Третата половина от властта на Тръмп: Съдебни проблеми

Президентските избори в САЩ подложени на разследване
16 дек 2018 22:45, Петя Славова
28
Третата половина от властта на Тръмп: Съдебни проблеми
Снимка: БТА

Две години след като Тръмп спечели президентските избори в САЩ, почти всяка оглавявана от него организация през последното десетилетие е подложена на разследване, пише в. "Вашингтон пост".

Срещу частната компания на Тръмп са внесени граждански искове относно нейния бизнес с чужди правителства и се водят щатски разследвания за нейните данъчни практики.

Още по темата

Предизборната кампания на Тръмп от 2016 г. е разследвана от специалния прокурор Робърт Мълър за съглашателство с Русия. Разследването за руската намеса в изборите, водено от Мълър, вече доведе до признаване на вина от бившия ръководител на кампанията и от четирима съветници. Комитетът, подготвящ встъпването в длъжност на Тръмп, е разследван от Мълър за незаконни чужди дарения, предаде БТА.

Този въпрос ще бъде по-подробно проучен следващата година и от комисията по разузнаване в Камарата на представителите на американския Конгрес, в която демократите спечелиха мнозинство на междинните избори през ноември. Благотворителната организация на Тръмп е съдена от щата Ню Йорк, обвиняващ я в "постоянно незаконно поведение".

Всичко това подсказва, че третата година на власт за Тръмп може да премине в съдебни проблеми, се казва в публикацията. На всичките тези все по-сложни съдебни проблеми обаче Тръмп реагира с едно и също просто обяснение. В редица туитове той написа, че става дума за "лов на вещици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
8
 
! Отговори
ЗАГЛАВИЕТО преди 5 години
СЪЧЕТАНИЕ КАТО "ТРЕТА ПОЛОВИНА" МИ СЕ СТРУВА МАЛКО ЧУДНО.
23
0
 
3
 
! Отговори
До Окраинеца 24 преди 5 години
От: ЕлиАбе Ти сериозно ли мислиш, че човек с над десет милиарда оборот през 80 - тте на миналия век, няма небостъргачи с лични адвокатски кантори!Е верно си много зле, или си новоизлюпен източноевропейски "магнат" просещ първият си милион от дъщерни НПО-та на соросо$идите, или си Окраинец, за който БГ е центъра на световният капитал!Мноо си зле, верно!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поуста,действат на принципа:Кой ми боядиса коня зелен?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнтихристътЕвреите над всичко - всички останали - в батака или просто изчезват!-и посли сами ще се хваните за гушите - еврей, срещу еврея ... отгоре ми го говорят!
20
0
 
0
 
! Отговори
Антихристът преди 5 години
Евреите над всичко - всички останали - в батака или просто изчезват! - Това е Новият Световен Ред! Натам водя света!
19
2
 
3
 
! Отговори
Eли преди 5 години
Съсипаха го, толкова агресивна и негативна кампания не съм виждала, "сянката няма почивен ден", защото искаше диалог с Русия.То не беше атаки срещу Макрон, в момента в който заговори за европейска армия (розовите жилетки, не жълтите)не беше атаки срещу Меркел СП 2, не че емигранстката й политика не бе диктувана от САЩ, част от много по-зловещ план..Същото и с Орбан, Австрия, Швеция.Който надигне глас за самостоятелна европейска политика, бива "деликатно" предупреждавана от протести и санкци..
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Третата половина от властта на Тръмп--ТРЕТАТА ПОЛОВИНА ?????Брех ... винаги съм знаел, че половините погат да са само две, ама ей на - човек винаги има какво ново да научи! ((
17
4
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Плюят и пищят от Тръмп - щото навсякъде чисти евреите - това е истинската причина! Холивуд също затова е против него...
16
2
 
9
 
! Отговори
Невероятно преди 5 години
Това колко грехове има събрани в една статия просто е уникално. Първо невероятната изцепка с три половини, второ статията е с политическо предубеждение и е пропагадандна, трето е платена и четвърто днес.бг все още съществуваИ да лов на вещици е и вие сте част от него. Нямате парички като издание и приемате всякакви поръчки, де сорос де глобалисти.. ще взема и аз да си поръчам една да ви гледам сеира
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Третата половина..."---Преди минути написах коментар към натериала за Тереза Мей, от същата "авторка", по повод граматическа грешка в заглавието. Сега виждам, че Петето е скарана и с математиката. Ама, иначе, могат да трият коментари, де! :)
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До третата половинаА мен тук ме задържа възможността да се забавлявам с поредната журналистическа тъ.потия - не минава статия без да изръсят някоя покъртителна глу.пост.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете серия от статии - за четвъртата половина, после за петата половина...
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с "третата половина" си е за нобелова награда. Никой досега не е успял да раздели каквото и да е на три половини. Математиците има да хълцат като разберат, че една списвачка на днесбг е успяла да го направи.
11
0
 
14
 
! Отговори
третата половина преди 5 години
Нямам идея от къде ги преписвате тези статии, но е явно, че са за необразована аудитория без способност за критично разсъждение. Три половини е едно и половина. Трета половина няма. Втори или трети клас, мисля. Ако не първи. Приемам го като лична обида да ми пускате такива статии. Твърде много ме обижда това издание. Ако не беше възможността да коментирам нямаше да припаря тука.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички които се забавляват с тромпета да знаят ;у кравария нормални нема но тоя ........... е жълта фланелка
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6силно положителноа вие?вярвате ли в извънземни?дали се забавляватеот хорската глупосили вИДразни?
8
0
 
13
 
! Отговори
.= преди 5 години
До Анонимен (2)По време на следването ми в МЕИ София (сега Технически университет),имаше един професор, който ксазваше не на шега "Пази,боже, журналист да пише на техническа тема!" Това важи не само за техническата обща култура на журналистите-филолози.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номер, 5..Българйя, има- дълг, ....След, репарацийте,...До, покръстването...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номер, 3.Какво- ви- е, мнението,.За, децките- градини,...
5
6
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
В кво точно го обвиняват така и не разбрах ??? ОБВИНЕН Е ПРЕДИЗБОРНА ДИПЛОМАЦИЯ .Ами да забранят въобще дипломацията .Наш президент след като здаде властта отиде на скъпоплатени ,,лекции,, в САЩ и нищо не последва .А той ни вкара без референдум в нато ;)Ако политиците преди изборите не могат да разберат кво могат да обещаят за отношенията САЩ Русия ,как да си изпълнят обещанията ???САЩ става по зле от Сталиновия СССР Това е част от политическата игра