Послание на Тръмп към Борисов: България е значим партньор!

Премиерът: Напълно изпълняваме поетите ангажименти към НАТО
15 дек 2018 13:05,
117
Послание на Тръмп към Борисов: България е значим партньор!
Снимка: Reuters

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан.

Във фокуса на разговорите им - сигурността, енергетиката, инвестициите и двустранните отношения.

Премиерът Борисов отново увери, че България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО и препотвърди повишаването на разходите за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., както и за отделяне на повече инвестиции във въоръжение и оборудване.

Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан подчерта, че България е стабилен и предвидим партньор в рамките на Алианса и на двустранна основа. Съливан предаде на премиера Борисов послание от американския президент Доналд Тръмп за значимостта за САЩ на приятелските и партньорски двустранни отношения с България, и високата оценка за тях.

Акцент в срещата между Бойко Борисов и Джон Съливан бе още енергийната сигурност и сътрудничеството между двете страни в тази област. Министър-председателят запозна Съливан с напредъка по интерконектора между България и Гърция, с амбициите на страната ни да съхрани ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта "Белене".

"България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС", заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
ОИ преди 5 години
До ДинкоДинко, случайно да се казваш М.Манев? Или Юлиян Ангелов?
102
1
 
4
 
! Отговори
Цецо Бър преди 5 години
До АнонименЗнае. Цецко Цветанов замина да му каже, че всичко е ОК. Закупуваме осемте изтребители от САЩ на цена на 10 Грипени и няма да позволим турски газ да мине през БГ по нареждане на заместник шефа на ДД! Дори Цецко от Шума ходи в САЩ на работно посещение да доведе мистър ХХ на място. Покорно и ов.че население сме, ей! И гащите да ни смъкнат си мълчим. И пак избираме Цецо и Бойко!
101
1
 
6
 
! Отговори
Значим партньор? преди 5 години
Как няма да е значим партньор? Да закупиш 8 самолети Ф16 на стойност 10 самолети и да оставиш държавата си без газ под носа ти, закупувайки 3 пъти по-скъп според медиите втечнен и сетне на Александруполис отново изпарен газ си е върхово постижение на Падишаха и Цв.Цв.!!!
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещна се със заместник на заместник на заместника. Браво Мухобойко!
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Отиде коня у ряката"Няма поток, няма Грипени, няма Китайска АЕЦ.
98
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, дали Тръмп изобщо знае къде е България?
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците са точни и ни дават поръчки за милиарди за военните заводи и бате е прав, че ако така върви ще стигнем двата процента, а това ще значи, че ще забогатяваме от производство и продажба на спец продукция! Дават ли поръчки да произвеждаме и ние купуваме!
96
12
 
4
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Тези дето мразят Бойко са страхливци и си седят вкъщи. Я идете тази вечер пред БНБ да ви преброим дали имате 50 човека и да ви сритаме задниците.
95
7
 
5
 
! Отговори
Курц преди 5 години
Ако премиер беше Корнелия, Доналд щеше да й пише "Бихте били значим партньор но като обслужвате Русия ще сте 9-та дупка на кавала".
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин- президенте,..Доналд Тръмп ....Предсрочните- избори,.Служат, за- организиране, на, идеите,....Напомнете- го, на- колегията,..
93
5
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
АБЕ ТИКВА, НА ВСИЧКИ ИМ ПИСВА ОТ ТВОИТЕ ПРАЗНИ СМЕХОРИИ ВСЕКИ ДЕН , БЕ ***
92
4
 
2
 
! Отговори
Nefialk преди 5 години
Kolko evro struva tosi mnogo znachim militair ucheben poligon za usa ikonomicheski igrichki v rbg?! A kolko evro ste struva na usa, ako tosi ucheben militair usa poligon se namira v luksemburg do klozeta luksemburgskia monarh, do klozeta na monarha na monaco, do kpozeta na monarha na dania, klozeta na monarha na belgia ili v london, blizo do klozeta na kralskoto imenie na ednovekovnata Bethi?!
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TYJNA KARTINKA SI BACE TYJNA QZYK ZA NARODECA BYLGARSKI
90
3
 
13
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
да българия е най значимата тръстика в черноморието
89
4
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Американски послушко на снимката.Поредният.
88
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министър-предедател докладва на заместник-държавния секретар (т.е. зам.-министър, а те са няколко), а ние изкарваме ББ най-важният "партньор" на Трумп. :)Съливан идва (минава пътьом :)) да му издърпа ушите, че не знае какво приказва пред ЕС и какви ги върши на своя глава. За Тръмп Боко Банкянски е ЕДИН ОТ МНОГОТО, що да не му "прати послание", та да се фука по медиите? :) :)
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АГЕНТ АЛБЕРТ10 грипена и 8 от тях ще се сглобяват в Авионамс. И СААБ ще инвестира в регионален център за сглобяване и модернизиране на грипени в БГ. Хората имат интерес и искат да пробият на Балканите. Ще продават и на Македония и на Сърбия и на Украйна. Ноооо, "Началниците" май няма да разрешат. Сега ще се види дали ББ има мъдя или е кастрат.
86
3
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Потупване по рамото и.....забрана да правим каквото и да е в собствена изгода.Голям кяр,дума да няма!
85
3
 
28
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Естествено че е значим партньор. Няма друга страна от НАТО, в която базите на армиите на краварите са безплатни. Как да не сме значими, други такива гащосвалячи и дупедавци няма
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 88 ти мани без газ ми и без суверенитет ти можеш ли да наречеш суверена държава пълна с акерикански бази и няколко хиляди гарнизон като България това по всички военни закони се казва колония.А за Тръмп е значимо самл едно да краде ресурси.Покрай загиващия неолиберален ред цялата верига обслужващи го бюрократи огладняват а това ги стимулира все по-нагло да крадат да плют по ЕС и да финансират нацистки партии и да лъжат че уж Русия го прави, нищо че началниците им всеки ден са при Тръмп именно.