Републиканците увеличават мнозинството си в Сената

Те успяха да вземат четири места от демократите
7 ное 2018 11:07, Елка Василева
16
Републиканците увеличават мнозинството си в Сената
Снимка: архив, Reuters

Републиканците, които досега имаха мнозинство в Сената на американския Конгрес, го запазват и дори го разширяват, показват прогнозни резултати от вчерашните междинни избори, предаде Франс прес.

Според прогнозните резултати републиканците са успели да вземат четири места от демократите в частичните избори за Сената. Демократите трябваше да бранят 10 сенаторски места в щати, които поддържат републиканския президент Доналд Тръмп. Демократите успяха да устоят в Западна Вирджиния и в Ню Джърси, но загубиха в ключовия щат Индиана, а после и в Мисури и Северна Дакота.

Още по темата

Републиканците регистрираха ценна победа в Тексас, където Тед Круз запази мястото си въпреки милионите долари, похарчени за кампанията на неговия съперник, демократа Бето О'Рорк. Във Флорида бившият губернатор Рик Скот победи демократа Бил Нелсън.

В Мисисипи нито един от двамата кандидати не успя да премине прага от 50% от гласовете и ще има нов вот в края на ноември. Досега сенаторското място там беше в ръцете на републиканците, пише БТА.

В Сената има 100 места. Вчера избирателите гласуваха за подновяване на една трета от сенаторите - 35 места, с мандат от 6 години.

При гласуването за Камарата на представителите - долната камара на Конгреса, Демократическата партия на САЩ успя да вземе от републиканците най-малко 23 места, предаде Асошиейтед прес. Това проправя път пред демократите за спечелване на необходимото мнозинство от 218 места в Камарата. Ако това се случи, демократите ще получат контрол върху нея за първи път от осем години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 точно пък в ню джърси са едни образовани особено в бронкс ((
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро каквото се издигне от представителите Сената ще го републиканизира и ще си го приеме .пък и нещо хич не е сигурно че демократите ще вземат камерата на представителите проучване на комунисти от СNN е бая спорно
13
8
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Некадърна статия от некадърен журналяга. Сената няма никакво значение защото Демократите печелят мнозинство в долната камера. Закон не може да стигне до Сената ако не се одобри от долната камера.Важното изречение в статията е факта, че за пръв път от 8 години (4 поредни вота) републиканците губят мнозинството - просто Тръмп мотивира образованите и младите хора да гласуват (естествено за демократите).Както в БГ - бабичките и простите селяци гласуват за БСП, там за републиканците (на Путин)
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете картата на САЩ - демократите печелият там, където живеят интелигентните хора - в щатите от Ню Ингланд и тези по Тихоекеанското крайбрежие.За Тръмп гласуват селянд урите от Средните части, така наречените реднекове.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е съветвала демократите щом губят
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо Ухото е дал ценните си напътствия...
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с великата хипи-гей лява синя вълна? Тръмп ще ви смачка, вие сте в историята, това е началото на края на пропадането и връщане към нормалността.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феминистки,гейове и мюсюлмани са новото лице на великата някога Америка !Как се случи ли ?Демокрация ,просто демокрация !
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази олигархия се самопредлага и самопреизбира сама. Както през социализма имаше избори, имаше листи. Даже през социализма имаше повече партии и организации на избори, освен ръководната партия. А тези имат 2 ръководни партии и играят театър.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете пак хитлери 2020 да му е лесно на Тръмп.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е добре демократите са партията на Сорос т.е. на всякаква порода гейове,трврси, *** и т.н.
4
2
 
3
 
! Отговори
Да 2 преди 5 години
Май това определение е по-подходящо за БГ при наличие на 3 националистически партии в управлението, ама здраве да е.
3
2
 
12
 
! Отговори
Хи-хи-хи! преди 5 години
Джендърчетата от НПО-тата ги е страх да не си загубят субсидиите!
2
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка ВЕЧЕ е фашистка страна. Т.н. републиканци са по-зле и от най-крайнодесните партии в Европа. Те буквално си строят стена. В сравнение с тях Орбан е ангелче. И това е същата републиканска партия, която навремето издигна Рейгън! О времена, о нрави..
1
11
 
8
 
! Отговори
Хъ преди 5 години
Към момента демократите вече имат 219 места в долната камера и мнозинството им е факт.