Тръмп: Никога не съм карал адвоката си да нарушава закона

Майкъл Коен бе признат за виновен по няколко обвинения
13 дек 2018 21:40,
5
Тръмп: Никога не съм карал адвоката си да нарушава закона
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп заяви в Twitter, че никога не е искал от бившия си адвокат Майкъл Коен, осъден вчера на три години затвор, да нарушава закона, предаде Франс прес.

Още по темата

"Никога не съм искал от Майкъл Коен да нарушава закона. Той бе адвокат и би трябвало да познава закона", написа президентът.

"Коен бе признат за виновен по няколко обвинения и това няма никаква връзка с мен", добави Тръмп.

Нюйоркската прокуратура смята, че Коен е нарушил закона за финансирането на предизборните кампании и че е действал под давлението на Тръмп.

Майкъл Коен бе осъден на три години затвор за незаконно даване на пари на две жени, за да мълчат, по време на предизборната кампания на неговия клиент през 2016 г., както и заради това, че e излъгал пред Конгреса за проект за построяване на Тръмп тауър в Москва.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмпи си има прът в това 100% това е ясно ;д ... ама и адвокатчето след 3 години лукс в затвора сиг ще си има доста милиончета повече ... а па ако тръмпи спечели изборите за президент пак ... ще има доста повече милиончета ;д
3
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Един адвокат има право да сключва извънсъдебни споразумения, плюс това Тръмп не му е началник, а клиент
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те това са западни ценности вкарват за три години в затвора ,човек който явно е действал по заповед на Тромпета!Иначе ми е трудно ,да повярвам ,че хей така по свое усмотрение адвоката решава да извади от собствения си джоб хиляди долари и да ги даде на две жени за да си мълчат!Както и ,да пълни банковите сметки ,нарушавайки закона, аТръмп ,моля ви се нищо не знаел ,ха,ха,ха!Де, на всеки такъв адвокат ,даже не иска и хонорар за услугите!
1
2
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Абсолютни глупости.В демокрацията не е важно кой как ще гласува ,а кой брои гласовете ;) Затова в Америка има машинно гласуване поне от 30 години. За да има контрол.Друг е въпроса че Тръмп взе по малко гласове от Клинтън ,а стана президент.Да си оправят изборните закони ,останалото е предизборна борба .