да подлежи на администриране".

Предложената от агенцията дефиниция ще определя пола като мъжки или женски, неподлежащ на промяна и определян от гениталиите при раждането, показва проекта, до който е получило достъп изданието. Всякакви спорове за нечий пол ще се разрешават чрез генетичен тест.

Новата дефиниция на практика би премахнала признаването на около 1,4 милиона американци, които са избрали да се обявят - със или без хирургическа намеса - за принадлежащи към пол, различен от този, с който са родени.

Това би била най-значителната от серията големи и малки маневри, целящи премахването на правната защита на гражданските права на транссексуалните и отмяната на по-гъвкавия подход към половата принадлежност, възприет при администрацията на Обама, отбелязва "Ню Йорк таймс", като припомня, че администрацията на Тръмп се опита да попречи на транссексуалните да служат във въоръжените сили.

Няколко агенции отмениха политиките от времето на Обама, признаващи различната полова принадлежност в училища, затвори и приюти за бездомни, а през последната година Министерството на здравеопазването твърди неофициално, че терминът "пол" никога не е имал за цел да включва половата идентичност и че липсата на яснота е позволила на администрацията на Обама да предостави неправомерна защита на хора, които не би трябвало да се ползват от нея.

Служители на Отдела за граждански права потвърдиха, че опитите им за стесняване на дефиницията за пол се основава на собственото им разбиране на закона, както и на съдебно решение. Преди време сегашният директор на отдела Роджър Северино определи в статия действията на администрацията на Обама като "опити да се наложи на цялата страна нова дефиниция за това, какво означава да бъдеш мъж или жена", припомня изданието, цитирано от БТА.

Министерството на здравеопазването се готви да представи новата дефиниция на министерството на правосъдието до края на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да стесни дефиницията за пол, определяйки го като непроменливо биологично качество, определяно от гениталиите при раждането, пише в. "Ню Йорк таймс"============Аууу! Не го е срам този Тръмп! Расист, фашист, хитлерист, ксенофоб и ислямофоб (каквото и да означава това)!!!
65
1
 
7
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Господ го е казал : МЪЖ и ЖЕНА !!! Няма друго !!!
64
3
 
2
 
! Отговори
айде стига бе преди 5 години
още една отворена говорилня за втвърдяване на амер. селджуцки тръмпоф и неокончоф електорат, който получи много нови работни места за обръщане на бъргъри, миене на чинии, посрещачи в магазини и много ама казвам ви много "високоплатени" работни места, Избори идват избори. В сащ, дори бъргъри не дават гратис.а само шакърдии гейове, господи, гънове. Преливат от пусто в празно и сини и червени.
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми харесва как Тръмп мачка либералните хипи-гейчета. Ако каже стоп, ако не си мъж на място, тези ще ти са качат на главата и поледствията ще се тежка деградация. В САЩ все още традиционното патриархално семейство е ценност и то трябва да се защитава с всички сили.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп ще бъде велик президент- не по- малко велик от Никсън, а и имат много общи черти. Само трябва да се пази от заговори и провокации. Друг е въпросът, че нещата май ще се случат за сметка на Европа и китайците...
61
1
 
13
 
! Отговори
аман бе преди 5 години
Все не ги харесват,все не ги обичат,и искат повече права,и всички да се съобразяват с тях!?***/отско държане,***/отски дрешки,***/отски прически...А спрете се,де!Да не ви спрем ние!!!
60
1
 
0
 
! Отговори
Валка преди 5 години
Ще организирам безплатно Хелоуин парти на площада, простете ми де какво толкова съм казал!
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Що мен не ме вълнува тая тематика ?"Купчина причини да не те вълнува, например:1. Не си особено умен.2. Нямаш деца.3. НПО-то вече не иска да ти плаща, заради точка 1.4. Кучето ти не може да се оплаче от сексуален тормоз и за това ти е все тая.5....
58
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПО-тата на Со рос са в шок! Не знаят от кой грант, аванс да вземат!
57
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая Тръмп е абсолютно прав - поздравления.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащото не е свършила работа.
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не сте пуснали новината, че е намерена и обезвредена бомба пред дома на Сорос в САЩ ? Другите вестници я пуснаха отдавна а тука нещо се бави !
54
1
 
30
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Тъй като не съм вярващ,ще кажа ,че тези странни мутанти,не са богопротивни, а просто природо-противни.Каква е тази глупост да ми формират десетки полове и полченца.Природата в своята безкрайна мъдрост и адаптивност е решила да има двата пола,ако смяташе ,че тези същества са нещо нормално щеше да ги обзаведе и с репродуктивни функции,ето защо ,за да могат да се възпроизвеждат ,те нагло посягат към децата на нормалните хора
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам Бойко в затвора защото не спря кражбите, а това уби родителите ми. Искам феминистките ***, защото те убиват децата ни. 80% от *** пластичните правят поне 1 РЕАЛЕН опит за самоубийство. Поне 40% правят поне 2. Много от тях успяват. Феминистките направиха децата на България *** - пластични. Трябва ни закони със смъртни присъди за тях! ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО В ЗАТВОРА И ФЕМИНИСТКИТЕ С ИНДЖЕКЦИЯ!
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за този, който обещае, че ще вкара Бойко в затвора И ще прокара закони срещу феминизма!
51
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нямал бил право на избор... Ами тя природата не ти дава право на избор, приятелю. Освен някои генетични малформации и заболявания. Ако броиш това за избор, твой е... За съжаление, хората с такива считат, че са ощетени и нямат избор...
50
1
 
19
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
49
4
 
8
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Поредната неграмотност, написана от Елкъ (че си е сложила именцето в забранените думички - явно много слова пишат за нея читателите).
48
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1,4 милиона трансове в САЩ?! Егати деградацията било там - не смятах, че са чак толкова много. Трябва да се борят с всички сили срещу този "феномен", дали чрез лекарства, терапии или нещо друго.
47
1
 
48
 
! Отговори
вя преди 5 години
Една малка победа за Тръмп, огромна победа за Човечеството.