"Лагерен огън" и "Улси" заличиха 10 000 жилища в САЩ

76 жертви, 1300 в неизвестност - най-смъртоносният пожар от 100 г.
Обновена: 18 ное 2018 08:54 | 18 ное 2018 08:47, Александър Попов
24

Снимка: Reuters

Жертвите на огромния пожар в Северна Калифорния са вече най-малко 76, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Огнеборците се опитват да овладеят най-смъртоносния горски пожар от столетие, но усилията им са саботирани от поривист вятър, който заплашва да унищожи постигнатото.

Шерифът на окръг Бют Кори Хъния каза, че е установено местонахождението на няколкостотин души, но близо 1300 продължават да са в неизвестност. Той подчерта, че списъкът включва дублиращи се имена и имена на хора, които не са уведомили, че са добре. Шерифът призова хората, които са се евакуирали, да проверяват списъка.

Пожарът е унищожил близо 10 000 жилища и 600 кв. км площи, откакто избухна на 8 ноември. В момента е овладян до 55 процента.

Президентът Доналд Тръмп посети и двете части на Калифорния, където бушуват големи пожари, и обеща пълна подкрепа от страна на федералното правителство. При пожара в Южна Калифорния са загинали трима души.

Много тежко е да видиш това, каза Тръмп, след като пристигна в почти заличения от огромен горски пожар град Парадайз в щата Калифорния.

"Никой не би могъл и да си помисли, че това може да се случи", каза той, застанал пред изгорелите останки от постройки в града. Много тъжно е да го видиш. Що се отнася до загиналите, никой всъщност не знае броя им на този етап, има много хора в неизвестност, добави Тръмп.

Президентът се срещна с пострадали от бедствието, посети оперативни центрове, разговаря с ръководители на спасителните и издирвателни действия, похвали работата на пожарникарите и силите на реда, както и представителите на федералната агенция за действия в кризисни ситуации.

Гигантският пожар в Северна Калифорния, наречен "Лагерен огън", изпепели близо 60 000 хектара и взе 71 жертви, а над 1000 души се смятат за изчезнали.

В южната част на щата, близо до Лос Анджелис, пожарът "Улси"е унищожил почти 40 000 ха, голяма част от тях в известния курорт Малибу, където притежават имоти много знаменитости.

Близо 9000 пожарникари се борят с двата големи пожара, принудили десетки хиляди жители да се евакуират. Основната издирвателна операция се извършва в Парадайз - дом на голям брой пенсионери, които не са успели да избягат навреме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
По CNN жената казва " ***...ак , ***...о.т, българин!Долу пишещите нямат милост , състрадание , милосърдие , към потърпевшите и загиналите .Такова озлобление към американците е нечувано .Не е платено , естествено е .Животинско е .Комунистическо е .Фашистко е - от преди 1944 г .Още от Първата Световна Война в българите , особено по - простите хора е насаждан този антиамериканизъм .Интелигентните хора , винаги са били на друго мнение !
17
2
 
0
 
! Отговори
Гробарят преди 5 години
По CNN една американка , нарича Тръмп във възходяща градация " *** ..***..българин..!!! Михайлов Апостолски - ректор на Скопският Университет - преди десетилетия , писа че " злото генетически било вродено в българите " .Като чета долупишещите, явно прави са и жената и Апостолски .На 11 .09.2001 г. сутринта на оперативка - ИТР персонал т. е.инженери , бях смаян от реакцията на някой от тях , - радост , мнение че така им се падало на американците "Боже , и това било хора ! Не , не са !
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така им трябва на тези ненормалници .Вижте само как са нарекли тази огнена стихия лагерен Огън Те са едни големи серджии и смешници мислят, че всичко е майтап на този свят Дано да гори още половин година и да не мога да го угася да замине половината им държава.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е,като си нямат президент-пожарникар-спасител на нацията много ще горят!Але ,нии сме си спокойни ,има кой да се грижи за нас!
14
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До а бееАми избирателен пожар, какво се чудиш? И много символично е избрано името на града - Парадайз! Посланието е: свърши раят в Америка.
13
1
 
6
 
! Отговори
а бее преди 5 години
Виждам странни неща. колите и сградите изгорели, а околните храсти и дървета - не.
12
3
 
2
 
! Отговори
еврокитаец преди 5 години
Само Путин драсна клечката...
11
3
 
8
 
! Отговори
Е преди 5 години
В Калифорния от *** не останаха пожарникари!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това е добро някой да се покрие и почне нов живот начисто. Един вид бежанец с връзки.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Който вади нож, от нож умира. Не точно, но все пак. Нека си спомнят времето, когато засипаха Виетнам с 13 милиона тона бомби, по-голямата част от които ***.
8
3
 
17
 
! Отговори
Да, ама не преди 5 години
Е, те това не мое да бъде... Нали гледам по Холивуд колко са им добри и пожарникари, и спасители на плажа, и в планината, и спец-частите им... Видяхме и техния "Рамбовец" на полигона в Иганово преди няколко години.... Аха...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъжно време за застрахователните компании.
6
3
 
22
 
! Отговори
ужас преди 5 години
До Факт!Путин и Русия те са пак!!!!!!!!
5
3
 
30
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Няма пожар в света който да не е причинен от човешка намеса!Всичко е умишлено
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕдиният от пожарите, мисля около Малибу, възникна от проблеми с електрически далекопроводи. За другите не знам. Страшна трагедия. На никого не го пожелавам. Истински ад е било.
3
4
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Крайно време е Бай Доналд да спре финансирането на Калифорния, явно не се грижат добре и не поддържат горските площи.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е огромна трагедия за обикновените хорица ,особено за загиналите в пожара!Обаче много ми е интересно ,защо щатите се дърват на останалия свят след като голяма част от територията им е уязвима от пожари!Ами ,ако територията им претърпи бомбандировка или терористични палежи?Край южната част на САЩ изгоря ,няма ,да могат да изгасят пожарите!
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как е възникнал този пожар,нищо не се споменава.*** ли са го запалили.