Напрежение между Сената и Белия дом, заради Кашоги

Тръмп не смятал, че принцът е поръчал убийството
6 дек 2018 08:40, Петя Славова
10

Растящо напрежение между американския Сенат и Белия дом. От комисията по външните работи са единодушни - саудитският престолонаследник е поръчал убийството на журналиста Джамал Кашоги. Версия, с която Доналд Тръмп и досега не е съгласен, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Сенатската комисия по външните работи изслуша при закрити врата директора на ЦРУ Джина Хаспел. Темата - заключенията на американското разузнаване относно убийството на колумниста на "Вашингтон поуст" Джамал Хашоги.

На излизане и демократи, и републиканци нямат никакви съмнения.

"Човек трябва да се прави на сляп, за да не заключи, че убийството на Джамал Кашоги е било организирано и ръководено от Мохамед бин Салман. Не смятам принца за доверен партньор на Съединените щати – той е луд и опасен и може да постави нашите взаимоотношения под риск", категорична бе Линдзи Греъм - сенатор от Републиканската партия.

От Белия дом настояват: Няма доказателства за вината на саудитския престолонаследник. Сенаторите пък обвиняват президента, че оправдава убийството на журналист и настояват за санкции срещу Рияд.

В следващите дни те ще гласуват резолюция за спиране на американската военна помощ за Саудитска Арабия, която води война в Йемен.

Досега Саудитска Арабия е обвинила 11 души за убийството на Джамал Кашоги, но категорично отрича престолонаследникът да е замесен. Тялото на журналиста така и не беше намерено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Всъщност всички знаят очевидното-Кашогито е убит от Принца.Различията се свеждат до това,как трябва да се реагира,та САЩ да не понесат никакви щети.С.Арабия е ключова страна за САЩ и мерки подходящи за други са неприложими.Най-вероятно ще се тръгне към отстраняването на принца от властта под благовиден предлог или поне временното му минаване на заден план,докато отмине напрежението.А да говорим,че САЩ са силно загрижени за правата на човека и прочее е смехотворно...
6
6
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
До АнонименПредставям си... Всъщност - не си представям - истина е! Русия категорично отрича нейни граждани да са убили когото и да било! Въпреки всички доказателства! Не знам защо очаквате на Путин да му се размине - след, като дори такъв голям клиент на САЩ, като СА, очевидно ще понесе санкции! Така, че - спрете да си представяте и да мечтаете, че Путин може да прави каквото си поиска безнаказно!
5
1
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Първо, решете най-накрая как му е името на човека - Кашоги или Хашоги, а не да го пишете различно в една и съща статия (не ви се случва за първи път) и второ Линдзи Греъм е мъж и един от най-известните (републикански) сенатори. Щом и той се обърна срещу Тръмп, изрусения *** нищо добро не го очаква. А вече все повече се говори и за импийчмънт.
4
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остава да кажете кой е тоя кашоги и защо трябва да ни вълнува нас българите по коледа?
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представям си ако ставаше въпрос за Русия, как и колко нови санкции щяха единодушно да гласуват, но понеже камиларите купуват на Тръмп оръжия за над 100 милрд. се правят на слепи....
2
1
 
19
 
! Отговори
Американец преди 5 години
Линдзи Греъм е мъж, не може да е "категорична".
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистите очевидно са доста ценни екземпляри. Колко народ е изтребил този Бин Салам, не са му търсили сметка до сега.