САЩ с "много пълен доклад" за убийството на Кашоги

Очаква се той да е напълно готов до 20 ноември
Обновена: 18 ное 2018 10:35 | 18 ное 2018 10:32, Александър Попов
17
САЩ с "много пълен доклад" за убийството на Кашоги
Снимка: Reuters

Американският президент обеща "много пълен доклад" за убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги в близките два дни, предаде ДПА и БТА.

"Случило се е нещо ужасяващо, убийството на журналист", каза Тръмп при посещението си в Малибу. "Ще разполагаме с много пълен доклад до два дни, вероятно в понеделник или вторник", добави той, след което по-категорично заяви, че докладът се очаква във вторник.

Още по темата

В него ще се съдържа становището ни за това кой го е причинил и кой го е извършил, каза президентът. Във връзка с твърдения в медиите, че ЦРУ е стигнало до заключение, че саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман е замесен, Тръмп каза: "Още не са заключили нищо. Твърде рано е".

Европейският съюз отново призова вчера за разследване на убийството на Кашоги.

ЕС ясно призовава от самото начало за щателно, убедително и прозрачно разследване на убийството на саудитския журналист, заявиха европейските външни министри в изявление, съгласувано с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

"Последните информации, според които правителството на САЩ е направило окончателно заключение, е невярно. Остават множество въпроси без отговор по отношение на убийството на Кашоги", посочи говорителката Хедър Науърт в комюнике.

"Държавният департамент ще продължи да търси съответни факти. Междувременно ще продължим да консултираме Конгреса и ще работим с други страни, за да могат да бъдат държани отговорни замесените в убийството на Джамал Кашоги", изтъкна тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
за скрипал се организирахте много бързо а сега се мотаете санкции до дупка на са
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото Хашоги е журналист, толкова и убийците му.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разфасоваха им десеторния агент и за това рИвът. Ако не беше от техните нямаше и гък да се чуе.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже съм вид екстасенс и звездите ми го говорят...Когато излезе доклада, ще стане ясно, че няма преки доказателства стещу ръководството на Кралството. САЩ ще призове саудитците да накажат строго виновните, които излиза, че са действали изцяло на своя глава (вероятно Кашоги е заглеждал кадъните им и даже ги е пощипвал)...организирали са се спонтанно да го набият...но нещата леко са се объркали.Та такива ми ти работи. Всичко е точно!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е ***, изглежда нелепо и говори още по-нелепо.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само тялото дето го няма. - На съдът всичко е ясно! Моля да влезе убитият!
3
5
 
25
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Много странно раздвоение. Като си спомниме колко бързо и категорично държавния департамент на САЩ обвиниха Русия и лично Путин за свалянето на МН17 и сегашните терзания като как да се шикалкави и се питам, този който се опълчи на "fake news" не е ли част от същите тези "fake news" ?
2
16
 
4
 
! Отговори
Аре преди 5 години
стига с тоз радикален ислямист,квото търсил,туй намерил.
1
3
 
16
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Толкова пък чак "много пълен доклад" може да направи само оня, който се отчита за свършената работа, т. е. организаторът на убийството ;-)Пак ли цру-то ...А защо? Да не би Кашоги да е надушил нещо за техни далавери? Срещу принца?!А стига, бе ...