Докато другите се вразумят... САЩ увеличават ядрения си арсенал

Не можете да ме разигравате, заяви американският президент
23 окт 2018 09:20, Елка Василева
74
Докато другите се вразумят... САЩ увеличават ядрения си арсенал
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще увеличат ядрения си арсенал, "докато другите се вразумят", повтаряйки намерението си да изтегли страната си от споразумението от 1987 г. за премахване на ядрените оръжия със среден и малък обсег, сключено с Русия, предаде ДПА.

"Това е заплаха, отправена към когото си поискате. И тя включва Китай, и тя включва Русия, и тя включва всеки друг, който иска да играе тази игра. Не можете да правите такова нещо. Не можете да ме разигравате", заяви Тръмп във Вашингтон, преди да потегли за предизборна проява в щата Тексас.

Още по темата

Той добави, че Москва "не се е придържала към духа на това споразумение или към самото споразумение". С този аргумент той обясни плана си за изтегляне на САЩ от договора от 1987 г.

"Китай не е включен в споразумението. Китайците трябва да бъдат включени", добави той.

Тръмп припомни, че САЩ имат повече пари, отколкото която и да е друга страна. "Ние ще увеличим ядрения си арсенал. Докато останалите се вразумят. И когато те го направят, тогава ние всички ще проявим мъдрост и ние ще спрем всичко. И между впрочем ние не само ще го спрем, но ще намалим (ядрения арсенал), нещо, което аз бих искал да направя", каза Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствените, на които Путин не трябва да дрънка оръжие са САЩ и той го знае това много добре. Добре, че им помогнага американците логистично в най-тежките месеци от ВСВ, а и Хитлер не си слушаше генералите, че Москва беше на косъм да падне.
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дърт лъжец иска да него разиграват , а само той даразиграва другите . Но товавреме изтече . Дойде друго времекогато сащ не могат да разиграваткойто и както си поискат .
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar Power 59Аз съм виждал "воочию" в магазина руска съдомиялна машина преди 35-40 години. В момента капиталистическа Русия произвежда поне 7 машини от световноизвестни марки в най-различни заводи. Това, че тук няма руски стоки значи само едно - не внасяме. За руснаците е по-изгодно да търгуват, отколкото да произвеждат цялата световна номенклатура изделия. Правят скъпи неща, изнасят и внасят каквото им трябва. Елементарно, Уотсън! За един змей Су-35 колко "посудомияльные" машини ще внесат
64
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Solar PowerНяколко пъти го писах но трябва да го повторя май че не ви влиза в главитеРусия има да защитава природни богатстваФинансите са винаги ОГРАНИЧЕНИ или ще развиваш ВПК - ракети и бомбиили ще развиваш консуматорска промишленостСамо че стигаме до момента когато една орда навлиза през южната граница(вече се е случвало и неведнъж) и Руснаците какво ще правят?Ще замерват диваците с ютии безжични с прегрята пара, РУСФОН, монитори 120см като фризбитаИли ще ги засипят с ракети и б
63
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Solar PowerХайде върни се и пак проучи ФИЗИКАТака ЛАЗЕРЪТ не се разсейва в Вакума както е с обикновените Електромагнитни вълни но за да създадеш лазер ти трябва толкова енергия че ЛЕЛЕ *** МАЛЕКПД на преобразуване на енергията дори при най-напредналите лазери е под 10% тоест за да извадиш лазер с мощност 1 МВ трябва в самия преобазувател да вложиш 10 МВ(9 МВ излизат като топлина) а тях да ги генерираш не се знае още при какво КПД ще ги преобразуваш от Елктроенергия ...Един лазер с ГТЕЦ
62
2
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Що им се връзваш на тия дебилли? Не виждаш ли че са пълни проффани и само те дразнят?
61
1
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До боби .... няма нужда да разрушаваш..... колкото си по бърз с малко бутане ще постигна нужното, но ти също си физик няма нижда да ти казвам :)
60
1
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До боби: учих физика ..... видях как се телепортира атом. Мога да засека лазерите сложени на луната от американците. Оставям на те да прецениш кое е възможно и кое не :)
59
1
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Най важното ! Никой от вас всъщност не разбра , че това е против китай. Русия също знае , че китай е извън това споразумение ....
58
5
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Колко да е силна ? За 45 години една съдомиялна не видяхме. Не ме боли фара кой колко бомби има , а дали технологията стига до обикновения човек. Русия има по мачък продукт от Холандия :)))) за какво са и тези ракети ? Обикновения руснак и американец също ги боли фара
57
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 54: Стои икономика. Дълг 22 трилиона продукт 21 трилиона. Виж сега това съотношение в германия гърция русия италия :)
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да направят говедарите са бита карта. Русия е по-силна, по-добре въоръжена и по-мотивирана.
55
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 53Ехх експерте Експерте запитай се защо Русия създава 2 свръх специфични НАПАДАТЕЛНИ оръжия - Подводния Дрон Нептун и Ракетата САРМАТ(САТАНА 2)?За да се изпрати в Америка по-мощна ядрена бойна глава примерно 100 МЕГА ТОНА ти трябва тежка ракета(или тя може да носи до 20 по-малки БЧ) и подводен дронЗапитай се какво ще стане ако една подобна бомба се взривиА) ИЕЛОЛУСТОУН - (Филм МЕГА ВУЛКАН)Б) Сан АНДРЕАС подводен разлом на западното крайбрежие на САЩ (филм 10 по РИХТЕР)
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият свят няма толкова дългове колкото имат Сащ Ако света си поиска парите какво ще правят САЩ. Война и само война. Плашат за да не връщат пари. Като имат пари защо не кажат какво стои зад един долар. Няма да кажат то е ясно. Живот на кредит.
53
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, руснаците влезнаха в Сирия благодарение на бившия US президент... от Кения и се помислиха за много велики. Къде сте тръгнали да си мерите п**ките с Америка? 700 млрд. $ военен бюджет + отделно за космически програми, надхвърлящ 1 трилион. Щатите безспорно ще имат поражения при ядрена война, а Русия ще бъде вдлъбната като от удар с метеорит. С такава мощ, че да се промени наклонът на земната ос спрямо слънцето.
52
0
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Железен поне по отношение на заканите и вжнярството
51
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Факт! 49Леко си назад с материалаОтносно двигателите на Су-57Първите прототипи летяха с Ал-41Ф - 15,5т тяга с управляем вектор на тягата създаден за СУ-35ССегашните от тази година са с монтирани двигатели Изделие 30 - 18,5т първа версия а сега втората версия е с 19,5т тяга(взе първенството от двигателя на Ф-35)Това добавя 8т по-голяма тяга в сравнение с първите прототипи(8т е практически бойния товар на Су-57)Да трябваше им на руснаците една година да освестят двигателя но вече го имат
50
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Факт!Ракетите на руснаците както Шахти така и мобилните установки и Подводници изобщо не са в районите които ти спомена(те са в тайгата в централна русия) - тези ракети спокойно ще излетят и ще поемат към целите си(защото до най-близката противоракета на САЩ има поне 1000км) след това казваме I Got Love, I got happiness, I'm gonna dieЗдравей АРМАГЕДОН
49
9
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Раша са толко технологично напред и такива ядрени двигатели имали че един изтребител 5-то поколение не могат да сделат за бомбандировач от класата на Б2 пък изобщо не говорим да сделат това хилядолетие.
48
6
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Не знам руските как летят само знам че с три удара над Масква Сейнт Питърбърг и Екатеринбург и с Раша е свършено!Силозите летищата и мобилните установки ще ги оправят с томахавките и други методи.